Vakantiehuis in Blanes

Blanes is een Catalaanse stad in de Spaanse provincie Girona, Het markeert het zuidelijke begin van de Costa Brava. Blanes biedt een interessante mix van prachtige, uitgestrekte stranden en een cultureel stadsleven. In het noordoosten van de stad ligt de oude stad, die veel van zijn Catalaanse flair heeft behouden.  Smalle straatjes en kleurrijke gevels zorgen voor de zuidelijke sfeer. Bars, winkels en een bruisend nachtleven zijn enkele van de kenmerken van de stad. Met een vakantiehuis in Blanes ontdek je met gemak de omgeving.

Blanes strand

Populaire vakantiehuizen - Blanes

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Blanes

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Blanes

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Blanes

Loading...

Attracties in en rond Blanes

Blanes is een populair Catalaans resort met een traditioneel karakter. In de oude stad vind je ook de vissershaven, waar je van maandag tot vrijdag verse vis kunt vangen tijdens traditionele vistochtjes. De verse vis is later te vinden in de menu's van de omliggende restaurants in heerlijke creaties Natuurlijk mag je tijdens je vakantie in Blanes de botanische tuinen van de stad niet missen. Jardí Botànic Marimurtra is geopend in de jaren 1920 en ligt op de steile hellingen van de berg Sant Joan. Net buiten Blanes is de Jardí Botànic Pinya de Rosa, gesticht in 1945. Ook hier, tussen de vele tropische planten, bied je een geweldig uitzicht op zee.

Andere bezienswaardigheden in Blanes zijn de gotische parochiekerk van Iglesia de Santa María en de ruïnes van Castell Sant Joan, gelegen op een heuvel boven de stad. Meer bezienswaardigheden kunnen worden ontdekt in de omliggende steden en dorpen van Blanes. Interessante dagtochten tijdens uw vakantie brengen je naar Cadaques, Calonge, Llafranc of Vilacolum . Ook de ruïnes van Empúries, dicht bij L'Escala en Pals met zijn middeleeuwse oude stad, zijn de moeite waard bestemmingen.

Zonnige strandvakantie

De stranden van Blanes zijn onderverdeeld in twee delen door Sa Palomera, een indrukwekkende rots. Platja de Blanes strekt zich uit voor het oude centrum en de Platja de S'Abanell loopt naar het zuiden.  Er zijn ook prachtige baaien, waar het rustig is, kan genieten van rustgevende afzondering. Bijzonder aantrekkelijk en het vermelden waard is de mooie boulevard, die is versierd door pijnbomen, ideaal om te ontspannen en een wandeling. Je vakantie in Blanes is gevarieerd door de vele markten en evenementen die regelmatig in de stad plaatsvinden.

  • Cala de Sant Francesc is ongeveer 200 meter lang en bedekt met fijn wit zand met op de achtergrond diverse pijnbomen. Het is aan de zijkanten begrensd door rotsen en je bereikt de baai via een trap die naar het strand leidt. 

  • Platja Dels Capellans is een mooi strand dat in april vrijwel verlaten is. Het is bedekt met grind en is daarom bijzonder geschikt om te duiken.

  • Platja de Blanes strekt zich uit over een halve kilometer. Hij is bijzonder kindvriendelijk en bedekt met fijn, deels korrelig zand. Kiosks en bars maken het mogelijk om de hele dag door te brengen zonder onderbreking. Boottochtjes met glazen bodem en andere activiteiten maken het verblijf hier een ervaring voor het hele gezin. Toegang tot het water is ook mogelijk via een pier.

  • Platja de Sabanell is met meer dan twee kilometer het langste strand van Blanes. Hier vind je wat je hartje begeert: van kiosk en bar, tot restaurant. Windsurfen is hier toegestaan ​​en populair, en je vind er evenals een zeilschool, jetskiverhuur en kitesurfen.

Vakantiehuis in Blanes

Je appartement in Blanes is comfortabel ingericht en goed uitgerust. Of je nu uitzicht op zee of een rustige locatie heeft - voor al je vakantiewensen vind je het juiste vakantiehuis in Blanes. Je vakantiehuis in Blanes biedt niet alleen voldoende ruimte, maar heeft ook een zwembad of ligt dicht bij het strand. Een vakantiewoning in Catalonië in Blanes staat garant voor een zonnig vakantie.