Vakantiehuis in Begur

Begur lokt toeristen met zijn prachtige locatie aan de Middellandse Zee ongeveer halverwege Barcelona en de Spaans-Franse grens. Het oude middeleeuwse kasteel van de stad bekroont de top van een berg en staat  houdt een mooie wake over de kleurrijke Moorse en Spaanse architectuur langs de smalle en kronkelende straatjes. Neoklassieke herenhuizen wisselen af met luxe villa's in Begur, die een prachtig schilderachtig beeld vormen in de stad. Sommige van deze huizen zouden zelfs in het verleden piraten hebben gehuisvest, volgens de lokale bevolking van Begur. Dit gebied houdt de verbeelding levend, ongeacht de leeftijd, waardoor het perfect is voor gezinsvakanties.

Begur-plaża

Wat te doen?

Er zijn grote voordelen als je enigszins buiten de gebaande paden aan de Costa Brava wilt blijven. Door te kiezen voor een vakantiehuis in Spanje in Begur, kun je ontspannen op een prachtig strand zonder drukte, zonder wachtrijen en met zoveel rust, ruimte en stilte als je maar wilt. Geniet van een verfrissende duik wanneer je je bestemming bereikt, of ga terug naar je vakantiehuis in Begur en geniet van een frisse, stevige maaltijd.

De stad zelf heeft een aantrekkelijk oud centrum met smalle geplaveide straatjes, een aangenaam plein en veel aantrekkelijke, goed bewaarde huizen, waaronder een aantal grootse koloniale huizen gebouwd door emigranten van Cuba en Zuid-Amerika.

Begur is gemaakt om te wandelen met zijn voetgangersgebied, wandelpaden langs baaien rond de kliffen en prachtige bossen. Vanuit je vakantiehuis in Catalonië kun je een aantal routes volgen die rechtstreeks naar de baaien leiden, of naar meer ontoegankelijke, mysterieuze delen van Begur. Met een reeks gradiënten, lengtes en moeilijkheden is er iets in Begur voor avonturiers van elke leeftijd of vermogen.

Begin september viert Begur de Fira d'Indians, waar een scala aan optredens, markten en ambachtelijke demonstraties zijn gewijd aan de historische relatie van de stad met Cuba. Tijdens de zomer is er ook het Begur Festival of Music, onder andere folkloristische beurzen en activiteiten voor kinderen.

De keuken van Begur weerspiegelt de kuststreek, met een aantal ongelooflijk smakelijke visgerechten, evenals goed bereid vlees en groenten en fruit die profiteren van een mediterraan klimaat.

Stranden in de omgeving

Mooie, rotsachtige baaien sieren de kust en je kunt misschien wel enkele van de beste stranden van de hele Costa Brava vinden. We bevelen het schone, blauwe water aan van Sa Tuna, Aiguafreda en Sa Riera. Je kunt ook genieten van het beklimmen van het kasteel voor een onvergelijkbaar uitzicht over de zee.