Vakantiehuis in Dordogne

Het departement Dordogne ligt in de regio Aquitaine. De grootste steden van het gebied zijn Périgeux en Bergerac. Dordogne heeft prachtige gebouwen, mooie steden en een schilderachtige natuur. Tijdens je verblijf in Aquitaine staat het verkennen van de natuur centraal, maar ook het bezoeken van kastelen. Veel verschillende steden, zoals Bergerac, Roecamadour en Cahors, zijn een bezoek waard vanaf je vakantiehuis in Dordogne.

Dordogne, Aquitaine

Populaire vakantiehuizen - Dordogne

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Dordogne

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Dordogne

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Dordogne

Loading...

Kastelen en hotspots

Laat je betoveren door de natuur van de Dordogne - bezoek bijvoorbeeld het Vézère-dal, waar je de beroemde grot Lascaux kunt bezichtigen.  Een langer verblijf in de Dordogne bied je vele mogelijkheden om de prehistorie van de vallei en van de Vézé te verkennen. Breng een bezoek aan het prehistorische nationale museum, waar je een idee krijgt van hoe onze voorouders leefden. Als je van plan bent om een ​​vakantiehuis in Dordogne te huren, kun je ook de kastelen van het gebied bezoeken. In Dordogne zijn er 1001 kastelen, zoals het prachtige Château Jumilhac en middeleeuwse dorpjes zoals Sarlat.  Ga tijdens je vakantie naar kasteel Beynac, dat beschouwd wordt als een van de best bewaarde kastelen van het land. Het staat op een 150 meter hoog plateau boven de Dordogne.

Vakantiehuis in Dordogne

Steden in de omgeving

Een vakantiehuis in Dordogne is de beste manier om dit populaire landschap te leren kennen. Bezoek de middeleeuwse stad Bergerac, bekend vanwege zijn wijngaarden. Iets naar het oosten vind je het landgoed Eyrignac. Het prachtige huis is omringd door fabelachtig mooie tuinen - waaronder een unieke rozentuin Perigueux, een stad met een oud hart, is een zeer aantrekkelijke locatie. Het belangrijkste monument is de Sint-Front-kathedraal. De grotten en de prehistorische valleien van Montignac, Lascaux en Les Eyzies valleien trekken veel toeristen aan. Het middeleeuwse stadje Sarlat en de Dordogne-vallei hebben vele kastelen. Op een steile klif kun je het dorp Rocamadour bewonderen. De straten van Cahors zijn onbeschrijflijk mooi.

Vakantiehuis in Dordogne

Avontuur op het water

Dordogne wordt gekenmerkt door talrijke rivierdalen. De rivier de Dordogne loopt rustig door het mooiste landschap van Frankrijk. Tussen de rivier Souillac en Limeul vind je de mooiste plekjes. Het water in de Dordogne is schoon en nodigt uit tot zwemmen. Langs de rivier zijn er ontelbare stranden en kindvriendelijke badplaatsen voor de kleintjes.

Kanoën

De vijf rivieren Dordogne, Vézére, Isle, Dronne en Auvézère van de Dordogne trekken veel kanovaarders aan. Vanuit de kano kan het hele gezin het gebied op een andere manier ervaren. Het huren van een vakantiehuis in de Dordogne geeft de familie voldoende tijd om de geheimen van de rivieren te ontdekken.

Vakantiehuis in Dordogne huren

Dit gebied, gelegen tussen de romantische Loire-vallei en de Hoge Pyreneeën, staat vol met vakantiehuizen in Frankrijk. Een vakantiehuis in Dordogne huren betekent dat je het dagelijkse leven van de lokale bevolking zult ervaren, dichter bij de cultuur zult komen en de plaats echt zult leren kennen.