Vakantiehuis in Steenwijkerland

Ferienhaus Steenwijkerland

Vakantiehuis in Steenwijkerland

Je vakantiehuis in Steenwijkerland ligt in de Weerribben-Wieden. Dit is een erg bijzondere plek in Nederland, het gebied heeft een verleden in turf, riet en veen. Breng een bezoek aan nationaal park Weerribben-Wieden vanuit jouw vakantiehuis in Nederland.  De volgende dorpen en steden vallen onder de gemeente Steenwijkerland, Steenwijk, Vollenhove, Giethoorn, Sint Jansklooster en Wanneperveen. In de omgeving zijn er genoeg wandel- en fietsroutes beschikbaar om de natuur te ontdekken. Op vakantie met het gezin? Genoeg activiteiten die geschikt zijn voor jong en oud vanuit je vakantiehuis in Overijssel.

Populaire vakantiehuizen - Steenwijkerland

Diervriendelijke vakantiehuizen - Steenwijkerland

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Steenwijkerland

Bezienswaardigheden in Steenwijkerland

Vanuit je vakantiehuis in Steenwijkerland heb je genoeg mogelijkheden om de kunst en cultuur van de omgeving te leren kennen. Bezoek musea, kastelen en andere natuurmonumenten in Steenwijkerland.

Stadsmuseum van Steenwijk

Steenwijk is van oorsprong een vestingstadje en in dit museum wordt je mee terug in de tijd genomen en kan je kennis maken met de cultuur en historie van Steenwijk.

Museum De Oude Aarde

in het Venetië van Nederland, Giethoorn,  vind je dit museum met haar prachtige collectie mineralen en fossielen.

Kermis- en Circusmuseum

Beleef de kermis van 80 jaar geleden. Laat de kinderen schminken en speel allerlei oude kermisspelen.

De Monnikenmolen

Een originele stellingmolen uit 1885. De molenaar geeft je graag uitleg over de werking van de molen. Sluit het bezoek af met een pannenkoek van zelfgemaakt meel.

Kasteel in Eese met grafheuvels

Prachtig bouwwerk uit de middeleeuwen. Diverse wandel- en fietsroutes komen hier voorbij.

Vanuit je vakantiehuis in Steenwijkerland wandelen en fietsen

Fietsen in deze regio geeft je een unieke ervaring, je wordt één met de natuur. Een aanrader is zeker een fietstocht door Nationaal Park de Weerribben-Wieden. Daarnaast is Giethoorn ook zeker een bezoek waard. In deze omgeving zijn er ook watertaxi´s die je naar de overkant van de verschillende wateren brengen. In de omgeving van je vakantiewoning in Steenwijkerland vindt je voldoende diverse fietsverhuur mogelijkheden. Uiteraard zijn er ook genoeg wandelroutes in de regio aanwezig. In alle seizoen van het jaar is de natuur hier prachtig en heb je genoeg te kijken. Denk hierbij aan de kabbelende beekjes, wuivend riet, heuvelachtige bosgebieden en het bijzondere trilveen. Er zijn diverse opties voor je wandeltocht, een vooraf uitgestippelde route of een zelf bedachte route door het natuurgebied of natuurlijk een mooie stadswandeling. Tussendoor kan je bijkomen bij een van de vele cafés  en restaurants. Vanuit je vakantiehuis in Steenwijkerland zijn er genoeg mogelijkheden voor een actieve vakantie.

Op vakantie met het gezin

Tijdens je vakantie met je gezin zijn de volgende uitjes een echte aanrader:

  • Speel- en doepark de Voorst, ruim 5000m2 speelplezier voor jong en oud.

  • Dierenpark Taman Indonesia, hier vind je allerlei speciale dieren uit Indonesië

  • Bad Hesselingen Meppel, subtropisch zwembad met  glijbanen en (uitzwem) buitenbad

  • Histo Mobil, een automuseum met outdoor en indoor speeltuin

  • Meer Zoo, een kleinschalig dierenpark waar de kinderen educatief kennis kunnen maken met dieren