search

Vakantiehuis in Aude

Wie Aude bezoekt, wordt overweldigd door het prachtige landschap. Die varieert van bergachtig gebied tot bossen, groene weilanden en wel 50 kilometer kust langs de Middellandse Zee. De streek in de Languedoc herbergt diverse leuke steden, waar van alles te zien is voor het hele gezin. Je kunt onder andere de stad Carcassonne bezichtigen vanaf je vakantiehuis in Aude. Dat is een echt middeleeuws stadje, dat maar liefst 52 torens heeft. In het oostelijke deel van de regio vind je Narbonne, waar je de imposante Saint-Just kathedraal kan bezichtigen, het paleis van de aartsbisschop en het grote stadhuisplein, waar altijd wat te doen is.

 

Ontdek de omgeving van je vakantiehuis in Aude

Het departement Aude is gelegen in het zuidoosten van Frankrijk en is gemakkelijk te bezoeken met een vakantiehuis in Languedoc-Roussillon. Het gebied in Frankrijk is vernoemd naar de gelijknamige rivier in deze streek. Wanneer je een vakantiehuis huurt tijdens jouw vakantie in deze streek geniet je van de vrijheid die je hebt om de omgeving van Aude te ontdekken. Met de auto reis je gemakkelijk naar het strand aan de Middellandse Zee of bezoek je de omliggende bezienswaardigheden, waaronder een aantal prachtige steden.  Je kunt een bezoek brengen aan de charmante steden Narbonne, Toulouse of Lagrasse en de mediterrane stranden liggen op slechts 75 km van onze huizen. 

Carcassonne

Carcassonne is een van de belangrijkste middeleeuwse steden in Europa. Een bezoek aan deze stad is een unieke ervaring. Het is omgeven door massieve muren die 52 torens omvatten, waardoor je het gevoel hebt dat je in een enkele, enorme vesting bent. Een wandeling door de smalle straatjes is als een reis door de eeuwen heen. Deze historische stad is een bezoek meer dan waard vanaf jouw vakantiehuis in Aude.

Narbonne

De stad Narbonne in het departement Aude dateert uit het jaar 118 voor Christus. Het  ligt op 15 km van de oevers van de Middellandse Zee. De stad heeft een lange en veelbewogen geschiedenis, getuige de Romeinse ruïnes die op veel plaatsen te vinden zijn. De regio staat bekend om zijn wijnbouw en er worden regelmatig proeverijen aangeboden.

De belangrijkste monumenten zijn het aartsbisschoppelijk paleis, de Romeinse Horreum (een voormalige graanschuur), de overblijfselen van de Via Domitia in het centrum van de stad en het kanaal dat door het centrum van de stad en de markt van Halles loopt.