Vakantiehuis in Dubrovnik

Dubrovnik is een topbestemming in Kroatië. De bestemming is één van de meest bezochte van Zuid- Dalmatië. Deze prachtige oude stad is gelegen aan het kristalheldere blauwe water in het zuiden van Dalmatië, onder de berg Srdj en is echt een bezienswaardigheid op zich! Dubrovnik - een stad met een uniek politiek en cultureel verleden, heeft monumenten die over de hele wereld bekend zijn. Het is een van de meest charmante en beroemde steden van de Middellandse Zee. Slenterend door de smalle straatjes in het schelpvormige historische centrum, ontdekt je de schoonheid van deze stad vanuit je vakantiehuis in Dubrovnik.

Dubrovnik

Populaire vakantiehuizen - Dubrovnik

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Dubrovnik

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Dubrovnik

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Dubrovnik

Loading...

Culturele hotspot in Dubrovnik

Er zijn veel culturele en historische bezienswaardigheden binnen handbereik van onze vakantiehuizen in Kroatië. De 1940 meter lange stadsmuur die de stad omringt, is de meest populaire van alle attracties in Dubrovnik en niet te missen tijdens een verblijf in Kroatië. Op sommige plaatsen is de muur tot 25 meter hoog, zodat jij en je familie een geweldig uitzicht over de stad hebben. Langs de muren zijn er ook andere attracties in Dubrovnik zoals de prachtige Pileporten en het fort van St. John, die ook het Maritiem Museum en een aquarium huisvest. Een andere must-see attractie is het machtige Rector's Palace uit de 1400's, waar het stadsbestuur zou verzamelen. Tegenwoordig herbergt het een museum van culturele geschiedenis met meer dan 15.000 objecten. Andere prachtige gebouwen zijn de kathedraal van Dubrovnik met zijn indrukwekkende schatkamer en het Dominicaanse klooster van de stad.

De buitengewoon mooie natuur en de talrijke monumenten en bezienswaardigheden geven de stad Dubrovnik ieder jaar weer een bijzondere aantrekkingskracht. Er zijn vele mogelijkheden qua vrijetijdsbestedingen, ofwel aan het strand of in de sportschool, kortom geen mogelijkheid om je te vervelen tijdens je vakantie. Het vakantiehuis of de vakantievilla aan zee bied je een ideaal uitgangspunt voor je vakantie.

Alle Game of Thrones filmlocaties in Dubrovnik

Een vakantie in Dubrovnik is pas compleet bij een bezoek aan het oude centrum. Je herkent deze al snel door de gigantische stadsmuren die het centrum afsluiten van de rest van Dubrovnik. De enige manier om het oude centrum te bezoeken is te voet: het is namelijk een auto-vrij gebied. Aan elke kant van de stadsmuren vind je een ingang. Bij binnenkomst word je al snel verrast door een doolhof van kleine straatjes, veel trappen en een geweldige architectuur waarbij het net lijkt alsof je je midden in de serie Game of Thrones bevindt!

Architectonische erfgoed

Dubrovnik wordt met recht de parel van de Adriatische Zee genoemd. Dit heeft de stad te danken aan haar onvergelijkbare en unieke architectonische erfgoed. De glimmende marmeren straten van Dubrovnik zijn bekleed met barokke gebouwen, die herkenbaar zijn door subtiel gebeeldhouwde fonteinen en gevels uit de Renaissance. De stadsmuren van Dubrovnik zijn nog perfect intact en misschien wel de meest indrukwekkende bezienswaardigheid aan de Adriatische Zee . Wanneer je een vakantiehuis in Dubrovnik huurt moet u dit ook zeker gezien hebben. Het is dan ook niet meer dan logisch dat de UNESCO Dubrovnik op de werelderfgoedlijst heeft geplaatst!

Strandvakantie vanuit een vakantiewoning in Dubrovnik

Naast het feit dat Dubrovnik een prachtige stad is, is het ook een eerste klas Adriatische badplaats. Het heeft een groot aantal stranden dat zich uitstrekt vanaf het historische centrum. De kust met de kristalheldere blauwe zee is bezaaid met natuurrijke eilanden die zich uitstekend lenen voor een gedenkwaardige dagtrip. Het grote aanbod cafés, bars en clubs in en rond de oude binnenstad van Dubrovnik zijn een garantie voor lange warme mediterrane nachten. In Dubrovnik zijn er verblijfplaatsen in vele soorten en maten: appartementen, vakantiehuizen en villa's.

Geniet van de fascinerende geschiedenis van Dubrovnik

Een bezoek aan Dubrovnik is als het nemen van een stap terug in de tijd en is dus perfect voor liefhebbers van geschiedenis die misschien hopen zich onder te dompelen in de rijke Kroatische geschiedenis. In de Middeleeuwen was Dubrovnik de Republiek van Ragusa en velen zouden beweren dat het Venetië in zijn schoonheid wedijvert. Tijdens je zelfstandige vakantie in onze villa's in Dalmatië zul je merken dat een groot aantal gebouwen uit die tijd opmerkelijk goed bewaard zijn gebleven en nog steeds in gebruik zijn.

Vakantiehuis in Dubrovnik huren

Dubrovnik is zeer bekend als een van de mooiste en meest interessante steden in Zuid-Dalmatië en misschien zelfs heel Kroatië. Kies een van onze fantastische vakantievilla's of vakantiehuizen in Dalmatië en ontdek zelf waarom. Onze vakantiehuizen in en rond Dubrovnik zijn het hele jaar door te huur, dus of je nu wilt genieten van de verscheidenheid aan populaire evenementen die plaatsvinden tijdens de hoogtes van de zomer tijdens het zonnebaden, of dat je liever wat wilt bezoeken van de beroemde historische sites zonder de drukte - we hebben het vakantiehuis dat bij je past!