Vakantiehuis aan de Costa Dorada

De zee, dat is waar het om draait aan de Costa Dorada, ook wel de ‘Gouden Kust’ genoemd. Deze regio ligt in het zuiden van de regio Catalonië. Het leven van de bewoners en van gasten die hier verblijven is daarmee onlosmakelijk verbonden. De zon schijnt hier volop, omdat de lange stranden met fijn zand op het zuiden liggen. De variatie wordt aangebracht door het kustgebergte. Niet voor niets kiezen veel mensen voor een vakantiehuis aan de Costa Dorada.

Vakantiehuis Costa Dorada

Populaire vakantiehuizen - Costa Dorada

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Costa Dorada

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Costa Dorada

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Costa Dorada

Loading...

De gouden kust

De Gouden Kust heeft een totale lengte van 216 kilometer. Er liggen 20 gemeentes met veel plaatsjes aan het de zee, maar er liggen ook vele mooie dorpjes in het binnenland. Twee bekende badplaatsen in deze regio zijn Tarragona en Salou. Ook Cambrils is bekend met zijn grote haven en zijn vissersvloot. Wanneer u hier verblijft kunt u om 17.00 uur de boten zien binnen varen en vervolgend kunt u op één van de terrassen genieten van een bordje verse vis. Het landschap in de buurt van uw vakantiehuis aan de Costa Dorada biedt veel afwisseling in de vorm van brede stranden, speelse rotsen en brede zandbaaien. U vindt volop vakantiehuizen met of zonder zwembad aan de Costa Dorada, direct aan zee, maar ook in rustigere streken.

Bezoek het binnenland van de Costa Dorada

Niet alleen de kust is interessant, maar ook een bezoek aan het binnenland is zeker de moeite waard. Vanuit een vakantiehuis of appartement aan de Costa Dorada heeft u de mogelijkheid om prachtige tochten te maken langs idyllische dorpjes, mooie valleien, wijngaarden en de vele olijfbomen. Bezoek plaatsjes als Valls en Montblanc. Ontdek ook het beroemde, middeleeuwse bergklooster van Montserrat. Dit ligt helemaal bovenop de top van een indrukwekkende rotsformatie.

Op het terras of in de tuin van uw vakantiehuis aan de Costa Dorada of in één van de gezellige dorpjes kunt u heerlijk wegdromen en genieten van de vele lokale wijnen. Ook aan de Costa Dorada is het natuurlijk culinair genieten. Geniet van authentieke Spaanse smaken afgewisseld door Franse specialiteiten. Dit wordt een Mediterrane mix met de bekende olijfolie, knoflook en kruiden. In vele vakantiehuizen in Catalonië heb je de mogelijkheid om zo´n heerlijke maaltijd zelf te bereiden.

Bezienswaardigheden

Een ander hoogtepunt aan de Costa Daurada is het benedictijnenklooster Montserrat, dat zijn naam te danken heeft aan de berg met dezelfde naam. De Montserrat is een bekende religieuze pelgrimsoord en een populaire toeristische attractie. Om te genieten van het onbeschrijfelijke uitzicht vanaf de berg en te bezwijken voor de fascinatie van dit natuurwonder, hoef je echt geen strikt religieus persoon te zijn. Zo adembenemend mooi is het beeld dat men de woorden mist. Paradijs van een ander soort - vakantieparadijs namelijk - zijn de volgende plaatsen aan de Costa Daurada: Calella de la Costa, Cambrils, Miami Playa, Salou, Tarragona.

Vakantiehuis aan de Costa Dorada huren

Voor een vakantie is de Costa Dorada de juiste plek als je over de juiste accommodatie beschikt. Het huren van een vakantieappartement of vakantiehuis aan de Costa Dorada is de beste manier om hier te overnachten. De Costa Dorada biedt in dit opzicht een grote rijkdom. We hebben voor elke smaak en elk budget wel een vakantiewoning.