search
N
| Redacteur
(Voor het eerst gepubliceerd: )

Geniet van het leven aan zee in een vakantiehuis aan de Costa Dorada

De zee, dat is waar het om draait aan de Costa Dorada, ook wel de ‘Gouden Kust’ genoemd. Deze regio ligt in het zuiden van de regio Catalonië. Het leven van de bewoners en van gasten die hier verblijven is daarmee onlosmakelijk verbonden. De zon schijnt hier volop, omdat de lange stranden met fijn zand op het zuiden liggen. De variatie wordt aangebracht door het kustgebergte. Niet voor niets kiezen veel mensen voor een vakantiehuis aan de Costa Dorada.

De gouden kust

De Gouden Kust heeft een totale lengte van 216 kilometer. Er liggen 20 gemeentes met veel plaatsjes aan het de zee, maar er liggen ook vele mooie dorpjes in het binnenland. Twee bekende badplaatsen in deze regio zijn Tarragona en Salou. Ook Cambrils is bekend met zijn grote haven en zijn vissersvloot. Wanneer u hier verblijft kunt u om 17.00 uur de boten zien binnen varen en vervolgend kunt u op één van de terrassen genieten van een bordje verse vis. Het landschap in de buurt van uw vakantiehuis aan de Costa Dorada biedt veel afwisseling in de vorm van brede stranden, speelse rotsen en brede zandbaaien. U vindt volop vakantiehuizen met of zonder zwembad aan de Costa Dorada, direct aan zee, maar ook in rustigere streken.

Bezoek het binnenland vanuit uw vakantiehuis aan de Costa Dorada

Niet alleen de kust is interessant, maar ook een bezoek aan het binnenland is zeker de moeite waard. Vanuit een vakantiehuis of appartement aan de Costa Dorada heeft u de mogelijkheid om prachtige tochten te maken langs idyllische dorpjes, mooie valleien, wijngaarden en de vele olijfbomen. Bezoek plaatsjes als Valls en Montblanc. Ontdek ook het beroemde, middeleeuwse bergklooster van Montserrat. Dit ligt helemaal bovenop de top van een indrukwekkende rotsformatie.

Op het terras of in de tuin van uw vakantiehuis aan de Costa Dorada of in één van de gezellige dorpjes kunt u heerlijk wegdromen en genieten van de vele lokale wijnen. Ook aan de Costa Dorada is het natuurlijk culinair genieten. Geniet van authentieke Spaanse smaken afgewisseld door Franse specialiteiten. Dit wordt een Mediterrane mix met de bekende olijfolie, knoflook en kruiden. In vele vakantiehuizen heeft u de mogelijkheid om zo´n heerlijke maaltijd zelf te bereiden.

Vakantie in een vakantiehuis in L'Ampolla

L`Ampolla is een echt vissersdorpje dat zo’n 1800 inwoners bij elkaar telt. Het ligt in het Zuidoosten van de Costa Dorada, op een afstand van 165 km ten Zuidwesten van Barcelona. In L`Ampolla vindt u perfecte omstandigheden om uw vakantie door te brengen. Er is vanalles aanwezig, zoals supermarkten, winkels, restaurants en bars. De omgeving en natuur is hier nog authentiek en ongerept, zodat u een echte vakantie in een vakantiehuis in L’Ampolla in Spanje kunt beleven. Bovendien vindt u in L`Ampolla een leuke, kleine jachthaven en een zandstrand, die u prima vanuit uw vakantiehuis in Spanje kunt bereiken. Wanneer u besluit uw vakantie door te brengen in één van de NOVASOL vakantiehuizen in L`Ampolla, voldoet uw vakantie hier aan vele wensen. U heeft hier de mogelijkheid van het heerlijke klimaat en de zon te genieten in verschillende luxe vakantievilla’s in L’Ampolla met een privé zwembad en dichtbij de kust.