search

Vakantiehuis in Coursan

Met een vakantiehuis in Languedoc-Roussillon geniet je van een bezoek aan Coursan. Bezoek de verschillende monumenten en gebouwen. Start met het oudste gebouw: de klokkentoren van het dorp die dateert uit de 10e eeuw. Ga daarna langs de gotische kerk die eraan ligt, gebouwd tussen de 12e en de 13e eeuw. Maak ook een stop op de marktplaats Auguste Taillades op zaterdagochtend. Vlakbij je vakantiehuis in Coursan liggen Narbonne (13 km) en het regionale natuurpark van Narbonnaise in de Middellandse Zee of Béziers (20 km). Hierdoor kan je in alle vrijheid de omgeving ontdekken.

 

Wijngaarden en Coursan wijn

Liefhebbers van goede wijnen zitten in Coursan op een goede locatie. Ze produceren sinds oudsher de bekende Coursan-wijnen. De stad is uitgeroepen tot een internationale stad van wijngaarden en wijn. In de buurt van je vakantiehuis in Coursan, in de stad zelf of in naburige steden, kun je veel wijngaarden bezoeken. 

 

Avontuurlijke vakantie in Coursan

De stad wordt doorkruist door de Aude. Het zou zonde zijn om niet elke hoek ervan te verkennen. Geniet van een zonnige middag op het water met een  ​​kano- of kajaktocht. Hier heb je ook de mogelijkheid om te stoppen aan de oevers voor een kleine geïmproviseerde picknick. Vergeet niet iets te eten mee te nemen dus!


3 stranden in de buurt van je vakantiehuis in Coursan

Valras-Plage (18 km)

Valras-plage is een moderne badplaats. Naast een groot zandstrand zijn er ook gezellige terrasjes en winkels.

Saint-Pierre-sur-Mer (12 km)

Dit strand is een 6,5 kilometer zandstrand, wat voor een deel beschikbaar is gemaakt voor naturisten. Je kunt hier zeilen, kitesurfen of andere watersporten doen. Geniet ook van een potje beachvolleybal, beachsoccer of rugby.

Narbonne-plage (13 km)

Narbonne-plage is een bekende badplaats met 6 kilometer zandstrand. Deze is gelabeld met een Europese Blauwe Vlag voor de goede waterkwaliteit. Hier kun je je inschrijven voor de zeilschool, een duikcursus of ga jetskiën