search

Vakantiehuis in Goes

Een topstad

Met een vakantiehuis in Goes kunt u heel veel kanten op. Goes is een oude stad gelegen op schiereiland Zuid-Beveland, in Zeeland. Omdat Goes een stad is met veel geschiedenis is er oude architectuur te vinden. Gebouwen als het stadhuis aan de markt, de Maria Magdalenakerk en de watertoren zijn hier nog te vinden in hun kenmerkende originele stijl. Daarnaast kunt u ook het Historisch Museum De Bevelanden bezoeken. Het museumpand is een oud klooster en hier worden verschillende stukken uit de geschiedenis tentoongesteld. Hier leert u over bijvoorbeeld inpoldering, de overstromingen, de schutterij en natuurlijk de geschiedenis van Goes. Maar vergis u niet, in Goes kunt u ook prima winkelen! Goes is namelijk een van de drie belangrijkste winkelsteden van Zeeland, na Middelburg en Sluis.

De polder ontdekken

De natuurliefhebber zit ook goed met een vakantiehuis in Goes. Het Poelbos is een multifunctioneel bos waar u picknicktafels kunt vinden, maar ook speelweiden en wandelpaden. Hier loopt u door de Elzen, wilgen, essen en nog veel meer afwisselende boomlandschappen. Het Trekkermuseum is ook een leuke plek om eens te bezoeken. Hier duikt u in de geschiedenis van de trekker (of tractor) die begon rond 1913. In het museum zelf zijn ongeveer 30 tractoren en Zeeuwse klederdracht. Met zoveel afwisseling is er elke dag wel een activiteit waar u zin in heeft.

Heerlijk eten met een vakantiehuis in Goes

Zeeland betekent vis. Dat is zeker zo, maar vergis u niet: er valt veel meer te eten. De zeevruchten en vis zijn goed vertegenwoordigd en u zult dan ook veel restaurants vinden die dit graag voor u bereiden. Van authentieke vis tot een kunstwerk van zeevruchten, het is allemaal te vinden in Goes. Heerlijk om even langs de waterkant te genieten van een maaltijd. In de binnenstad vindt u ook andere cuisine wanneer u  iets anders wilt dan vis.

Goes is een veelzijdige stad die zeker de moeite waard is voor de natuur en geschiedenisliefhebber. Met een prachtige authentieke Nederlandse binnenhaven en ontzettend veel natuur om uit te waaien. In de omgeving zijn allemaal kleine maar leuke activiteiten te plannen dus u zit met een vakantiehuis in Goes helemaal goed.