Vakantiehuis in Ommen

In het oosten van Nederland vindt u Ommen. Ommen is voor het eerst genoemd in de 12e eeuw. In het oosten van Nederland valt veel te beleven. Vooral vanwege de natuur is deze plek op de grens van Duitsland een geliefde vakantieplek. Met een vakantiehuis in Ommen bevind je je midden in de natuur, zoals bossen, heide, en vlak bij rivieren De Vecht en de Regge. Daar kan je geweldige wandelingen en fietstochten maken. Daarnaast zijn er een heleboel landgoederen en historische molens die een bezoekje waard zijn. Ook is Vechtdalstad het startpunt voor elk uitstapje. De vakantiebestemming is ideaal voor vakantiegangers die meer willen zien van het Vechtdal, maar ook houden van wandelen of gezellig iets willen drinken op een van de terrassen van het historisch centrum. Neem vanuit hier de boot naar het dorp Dalfsen. Verder ligt de stad Zwolle op slechts 20 minuten rijden van je vakantiehuis vandaan.

Ommen

Populaire vakantiehuizen - Ommen

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Ommen

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Ommen

Loading...

Wat valt er in Ommen te beleven?

Wat valt er dan te doen tijdens een dagje uit in Ommen? Nou, dat zal nog best eens kunnen verrassen. Hoewel het imago van het oosten van Nederland vaak is dat het wat achterloopt, is dit niet helemaal waar. Ook in Ommen vind je bijvoorbeeld een sauna, met beauty arrangementen als massages. Maar daarnaast vind je ook het ietwat nuchtere plattelandsleven met een zorgboerderij of de golfbaan met een Ierse pub. In het midden van het bos bij de Besthemerberg vind je ook het grootste openluchttheater dat er met een vakantiehuis in Nederland te vinden valt, het Bostheater Ommen. Sinds de renovatie in 2013 komen hier vaak welbekende Nederlandse gasten langs om een muziekstuk of een theaterstuk op te voeren. Voor de kinderen is ook een heus speelparadijs: het Giga-Konijnenhol (ja echt). Onder het grasdak van deze locatie zijn heel veel ontzettend leuke activiteiten en attracties te vinden. Voor de kids is het hier leuk om rond te rennen en hun energie kwijt te kunnen. In het Giga-Konijnenhol is ook een ondergronds teather waar Bultje het Konijn elke middag optreedt.

Vakantiehuis in Ommen

Natuur en eten met een vakantiehuis in Ommen

Voor de natuurliefhebbers die het bos een beetje zat zijn na tig wandelingen (jullie weten wie jullie zijn) is er ook De Sahara Ommen. Wanneer je een vakantiehuis in Overijssel boekt is dit misschien wel het laatste wat je verwacht, maar toch is het daar. In het midden van de naaldbossen ligt een grote zandverstuiving. Hier kun je heerlijk picknicken en de kinderen in het zand laten spelen. Na zo’n gezellige dag zijn er heel veel cafés, terrasjes en restaurants om uit te rusten en te genieten van heerlijke gerechten. Neem het gezellige restaurant “De Vrienden”: Hier kan je kiezen uit verschillende gerechten die op een mooi opgemaakt bord of plank aan je worden voorgeschoteld. Zo zijn er nog veel meer restaurants te vinden waar ze bijvoorbeeld Chinees serveren, of een echte Nederlandse all-you-can-eat in de vorm van De Hongerige Wolf. Dus voordat je er een dagje op uit gaat, denk alvast na over waar je die avond wil zijn, want een keuze op een lege maag maakt van iedereen een hongerige wolf..