search

Vakantiehuis in Scicli

In Sicilië, in de provincie Ragusa om precies te zijn, ligt Scicli (dat je uitspreekt als sjiek-lie). Dit een barokke stad met een historisch centrum dat deel uitmaakt van het UNESCO-werelderfgoed. Deze stad is een echt openluchtmuseum, dankzij de vele barokke paleizen, waaronder Palazzo Beneventano en Palazzo Fava. Er zijn zoveel hoeken om te ontdekken in Scicli dat je zich nooit zult vervelen, en verblijf in een vakantiehuis in Sicilië!

 

De charme van Scicli

Als je door de stad en het historische centrum loopt vanaf je vakantiehuis in Scicli, kun je talloze kerken bewonderen, waaronder de kerk van San Matteo, en de lange lijst met pleinen in de stad bekijken, inclusief Piazza Italia. Deze locatie is echter niet alleen een verzameling paleizen en kerken; het werd ontdekt dat dit gebied al bewoond was in de Eneolithische periode en een bepaalde vorm heeft, met grotten en karstgrotten!

Niet ver van de grootste stad van Ragusa strekt het territorium van Scicli zich uit van de zee tot het ibleo-plateau, waardoor mediterrane kustlandschappen ontstaan, maar ook alluviaal achterland met olijf- en amandelbomen. Dit is zeker een bezoekje waard vanaf je vakantiehuis in Scicli!