Vakantiehuis in Rogoznica

In Zuid-Dalmatië ligt de stad Rogoznica dat lokt met heerlijke stranden en een aantrekkelijk centrum. Rogoznica ligt op een schiereiland dat pas laat, namelijk in de 18e eeuw, met het vasteland verbonden werd. De stad heeft een erg gezellige sfeer en naast heerlijke stranden en vele activiteiten, heeft het ook verscheidene bezienswaardigheden. Zo heeft men een kerk uit de 16e eeuw weten te bewaren en bevinden zich in het landschap rondom de stad diverse ruïnes van de Grieken en Romeinen.

Vakantiehuis in Rogoznica

Populaire vakantiehuizen - Rogoznica

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Rogoznica

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Rogoznica

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Rogoznica

Loading...

Jouw vakantie aan het water begint bij Rogoznica

Rogoznica heeft een eigen jachthaven met 400 luxueuze ligplaatsen. Heb je een eigen boot dan kun je wellicht hier een plekje bemachtigen. Bij veel van onze vakantiehuizen is het mogelijk om een aanlegsteiger te huren en soms is deze zelfs inclusief. Watersportliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Maar een dag niks doen en ontspannen in ook goed mogelijk tijdens je vakantie in Rogoznica. Je vakantiehuis bevindt zich aan of vlakbij het water. Een stranddag is zo ingepland. Geniet van het heldere warme water. De kinderen doen wedstrijdje toren bouwen met de kiezels op het strand terwijl je van de zon geniet. Ieder dag is weer anders tijdens een verblijf in een vakantiehuis in Dalmatië. Wacht niet langer en boek nu het perfecte vakantiehuis in Rogoznica. Laat de voorpret maar beginnen!

Eiland Jaz

Het eiland Jaz wordt omringd door de Adriatische Zee en is een onbewoond eiland op slechts 55 meter van de kust. Het gebied is 137 vierkante meter, waardoor het een geïsoleerde woestenij is met een onvergelijkbare charme. Vanaf het hoogste punt van Jaz, een top van 44 meter hoog, zie je de nabijheid van de kust en waarom het zo'n belangrijke toeristische attractie is.

Het strand van Zecevo

Met zijn meer dan 50 kilometer kustlijn biedt de regio Rogoznica een enorme variëteit aan prachtige stranden, meestal kleine steen, cement en natuursteen. Een van de beste stranden is het strand van Zecevo , dat je de mogelijkheid biedt om een ​​klein paradijs te vinden in de unieke omgeving van de Adriatische kust. De gladde vloer en directe toegang tot de zee laten volledig genieten van het water en zijn kleine formaat en bevoorrechte locatie laten de kleintjes zonder gevaar uit te spelen zonder ze uit het oog te verliezen.

Lavendel labyrint

Een plaats zonder twijfel met veel magie is het labyrint van lavendel. Het ligt in het midden van het eiland en ruikt heel lekker sinds de lancering in 2001. Het labyrint is een eeuwenoud spiraalpatroon dat, als je gaat wandelen, een spirituele reis wordt en een symbool van de manier van leven. Zo is het een toeristische attractie geworden voor honderden liefhebbers van meditatie en ontspanning. Ook, naast het labyrint, is het een tuin met 36 podia vol met tientallen herbalologische variëteiten.

Meer Dragon's Eye

Bij Kaap Rogoznica, midden in het centrum, er is een van de meest bijzondere plekken in Europa, het meer Dragon 's Eye is een uniek geologisch fenomeen aan de Adriatische kust en heeft een wildlife ontwikkeld onderscheiden zich door hun fysische eigenschappen en als chemische kenmerken. Het meer heeft ongeveer 10 vierkante kilometer oppervlakte, met een maximale diepte van 15 meter. Vanaf de top van de heuvels eromheen kun je in het water springen terwijl je observeert hoe, op korte afstand, het meer wordt omringd door de Adriatische zee die de kaap baadt.

3-daagse roadtrip vanaf je vakantiehuis in Rogoznica

We raden je aan eerst naar het eiland Jaz te gaan en de komende twee dagen het noorden te verlaten op het Secevo-strand en de Rogoznica-kaap .

De afstand tussen Rogoznica en Jaz is 20 minuten met de boot . Het is dus de moeite waard om de eerste dag op die afstand te reizen en alle tijd te nemen die nodig is om zonder haast te genieten van de natuurlijke omgeving van het eiland Jaz, want we kunnen de tweede dag doorbrengen op het strand van Secevo met alle ontspanning.

De laatste dag kun je het meer Dragon's Eye bezoeken en nagenieten van de landschappen en de indrukken die je hebt opgedaan! Vergeet het lavendel labyrint niet voor je weer naar je vakantiehuis in Rogoznica vertrekt.

Wat te eten in Rogoznica?

In Rogoznica worden alle gerechten die behoren tot de Adriatische kust gegeten. Daar kun je een aantal van de meest exquise lokale producten proeven tijdens je vakantie in Dalmatië, afgezien van de gerechten van de regionale gastronomische traditie. Met 50 km van de kust is het eten van vis gebruikelijk bij de bewoners. Maar zeevruchten zijn ook een zeer populair product dat altijd een succes zal zijn als het gaat om lunch of diner in de regio Rogoznica. Wat het vlees betreft wordt lamsvlees vaak gegeten. Het wordt vooral geroosterd bereid en geserveerd met groenten.