Vakantiehuis op het eiland Ugljan

Bekend in Italië als "Ugugliano", is het eiland Ugljan het eerste eiland van de Zadar-archipel en een van de meest dichtbevolkte in heel Kroatië. Het ligt recht tegenover de grote stad Zadar, een zeer populaire Kroatische toeristische bestemming. Sinds eeuwen is het eiland Ugljan in Noord-Dalmatië een culturele ontmoetingsplaats. Vandaag de dag is het een aangename thuishaven voor plezierjachten. De brede stranden en het lauwe veilige water hebben dit tot een populair vakantiegebied gemaakt, voor zowel kinderen als volwassenen.

vakantiehuis op Ugljan

Populaire vakantiehuizen - Ugljan eiland

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Ugljan eiland

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Ugljan eiland

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Ugljan eiland

Loading...

Vakantie op het eiland Ugljan - het Robinson Crusoë gevoel

Op het traditionele eiland Ugljan lijkt de tijd stil te staan. Hier leeft de bevolking nog grotendeels zoals in de tijd toen het eiland door de Grieken werd gekoloniseerd. Met het groeiende toerisme van de afgelopen jaren zijn echter alle moderne faciliteiten ontstaan, waardoor het eiland Ugljan een waar vakantieparadijs is voor jouw vakantie in Noord-Dalmatië . Op het eiland vind je afgelegen baaien met rotsachtige en zandstranden en helder schoon water, dat uitnodigt om te zwemmen en watersporten uit te proberen. De grootste attractie van het eiland , die je vanuit je vakantiehuis of appartement op Ugljan kunt bereiken, is zonder twijfel een 15e-eeuws klooster dat openstaat voor bezoekers. Hier ervaar je hoe de monniken leven en kun je heerlijke zelfgemaakte likeuren, kazen en ham kopen. Ugljan ligt ook niet ver van het vasteland en de bekende stad Zadar, die gemakkelijk te bereiken is met een korte boottocht en waar je dagtochten kunt plannen.  

Sinds 1437 heeft Ugljan een franciscanenklooster, verbonden met een mooie gotische kerk. Hier kan men de lokale monniken hun religie zien uitoefenen, terwijl ze zich bezighouden met kruiden, medicinale drankjes en interessante specialiteiten.

Dagexcursies van je vakantiewoning op Ugljan naar Zadar

Het eiland Ugljan is goed verbonden met het vaste land dus met de auto kom je helemaal tot aan je gehuurde vakantiehuis. Het is verbonden met een naburig eiland, Pasman, via een brug, waardoor het reizen van het ene eiland naar het andere zeer snel en onmiddellijk verloopt.

Het ligt niet ver van Zadar vandaan en dus hebben veel inwoners van Zadar een vakantiewoning op Ugljan. Het is zeker de moeite waard om een dagtrip naar Zadar te maken vanuit je vakantiehuis op Ugljan. De stad biedt mooie historische bouwwerken en het zeeorgel zal je betoveren met zijn mooie klanken. De smalle straatjes leiden naar gezellige pleintjes met terrasjes waar je een koel biertje nuttigt en een hapje eet.

Tijdens jouw vakantie in Dalmatië vind je ook veel schattige plaatsen die altijd een bezoek waard zijn - wat dacht je bijvoorbeeld van een reis naar de plaats Kali of Kuklija?

Verken het eiland vanaf je vakantiehuis op Ugljan

Met een van onze vakantiewoningen gaat alles een tandje langzamer, slenterend doe je je boodschappen in de kleine winkeltjes en 's avonds geniet je van de zonsondergang vanaf je eigen terras. Laat deze mogelijkheid in Kroatië niet aan je voorbij gaan!

Terug bij je vakantiehuis op Ugljan ervaar je de rust. Ugljan is een echt fietseiland sinds kort. Nog niet zo lang geleden zijn er vele fietsroutes aangelegd, zodat je langst de mooiste punten kunt fietsen. Neem dus je eigen fietsen mee naar het vakantiehuis op Ugljan. Als je over een eigen boot beschikt is het bij veel vakantiehuizen mogelijk om deze mee te nemen. Met je eigen boot maak je tochtjes langs mooie baaien en meer je aan bij andere eilanden.