search

Een vakantiehuis in Allinge-Sandvig huren

Geniet met het hele gezin van een vakantie in Allinge-Sandvig, het enige rotseiland in Denemarken. Vele vakantiehuizen op Bornholm via NOVASOL te huur. Boek daarom nu.

De 'tweelingensteden' is de bijnaam voor Allinge-Sandvig op het noordelijke Bornholm. De steden zijn in de loop der tijd bijna samengegroeid en een van de meest populaire vakantiebestemmingen op het eiland geworden.

Boekt u via NOVASOL een vakantiehuis, bungalow of appartement in Allinge Sandvig, bezoekt u dan tijdens uw vakantie in Allinge Sandig zeker de parochie van de Deense Volkskerk. Deze is te vinden in de gemeente Bornholm en is onderdeel van het Bisdom Kopenhagen. De parochie telt zo’n 1600 leden wat erg veel is op een totale bevolking van ongeveer 2000 mensen. De kerk in Alinge is gebouwd rond het jaar 1500 is is verder uitgebreid aan het eind van de 19e Eeuw. Opvallend zijn de zogenaamde Busch-orgel daterend uit 1894 en de kansel uit het jaar 1650. Gaat u naar de Noordwestelijke kust dan treft u daar de ruïnes van kasteel Hammershus uit de 13e Eeuw aan. Dit is het grootste middeleeuwse kasteel in Noord-Europ en ligt op het noordelijke punt van het eiland.

Deze historische kenmerken dragen er toe bij dat hier vele toeristen vanuit diverse vakantiehuizen naar toe komen. Zit u een in vakantiehuis in Allinge Sandig of omgeving, dan mag u deze bezienswaardigheden dan ook eigenlijk niet missen. Ook als u in één van onze accommodaties verderop in de regio vertoefd is het de moeite om hierheen te rijden en er een dagdeel van uw vakantie aan te besteden.

Vakantie in Allinge-Sandvig

Als u op zoek bent naar een geschikte vakantiebestemming voor het hele gezin, informeer dan naar vakantiehuizen in Allinge-Sandvig op het eiland Bornholm. Huur accommodaties via NOVASOL Vakantiehuizen in alle soorten en maten te huur in de omgeving. Wij helpen u graag met het vinden van uw ideale woning. Op die manier is de basis gelegd voor een fijne vakantie op het mooie Bornholm, waar de langste zomer van Denemarken plaatsvindt.

De combinatie van prachtige natuur, historische steden en de spontane gastvrijheid is het meest aantrekkelijke aan Allinge-Sandvig. Hier liggen de oude huizen op de rotsen rond de haven, die gevormd is uit graniet op de plek waar eerst de oorspronkelijke haven lag.

Een echte aanrader is een wandeltocht rond Hammerknuden, die met haar massieve rotsen bijna de zee 'ingeschoten' wordt. Hier vindt u ook de attractie Hammershus, een middeleeuwse burcht. Eveneens aan te bevelen zijn een wandeling door de rotsen naar Sandkås en een bezoek aan het strand van Løsebæk.