Vakantiehuis in Dalfsen

Unieke landschappen in een oud dorp

Dalfsen is een dorp in het midden van Overijssel. De stad is voor 1231 gesticht. In het jaar 1320 werd kasteel Rechteren gebouwd. De regio zelf is echter al bewoond sinds ver voor onze jaartelling begon. Dit is ontdekt in 2015 toen archeologen hun onderzoek uitvoerden. Het grafveld waar dit werd ontdekt is mogelijk ook het grootste blootgelegde grafveld in Noord-Europa. Dalfsen biedt vele fiets- en wandelroutes waar u van kunt genieten. Een vakantiehuis in Dalfsen biedt u unieke landschappen direct vanuit uw huis. Zo zijn er oude koningswegen waar u over kunt fietsen en prachtige landgoederen en sfeervolle bossen waar u kunt wandelen. Dalfsen is dan ook niet voor niets uitgeroepen tot “Groenste, kleine stad van Europa” in 2016. Rondje Dalfsen-Ommen is 38 kilometer lang. Maar deze fietsroute biedt u vijf bezienswaardigheden zoals de Uitkijktoren De Stokte en Landgoed Vilsteren. De uitkijktoren is een 20 meter hoge toren uit 2012. Vanaf deze hoogte kunt u het prachtige landschap goed zien en dat levert mooie foto’s op. Landgoed Vilsteren is ook zeker de moeite waard. De gebouwen, bossen, landerijen en natuurterreinen vormen een prachtige route.

Een vakantie vol natuur met een vakantiehuis in Dalfsen

Beeldentuin Witharen is een van de unieke galerieën die u kunt vinden wanneer u in een vakantiehuis in Overijssel verblijft. In de zomer wordt de 1,5 ha tuin omgetoverd tot een beeldentuin, waar meer dan 100 beelden te vinden zijn. Het verschil tussen de stijlen van de kunstenaars is waarom deze beeldentuin de moeite waard is. Elders in Dalfsen vindt u de tuinen van Mien Ruys. Hier heeft Mien Ruys zeventig jaar lang haar expertise in tuinarchitectuur vertaald naar een fascinerende tuin. Haar werk is door andere overgenomen en de tuinen bestaan nu uit dertig stijltuinen met nieuwe en oude ideeën. De tuinen vormen tot vandaag de dag een inspiratie voor liefhebbers en vakmensen. Als u even volledig tot rust wil komen is dit de juiste plek!

Eten in Dalfsen

Het nuttigen van eten in Dalfsen zorgt ook voor veel genot. Wanneer u in een vakantiehuis in Nederland verblijft, is eten altijd ontzettend divers. In Dalfsen vindt u verschillende restaurants die de Nederlandse en Franse keuken aanbieden. Restaurants als “Aan de Oever bij Mooirivier” bieden een moderne twist op de typisch Nederlandse gerechten. Een bijzonder modern restaurant met ongelooflijk lekkere gerechten! Ook vindt u veel visgerechten zoals de Nederlandse keuken betaamt. Er zijn ook enkele kleine cafés waar u een snelle maar lekker hap kunt eten. Dalfsen ligt ook vlakbij Zwolle. Als u er even op uit wilt om bijvoorbeeld te winkelen is het een kwartier met de auto of zeven minuten met de trein. Zwolle leent zich perfect om contrast te bieden. In Zwolle vindt u de moderne winkelstraat zoals u die gewend bent. Zwolle biedt ook veel musea zoals het videogamemuseum. Gebouwd in een oude fabriek, hier wordt de volledige geschiedenis van videogames blootgelegd. Uiteraard kunt u de spellen zelf ook spelen! Hartstikke leuk voor de kinderen (en ook als u een excuus nodig hebt om te gaan). Een vakantiehuis in Dalfsen biedt voor ieder wat wils en is een goede keuze om uw vakantiedromen uit te laten komen in uw eigen land!

Vakantiehuis in Vianden