search

Vakantiehuis in Middelburg

Een prachtige stad in het Zuiden

Middelburg is een kleine gemeente in het zuiden van Nederland. De naam komt van het feit dat het ooit in het midden lag van Walcheren. Middelburg heeft een rijke geschiedenis: ten tijde van de VOC was het na Amsterdam de belangrijkste stad van Nederland. Er werden namelijk heel veel schepen gemaakt in de scheepswerven. Middelburg is een prima plek voor de geschiedenisliefhebber want er zijn ook meer dan 1100 rijksmonumenten te vinden!. Naast de geschiedenis kunt u veel cafés en restaurants vinden waar u heerlijk kunt borrelen en dineren. U kunt de stad bewonderen door er doorheen te wandelen langs iconische monumenten om daarna lekker op een terras te gaan zitten. Daar kunt u heerlijk van de zon genieten. Middelburg heeft uiteraard ook de moderne winkels waar u bekend mee bent. Alle grote winkels zijn aanwezig, dus als u daar behoefte aan heeft, kunt u ook gewoon lekker windelen in Middelburg! Na een dag in de stad of regio doorgebracht te hebben kunt u terugkeren naar uw vakantiehuis in Middelburg terug te keren waar u helemaal tot rust kunt komen.

De Markt in Middelburg

De omgeving van Middelburg is voornamelijk platteland. Dat betekent echt niet dat er niets te beleven valt. In tegendeel, u kunt hier heerlijk uitwaaien en een geweldige landschap om en rond Middelburg verkennen. Als u in de richting van Middelburg kijkt vanaf het platteland ziet u de Lange Jan boven de stad uitsteken, dat is de moeite waard. De Lange Jan zelf kunt u ook betreden! De 90,5 meter hoge toren is een van de top 10 hoogste torens in Nederland. U moet hier wel 207 treden voor beklimmen maar dan krijgt u wel een prachtig zicht over de stad en de Zeeuwse eilanden voorgeschoteld. Na al die activiteiten kunt u naar de Markt, waar u heel veel cafés vindt en ook het stadhuis kunt bewonderen. Op donderdag is er een warenmarkt op de Markt waar u heerlijke lokale en verse producten kunt vinden. 

Uw vakantiehuis in Middelburg: talloze mogelijkheden

Wanneer u in een vakantiehuis in Zeeland verblijft heeft u elke dag de keuze om heerlijk te eten. In Zeeland vindt u uiteraard ontzettend lekker vis. De verschillende restaurants die u hier vindt serveren wellicht de beste vis die u kunt vinden wanneer u een vakantiehuis in Nederland boekt. Daarnaast zijn er ook bijzondere restaurants te vinden zoals De Smaaktuin. Hier worden dagelijks huisgemaakte gerechten bereid waar u van kunt genieten, bijvoorbeeld op het buitenterras "de Moestuin". Mocht u ook van fietsen houden dan biedt Middelburg u de Cyclehub. Vanuit uw vakantiehuis in Middelburg fietst u door de regio, waarna u kunt genieten van een zonnig terras bij het fietscafé. Door het Walchers landschap fietsen is een goede manier om van de prachtige natuur te genieten. Zo beleefd u elke dag iets bijzonders wanneer u in Middelburg verblijft!