search

Een vakantiehuis in Ronne huren

Boekt u voor uw vakantie een vakantiehuis op Bornholm, dan is een recent stukje geschiedenis al vast aardig om te weten voor uw vakantie aanvangt. Op 5 mei, is net als in Nederland ook in Denemarken de officiële WOII-Bevrijdingsdag. Dit geldt eigenlijk niet voor het eiland Bornholm. Op Bornholm zat een Duitse commandant die zich niet wilde overgeven aan de Russen, maar alleen aan het Engelse leger. Op het moment dat de Russen over het eiland vlogen werd door het leger ter plaatse dan ook de luchtafweer gebruikt. Dit was er de oorzaak van dat zowel Nexo als Ronne op 7 en 8 mei 1945 gebombadeerd werden. Het eiland was pas in maart 1946 weer onafhankelijk toen de russen vertrokken. Als u vanuit uw vakantiehuis Ronne intrekt, dan zult u ongetwijfeld nog sporen of gedenktekens tegenkomen vanuit deze periode. Op dat moment was Bornholm nog niet een eiland waar vakantie werd gevierd en waar diverse vakantiehuizen jaarlijks duizenden toeristen verwelkomen.

Vergeet overigens tijdens uw vakantie op Bornholm ook niet om het Ronne theater te aanschouwen. Dit is het oudste theater van Denemarken en stamt uit 1783. U vindt het in het oude gedeelte van Ronne aan de Teaterstraede. Genoeg geschiedenislessen voor uw vakantie in het vooruitzicht dus.

Huur aantrekkelijke vakantiehuizen in Ronne op het eiland Bornholm, de plek in Denemarken waar de zon het vaakst schijnt. Huur accommodaties in Ronne via NOVASOL Vakantiehuizen tegen aantrekkelijke prijzen.

Vakantie in Ronne

Ronne wordt de hoofdstad van Bornholm genoemd en is de grootste stad op dit eiland in de Oostzee. De stad, waar eenderde van de bevolking woont, is het verkeersknooppunt van het eiland. De stad heeft echter nog veel meer te bieden. Wat uw wensen ook zijn; kabel-tv, zwembad en bubbelbad? Geen probleem. Wij verhuren echter ook eenvoudige vakantiewoningen. NOVASOL heeft vakantiehuizen in de aanbieding in alle soorten en maten. Wij verzorgen de ideale uitvalsbasis voor een vakantie in Ronne op het eiland Bornholm, de plek in Denemarken waar de zon het vaakst schijnt.

Ronne is niet alleen Bornholms grootste stad maar ook een van de oudste. Zij heeft de status van provinciestad sinds de 14e eeuw. Dat komt tot uitdrukking in de stad waar vele charmante plekjes te vinden zijn met smalle steegjes en historische gebouwen.

Zoals overal op het eiland is de afstand naar de kindervriendelijke stranden niet groot. De drukke provinciestad heeft echter ook andere attracties- o.a. Bornholms Museum en een keramiekmuseum. Ten noorden van de stad ligt de schilderachtige jachthaven, waar in de zomer ook de terugkerende marktdagen worden gehouden. Hier kunt u o.a. verschillende delicatessen en kunstnijverheid kopen.