search

Vakantiehuis Pula - voor een onvergetelijke vakantie

Vandaag de dag is Pula een bestemming met ontspanning aan een wonderschone kust met helder zeewater die legenden en herinneringen aan een bevlogen geschiedenis verbindt. Met een vakantiehuis in Pula geniet je van een vakantie vol cultuur en natuur! Je zult oren en ogen te kort komen wanneer je hier verblijft in een van onze vakantiehuis in Istrië aan de kust. De kusten met wonderschone stranden en het zachte Mediterrane klimaat zijn aanwezig in Pula voor degene die van vakantie aan zee houden. Pure natuur is er bijvoorbeeld aan de Plitvice meren met zijn bekende watervallen of op de eilandengroep Brioni in de buurt van Pula, die met zijn zeldzame planten en dieren de noordelijkste exotische oase van de Middellandse Zee is. Bekijk wat we voor u hebben voorbereid in de collectie "vakantiehuis Pula",

Vakantiehuis Pula

 

Eeuwenoude geschiedenis 

De Romeinen hebben veel sporen achtergelaten in Pula, waaronder het geweldige amfitheater. De belangrijkste toeristische attracties zijn de poort van Heracles, het achthoekige mausoleum, het stadhuis, de kathedraal en de orthodoxe kerk van St. Nicholas. In de Venetiaanse tijd was Pula een belangrijk controlepunt over de Adriatische Zee. In de loop van de eeuwen werd de belangrijkste haven van de monarchie hier gecreëerd. Dankzij deze ideale ligging heeft de ontwikkeling van Pula economisch, politiek en cultureel gezien erg gestimuleerd.

 

Vakantie in de hoofdstad van Istrië

Pula is de hoofdstad van het Istrië en is hierdoor erg toeristisch. Rondom je vakantiehuis in Pula vind je genoeg winkels, talrijke sportvelden, disco's, casino's en restaurants. Daarnaast zijn georganiseerde tours te vinden. In de stad zijn de twee jachthavens belangrijk voor zeiltoerisme. Liefhebbers van goede films zullen geïnteresseerd zijn in het feit dat sinds 1954 in Pula CO YEAR is, het Kroatische filmfestival plaatsvindt. Dit alles maakt Pula tot een aangename bestemming om te verblijven vakantiehuis in Istrië.

Vakantiehuis Pula

 

De 8 populairste bezienswaardigheden in Pula

  • Amfitheater: Het bekendste bouwwerk van Pula is zonder twijfel het amfitheater. Deze arena werd onder keizer Augustus gebouwd en neemt qua grootte de zesde plaats in onder alle Romeinse arena’s die in totaal behouden zijn gebleven. De arena bood plaats voor maar liefst 23.000 toeschouwers om naar het gladiatorenspektakel te kunnen kijken. Dit moet u gezien hebben wanneer u besluit op vakantie te gaan in onze accommodiate "vakantiehuis Pula".
  • Tempel van Augustus: De tempel is niet alleen gewijd aan de Romeinse keizer Augustus, maar ook onder zijn bewind gebouwd. Het ongetwijfeld één van de eerste tempels uit onze jaartelling. De tempel werd onder christelijke Byzantijnen later omgebouwd tot een prachtige kerk.
  • De Dom: De Kathedraal werd in 1640 gebouwd, bovenop ruïnes van oude bouwwerken, waarvan vandaag de dag nog enkele sporen resten.
  • Mariakapel: Dit Byzantijnse kerkje uit de 6de eeuw behoorde bij de St. Maria Formosa basiliek die hier stond. Het kapelletje dat een Grieks kruis als plattegrond heeft, bevat nog enkele resten van een mozaïek en verschillende wandschilderingen.
  • Gradska Palaca: Dit stadhuis stamt uit 1296. Hierin zijn verschillende delen verwerkt van een vroegere tempel. Het is gebouwd in gotische en renaissancistische stijl.
  • Herculespoort: De Herculespoort stamt uit de 1ste eeuw en dankt haar naam aan de beschermheer van de stad. Het is één van de nog overgebleven poorten van de stad. Net als in de plaatsen Porec, Vrsar en Rovinj werden deze poorten vroeger gebruikt om 's avonds de stad af te sluiten van de buitenwereld.
  • Tweelingpoort: De poort is een restant van de stadsmuren, waarvan er ook nog resten te zien zijn. De poort stamt uit de 2de eeuw. Hiervandaan leidde rechtstreeks een weg richting het amfitheater.
  • Archeologisch Museum: Het Archeologisch Museum is een schitterend museum, met tal van stenen uit zowel de prehistorie als uit de Romeinse tijd, die gevonden zijn tijdens opgravingen in deze streek.

 

Zon, zee en strand in Pula

Zoals vaak, komt men naar Kroatië voor zijn stranden en de stad Pula is geen uitzondering op de regel. Met ongeveer dertig soort zandstranden (kiezels of rotsen) en baaien kunnen de stranden niet talrijker en mooier zijn. Naast de stranden bij de Adriatische Zee heeft Pula ook prachtige parken waar je kunt genieten van de rust. De tuinen van Dendroflore, de kleine bankjes van Giardini, het bos van ijana liggen allemaal in de buurt van je accommodiate "vakantiehuis Pula". Je geniet van het beste van de stad!

Vakantiehuis Pula

 

Laat je culinair verrassen!

Omdat Pula een grote stad is, kun je ook in veel restaurants van lekker eten genieten. Maar het is vooral de Kroatische keuken, typisch mediterraan, die je zal smaken! Op het menu? Lekkere olijfolie, vis, droge ham, zonnegroente. Er zijn zoveel redenen om een ​​vakantiehuis in Pula te huren om een fijnproever te spelen!

Vakantiehuis Pula

Verblijven in een accommodiate  uit de aanbieding "vakantiehuis Pula"

De beste tijd van het jaar om de stad te bezoeken is de lente, tussen april en juni, wanneer de temperaturen mild zijn en de toeristen de stad nog niet zijn binnengevallen. Dit is ook de beste tijd om te genieten van de stranden en de zee! Tussen culturele rijkdom en mediterrane gastronomie, nachtuitstapjes en stranden van dromen, het is moeilijk om de charmes van Istrië te weerstaan ​​en niet om een accommodiate "vakantiehuis Pula" te boeken om er volop van te genieten!