Vakantiehuis in Pals

Een juweel aan de woeste Spaanse kust, de Costa Brava, is de gemeente Pals, gelegen in de provincie Girona in de gemeente Baix Empordà. Met een vakantiehuis in Pals verblijf je in een prachtige middeleeuwse stad, dicht bij het strand.

Pals

Wat te doen in Pals?

Pals is een prachtige middeleeuwse stad met een breed scala aan activiteiten en culturele bezienswaardigheden die je kunt zien tijdens je volgende vakantie. Een leuke activiteit om met je kinderen in Pals te doen, is een tocht met de toeristische trein door de rijstvelden. In de gemeente Pals cultiveer deze graansoort al meer dan 500 jaar en de velden bieden een prachtig landschap dat je tijdens deze leuke tour kunt bewonderen.

Het waterpark Aquadiver ligt op slechts een paar minuten van Pals, dus het is een ideale optie om een ​​dag met kinderen door te brengen.

Bezoek de Medes-eilanden en ontdek deze archipel die bestaat uit kleine eilandjes die worden omringd door een spectaculaire zeebodem.

Bezoek de prachtige moerassen van de Bajo Ter, in de baai van Pals naast de monding van de rivier de Ter, deze prachtige plek midden in het natuurlijke landschap. Een ongelooflijk landschap met een grote verscheidenheid aan flora en fauna van het gebied.

Vakantiehuis in Pals

Dorpen om te bezoeken in de buurt van Pals

Naast Pals zijn er nog andere gemeenten die het bezoeken waard zijn in de omgeving.

Iets verder weg, maar een absoluut hoogtepunt op een reis naar de Costa Brava, is de Catalaanse hoofdstad Barcelona. Het ligt 105 kilometer ten noordoosten van Pals. De kleurrijke, bruisende metropool is een van 's werelds populairste bestemmingen voor stadsreizen en heeft een van de belangrijkste havens in de Middellandse Zee.

Torroella de Montgrí is een stad voor degene met een hoge interesse voor natuurlijke en culturele erfgoed. Je kunt het kasteel van Montgrí bezoeken, een oud middeleeuws gebouw op de top van de berg of de Can del Duc, een natuurlijke grot met sporen van eeuwenoude prehistorische bevolkingsgroepen.

De kleine gemeente Fontanillas is een ander dorp om als gezin tijdens je vakantie te bezoeken. Het is een klein stadje omgeven door de natuur waar je de kerk van San Martín de Fontanillas kunt bezoeken, een oud gebouw dat zeer goed bewaard is gebleven.

In het mooie middeleeuwse stadje Palau-Sator kun je een wandeling langs de geplaveide straten maken, een bezoek brengen aan de overblijfselen van de muren en de hoge klokkentoren in aanvulling op het prachtige uitzicht op de Sierra de las Gavarres vol pijnbomen bewonderen.

Torrent is een andere gemeente die je met je gezin kunt bezoeken tijdens je verblijf in Pals. Bekijk de kerk van Torrent en het kasteel van Torrent, twee prachtige gebouwen die bekend zijn in de stad.

Bagúr is een stad aan de Costa Brava omgeven door de natuur en prachtige landschappen. Het heeft prachtige baaien waar je een ontspannen kunt zwemmen met je gezin. Je kunt een bezoek brengen aan het prachtige middeleeuwse kasteel en de oude uitkijktorens vanwaar je een uitzicht op de omgeving hebt.

Vakantiehuis in Pals huren

Een verblijf in een vakantiehuis in Pals biedt alles wat je maar kunt wensen tijdens je vakantie in Spanje. Er zijn prachtige rustige baaien, veel ongerepte achterland en pittoreske dorpjes zoals Roses en L'Estartit te ontdekken met een middeleeuws karakter. Met de NOVASOL vakantiehuizen in Catalonië ervaar je pas echt een zorgeloze vakantie.