Vakantiehuis in Raalte

Raalte is een gemeente in de provincie Overijssel, in het centrum van Salland. De naam van de gemeente is voor het eerst terug te vinden in 1123, wanneer de kerk in een oorkonde genoemd wordt. Het begin van het dorp is ontstaan in de vroege middeleeuwen, op de plek waar nu de Plaskerk staat (ja echt). Toen was het uiteraard slecht enkele hofsteden rond een plaats. De naam komt van het feit dat het gebied rondom Raalte bestond uit iets wat Rotlo genoemd werd (gerooid loo of bos, wat veranderde in Roalt en later Raalte). Raalte was belangrijk vanwege haar ligging, toen er in het Overijssels kanaal nog schepen mochten varen. Ook vandaag de dag is Raalte nog een gemeente die vooral op gang gehouden wordt door agricultuur, maar een tijdens een verblijf in een vakantiehuis in Raalte vindt u alle moderne gemakken.

Vakantiehuis in Vianden

Een feestelijke gemeente

Dan: de cultuur in Raalte. In Raalte worden jaarlijks twee grote feesten gevierd: Stöppelhaene en Ribs & Blues. Stöppelhaene is een oogstfeest dat op het laatste weekend van augustus gevierd wordt. Ribs & Blues is een muziekfeest dat sinds 1997 gehouden werd. Daarnaast zijn er nog enkele kleinere feesten als het Salland festival, Streetlive, Pedro Pico Pop en nog enkele meer. Wanneer u in een vakantiehuis in Raalte verblijft, valt er meer dan genoeg te doen. Een vakantiehuis in Overijssel biedt ook vaak veel bezienswaardigheden vanwege de geschiedenis van de gehele provincie. De voorgenoemde protestantste Plaskerk heeft delen Romaanse en de laatgotische stijl. De Plaskerk is aan het einde van de 16e eeuw herbouwt en is ook nog meerdere malen gerestaureerd. In 1673 kwam het namelijk aan het licht dat de muren het zouden begeven waardoor de dorpssmid trekstangen en muurankers plaatste. In 1694 stortte de toren echter in, want die was niet versterkt. Tijdens de restauratie van 1969 werd alles gronding gerestaureerd waarna het interieur in 2006 ook gerestaureerd werd. Tegenwoordig valt de kerk onder de monumentenzorg, omdat het benoemd is tot rijksmonument.

Ontzettend lekker eten met een vakantiehuis in Raalte

Wanneer u een vakantiehuis in Nederland boekt, is een ding zeker: er valt veel te eten. Vele Nederlandse dorpen hebben een grote variatie aan eten. Zo biedt ook Raalte een grote verscheidenheid aan maaltijden. In Bagatelle heeft u een top restaurant waar de Franse keuken echt naar voren komt. De moderne Franse keuken is echte haute cuisine en ook in dit restaurant komt dat tot zijn recht. De gerechten zijn prachtig opgemaakt en smaken uiteraard hemels. Maar als een drie gangen diner u niet zo aanstaat dan zijn er nog genoeg andere plekken om heerlijk te eten. Bij Lemonade bijvoorbeeld kunt u simpel, maar lekker eten. De Amerikaanse keuken is vooral bekend van de frituur en hier wordt dat in een modern jasje gestoken. Hamburgers, frieten, nachos, het is hier ongelooflijk hip, de sfeer is leuk en de verassende combinaties zullen u zeker smaken. En uiteraard vindt u hier ook een pannenkoekenrestaurant, sushi en een Turks restaurant, kortom: voor elk wat wils!