search

Een vakantiehuis in Somarken huren

Beleef de unieke vakantiestemming in Somarken, een van de beste vakantiegebieden in Denemarken. Huur aantrekkelijke vakantiehuizen in het charmante Somarken. Somarken op het eiland Bornholm heeft bos, strand en een bijzondere atmosfeer te bieden. Alle ingrediënten voor een gezellige en ontspannen vakantie zijn aanwezig. Bent u op zoek naar een plek om vakantie te vieren met het hele gezin, dan is Somarken de plek bij uitstek om naar vakantiehuizen te zoeken. Via NOVASOL kunt u vakantiewoningen huren in alle soorten en maten, in alle soorten en maten, in deze mooie natuurrijke omgeving in Denemarken.

 

Vakantie in Somarken

De Ouddeense naam van het eiland is Burgundarholm. Dit betekent Eiland van de Bourgondiërs. In de volksmond wordt het eiland ook wel het zonneschijneiland genoemd. Dit heeft ongetwijfeld te maken met het aantal uren zon waarvan de inwoners en de toeristen, die er vakantie vieren in een vakantiehuis, ieder jaar kunnen genieten.

Huurde u echter in de recente geschiedenis een vakantiehuis op het eiland, dan heeft u wellicht de extreme sneeuwval meegemaakt. Rond Kerst 2010 leverden sneeuw en storm zo veel overlast, dat alle wegen op het eiland onbegaanbaar waren en gewone huizen, vakantiehuizen en appartementen compleet geïsoleerd raakten. De honderden toeristen die op Bornholm hun vakantie tijdens de Kerst wilden doorbrengen moesten noodgedwongen de Kerst op de veerboot of in een sporthal in Rønne doorbrengen. Het verkeer lag dagenlang stil en kwam pas gedurende Tweede Kerstdag weer enigszins op gang. Deze extreme situatie haalde destijds zelfs het NOS-journaal. Maar wees gerust, dergelijke excessen komen slechts zelden voor en het moet u er dan ook zeker niet van weerhouden om een vakantiehuis op Bornholm te boeken. Het klimaat op hier wijkt niet veel af van het klimaat wat we op de Nederlandse eilanden kennen.

De stranden in Somarken zijn uitgestrekt en gevarieerd, met grote stenen in het water die door de kinderen als springplank gebruikt kunnen worden. De omgeving is prachtig met haar met hei begroeide duinen, bos en beschermde natuurgebieden. Er is ruimte voor de kinderen om te spelen terwijl hun ouders van een glaasje wijn genieten op het terras.

In de omgeving ligt een rustig vissersdorpje met een actieve vissershaven en een rokerij, waar de vangst wordt klaargemaakt en geserveerd. Andere attracties in de omgeving zijn de beschermde windmolen 'Slusegård' en het dorpje Pedersker. Dit mooie vakantiegebied is ook een prima uitgangspunt voor uitjes naar vele bezienswaardigheden op het eiland. Boek nu de accommodatie die het beste bij u past bij NOVASOL Vakantiehuizen en laat de voorpret beginnen.