Vakantiehuis in Sitges

Sitges is een stad aan de oostkust van Spanje, in de provincie Catalonië. Sitges staat vandaag de dag bekend om haar Film Festival en carnaval. Omdat het aan de kust ligt, zijn er ook veel stranden, watersport en historische plekken te vinden. Zo zijn er resten gevonden van het jaar 100 voor onze jaartelling. In de middeleeuwen is het land een aantal keer van eigenaar gewisseld. Vanwege de combinatie van nieuwe uitgaansgelegenheden en een lange geschiedenis wordt de stad ook wel “Ibiza in het klein” genoemd. De economie van de regio is dan ook gebaseerd op toerisme en biedt meer dan 4500 hotelbedden. In de zomer groeit de bevolking exponentieel vanwege de vele vakantiehuizen die er zijn. Een vakantiehuis in Sitges is dus een goede keuze voor iedereen die van uitgaan houdt. Maar vergeet niet dat als u iets verder van de kust gaat, er meer dan genoeg andere, leuke activiteiten te ondernemen zijn.

location vacances sitges

Zon, zee en strand met een vakantiehuis in Sitges

Al meer dan een eeuw wordt in Sitges Carnestoltes, oftewel carnaval, gevierd. In de maanden februari en maart vinden deze festiviteiten plaats. Traditionele dans is een kenmerkend onderdeel van deze carnavalstraditie. Jaarlijks komen er meer dan tweeduizend deelnemers samen in Sitges om feest te vieren. En dat is nog gerekend buiten de toeschouwers die van ver komen om de festiviteiten mee te maken. Maar een vakantiehuis in Sitges biedt u het hele jaar leuke activiteiten om te ondernemen. Sitges heeft namelijk zeventien zand stranden. In de stad zelf zijn er elf te vinden en de andere zes zijn in de omgeving van de stad te vinden. De standen zijn prachtig, dus als u van zon en zee houdt dan is Sitges echt aan te raden. Voor de cultuurliefhebbers zijn deze stranden ook een genot. De villa’s die te vinden zijn op de boulevard zijn ook prachtig en prima te bewonderen tijdens een wandeling. De boulevard is namelijk drie kilometer lang en loopt van het strand naar het centrum. In dit centrum kunt u plaats nemen bij een van de vele gezellige restaurants en bars.

Genieten van de Spaanse keuken

De restaurants die u hier vindt, zijn heel erg divers. Zo kunt u bij La Nansa heerlijk authentiek eten. Dit restaurant bestaat al sinds 1963 en serveert zelf gekookt eten met lokale ingrediënten gebaseerd op traditionele gerechten die van generatie op generatie zijn doorgegeven. Zoals een vakantiehuis in Spanje betaamt, zijn er nog veel meer restaurants met vis en zeevrucht gerechten. Zo is daar fine-dining restaurant Fragata. Hier serveren ze ook Spaanse en Catalaanse gerechten met de beste ingrediënten die er te vinden zijn. Ook als u op zoek bent naar een meer internationaal restaurant zit u hier goed: El Trull serveert heerlijke exotische gerechten in een restaurant met fijne sfeer. Wanneer u een vakantiehuis in Catalonië boekt dan zijn er heel veel plekken te vinden om heerlijk te eten. Zeker als u specifiek een vakantiehuis in Sitges boekt dan zijn deze restaurants zeker aanraders, maar er is genoeg diversiteit te vinden waardoor iedereen aan hun trekken komt.