Vakantiehuis op Korčula

Korčula is één van de meest geliefde eilanden onder toeristen. Het eiland heeft dan ook zeer veel te bieden. Er is voor ieder wat wils; van prachtige stranden, pittoreske plaatsen, een aangenaam klimaat tot goede verblijfsmogelijkheden een vakantiehuis op Korčula. Het is het grootste eiland van Kroatië en maakt deel uit van een archipel die uit maar liefst 48 eilanden bestaat. Het is een oord met vele baaien, grotten, dichte bossen en het heldere blauwe water, waarin de meest fantastische kleuren te ontdekken zijn. De dichte bossen bestaan uit aleppo dennen, cipressen en eiken. De rustige en verlaten stranden nodigen je uit om te genieten van ongeveer 3000 zonuren per jaar, waarbij de temperatuur maar zelden boven de 30 graden uitkomt. De ideale temperatuur voor een perfecte vakantie! Korčula biedt werkelijk alles wanneer je met het gezin verblijft in een vakantiehuis met zwembad of aan zee.

Het eiland Korčula

Populaire vakantiehuizen - Korcula

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Korcula

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Korcula

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Korcula

Loading...

Hoe bereik je het eiland Korčula?

Het eiland Korčula is te bereiken met de veerboot vanaf het vasteland. De veerboot vanuit Split duurt drie uur naar de haven Vela Luka en vertrekt twee keer per dag. Geniet van het prachtige uitzicht op de eilanden en de zee bij aankomst in het vakantiehuis. Toegang vanuit Ploče is via Trpanj en Orebić op het schiereiland Pelješac. De eerste veerboot duurt 60 minuten, de oversteek over het Pelješki kanaal naar Dominče slechts 20 minuten. Korcula ligt op nog geen anderhalf uur varen vanuit Dubrovnik. Het eiland is 47 km lang en plus minus 7 km breed. De belangrijkste inkomsten haalt men op het eiland van de olijfboomgaarden en de lokale wijn. Met name de dessertwijn is een heuse specialiteit van Korcula. Ga op vakantie in een mooi vakantiehuis op het eiland Korčula!

Steden en baaien in de omgeving

Tijdens een vakantie in een vakantiehuis op het eiland Korčula, volg je de voetstappen van de Illyriërs, Grieken, Romeinen en Venetianen. Het eiland werd al heel vroeg bewoond, boven Vela Luka in de grot vond Vela Spila meer dan 20.000 jaar oude voorwerpen uit het stenen tijdperk. Op het eiland zijn er er nog interessante plaatsjes te bezoeken.

Lumbarda

Boek een vakantiehuis of appartement in Dalmatië niet ver van Lumbarda. Dit vakantieoord ten zuiden van Korčula heeft een lange geschiedenis. Lumbarda werd gebouwd in de 4e eeuw voor Christus. gesticht door Grieken. Dit wordt bewezen door de stenen tablet die Psephisma hier heeft ontdekt. Het waardevolle origineel is het oudste geschreven document van Kroatië in Zagreb, een exemplaar kan worden bezocht in het stadsmuseum Korčula. Lumbarda, één van de mooiste plaatsen op het eiland, heeft vele vrijetijdsbestedingmogelijkheden. Niet alleen de kiezel- en schelpenstranden, maar ook het in de omgeving liggende zandstrand bied je een mogelijkheid om van de zee te genieten. Het vakantiehuis of de vakantiewoning in Kroatie aan zee bied je het ideale uitgangspunt voor je vakantie.

Baai van Brna

De baai van Brna is volgens de legende een van de grootste van het eiland, Odysseus verankerde Brna in het gezelschap van zeemeerminnen. Op vakantie, zoek naar het beeldhouwwerk van de zeemeermin op een rots niet ver van de zee.

Smokvica en Blato

Bij Smokvica, vanaf de ruïnes van een oud kasteel op een heuvel, opent zich een prachtig uitzicht over de wijngaarden en olijfgaarden. Op vakantie fiets je door de olijfgaarden naar de vele kleine kerken op het eiland. De gemeenschap Blato in het binnenland van het eiland biedt interessante bezienswaardigheden in het vakantiehuis.

Bezienswaardigheden - Op het spoor van Marco Polo

Het oude centrum van Korčula ligt op een klein schiereiland en wordt beschouwd als een van de best bewaarde middeleeuwse steden van de Adriatische Zee. Wandelingen op vakantie leiden door de smalle straatjes van de oude stad. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de verdedigings torens, wallen en stadspoorten, de kathedraal, het paleis van de gouverneur en de veronderstelde geboorteplaats van Marco Polo. De Stad Korcula, waar de beroemde ontdekker Marco Polo geboren is, is één van de beste onderhouden middeleeuwse stad. De stad is het middelpunt van de cultuur en het toerisme.

Vlakbij je vakantiehuis op Korčula vind je het natuurreservaat van Kocje met interessante rotsformaties en verschillende barokke huizen uit de 17e en 18e eeuw. De jaarlijkse folklore-evenementen, waaronder het traditionele zwaardgevecht Mostra, vinden plaats in de zomer en zijn erg populair bij toeristen. Die evenementen en de kristalheldere zee rond het prachtige groene eiland Korcula zijn slechts enkele redenen waarom onze vakantiehuizen in Kroatië zo populair zijn bij toeristen.

Negende plaats op ranglijst 'mooiste eilanden'

De Britse krant the Observer' heeft het eiland Korcula namelijk de negende plaats gegeven in de ranglijst van mooiste eilanden ter wereld. Het Kroatische eiland Hvar werd een aantal jaren geleden ook al in de top tien van mooiste eilanden geplaatst. Dat maakt het natuurlijk extra aantrekkelijk een vakantiehuis in Dalmatië te huren op één van deze eilanden. Volgens de schrijver van het artikel is Korcula één van de meest interessante bestemmingen die Kroatië et bieden heeft. Vanaf het kleine fort, één van de vele waardevolle historische kunstwerken, lijkt de tijd in de stad Korcula stil te hebben gestaan.

Vakantiehuis op Korcula huren

Kies de ideale accommodatie en maak een reis naar het zuiden van Kroatië. Het eiland Korcula is een ideale plek voor een familievakantie in Dalmatië . Er is weinig waar je in Kroatië kunt genieten van de originaliteit van de omgeving en alle moderne voorzieningen die je nodig hebt voor een vakantie. Huur een van de de meest aantrekkelijke vakantiehuizen op Korcula om het eiland te verkennen. Geniet daarbij van de luxe van je eigen zwembad, een groot terras, een volledige uitgeruste keuken en een moderne, knusse woonkamer.