Vakantiehuis in Wierden

Vakantiehuis in Vianden

Vakantiehuis in Wierden

Wierden is een dorp en een gemeente in het midden van de provincie Overijssel. Er zijn in Wierden meerdere neolithische nederzettingen gevonden, samen met de grafheuvels in het Wierdense Loo en Hoge Hexel. Helaas zijn enkele van de grafheuvels aan het eind van de 20e eeuw vernietigd door onkunde. Het dorp was rond 1400 de pleisterplaats van de weg naar Duitsland. De Sint-Janskerk in Wierden werd in 1405 op de dijk gebouwd. Wierden was een lange tijd daarna niet veel meer dan enkele boerderijen rond deze kerk en de nieuwe dijk. Voor de geschiedenisliefhebbers valt er zoals gezegd genoeg te beleven met een verblijf in een vakantiehuis in Wierden. Wierden heeft ook een aantal jaarlijkse evenementen: De Sint-Maartensmarkt in de herfst, en de Wiezo in de zomer. De naam Wiezo komt van een combinatie van Wierden en zomerfeesten. Deze avonden komen verschillende kooplui naar het centrum om hun waren te verkopen. Ook is er een hardloopwedstrijd door het centrum voor jong en oud.

Populaire vakantiehuizen - Wierden

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Wierden

Loading...

De natuur ontdekken met een vakantiehuis in Wierden

Vanwege haar ligging in Twente biedt Wierden uiteraard veel natuurplezier. Omdat de natuur hier vaak onaangeroerd is gebleven loopt u eigenlijk tijdens een wandeling in het verleden. De beekjes kabbelen hier rustig voort, meanderend door het landschap. Een zo’n landschap is het Wierdense Veld. Dit unieke hoogveengebied van ruim 440 hectare is een van de meest unieke landschappen die u kunt bezoeken wanneer u in een vakantiehuis in Overijssel verblijft. Dit gebied was ooit een groot, nat heideterrein met veel levend hoogveen. Nu is het een bijzonder natuurgebied met veel heide en hoogveen. Het Wierdense Veld is een van die plekken waar u in alle rust kunt genieten als u een vakantiehuis in Wierden boekt. De vogelliefhebbers komen hier ook goed tot hun recht, omdat het Wierdense Veld een soort paradijs voor vogels is. Ze vinden hier beschutting van roofdieren, alle ruimte om te broeden, uiteraard veel water en voedsel en misschien wel het belangrijkste: rust.

Genieten van heerlijke maaltijden

Wierden biedt veel op het gebied van eten. Wanneer u in een vakantiehuis in Nederland verblijft dan heeft u vaak keuze in overvloed. Restaurant Milano is hier zo’n voorbeeld van. Niet alleen is dit een heerlijk Italiaans restaurant, het aanbod dat zij hebben is vrij uitgebreid. Dus u kunt niet alleen genieten van heerlijke pasta en pizza, maar ook meer regionale Italiaanse gerechten. Aan de andere kant is restaurant Ledeboer in Wierden ook een heerlijke keuze. Dit restaurant specialiseert zich in Nederlandse en vis- en zeevruchtgerechten. Alles is mooi opgemaakt en wordt in een modern jasje geserveerd. Gerechten met ijs, brood, heerlijke vleesgerechten, het wordt allemaal prachtig opgemaakt en het smaakt minstens net zo lekker. Genieten met de ogen en de mond. Uiteraard zijn er nog verschillende andere restaurants. Restaurant Kreta is, zoals de naam doet vermoeden, een restaurant dat gespecialiseerd is in Griekse specialiteiten. Nielz is een restaurant waar ze verschillende gerechten uit verschillende keukens serveren, denkt u bijvoorbeeld aan heerlijke burgers of lekkere gamba’s. Kortom: wanneer u in een vakantiehuis in Wierden verblijft, kunt u elke dag heerlijk eten!