Vakantiehuis op het Molat eiland

Op het eiland Molat lijk de tijd wel stil te hebben gestaan, zo rustig is het er. Hotels vind je er niet, dus als je op het eiland wilt overnachten is een appartement of een vakantiehuis op het Molat eiland je enige optie. Het eiland Molat in Dalmatië wordt gekenmerkt door zijn typisch mediterrane landschap. We zouden een bezoek aan de hoofdstad van het eiland aanraden voor een middagje slenteren door de charmante straten. Je zult ook een aantal leuke restaurants en kleine boetiekjes vinden. Ervaar de rust en kalmte van de vele kleine baaien, waarvan sommige vooral goed zijn voor kinderen als je in een vakantiewoning in Dalmatië verblijft.

Ferienhaus Molat

Rust en stilte op Molat

Het enige bezoek op het eiland komt twee keer per dag aan met de veerboot uit Zadar of via de andere eilanden. De rust overheerst echt op het eiland. De restaurants zijn op twee handen te tellen en de geringe aantal inwoners maken het ook niet echt drukker. Het eiland is dunbevolkt, ongeveer 200 inwoners, wat een ontspannende vakantie garandeert.

Wat te doen op eiland Molat?

Het eiland is erg mooi, vrij wild, er zijn veel mooie baaien die perfect zijn om te zwemmen in een onvergetelijke omgeving. Vooral in het noordoosten van het eiland zijn kreken en baaien geschikt om te zwemmen, de zuidwestelijke flank is steiler. In het midden van het eiland liggen twee kalkstenen ruggen.  Het is een ideale plek voor liefhebbers van duiken, de bodems zijn prachtig en het water is mooi en schoon. Als je niet van zwemmen houdt, zullen vinnen en snorkels de moeite waard zijn!

  • Karst grotten bezoeken

  • Bezoek Zadar

  • Rotsklimmen

  • Kayakken

  • stand up paddling