Vakantiehuis op het eiland Solta

Het eiland Solta ("het eiland van de zon" in het Latijn) wordt zeer gewaardeerd vanwege de rust, de baaien met fijn zand en de turquoise wateren. Het is een ware oase van rust met veel zonlicht. Een vakantiewoning in Dalmatië op het eiland Solta is een kans om een ​​van de meest rustige regio's van Kroatië te ontdekken . Een vakantiehuis in Midden-Dalmatië of op het eiland Solta is ook een gelegenheid om een ​​echt historisch erfgoed te ontdekken, evenals volledig bewaarde geografische gebieden.

Vakantiehuis op het eiland Solta

Populaire vakantiehuizen - Solta

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Solta

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Solta

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Solta

Loading...

Het Romeinse vakantieoord

Solta is minder bekend, maar daardoor zeker niet minder mooi dan de andere Kroatische eilanden. Het eiland bestaat uit vele baaien en inhammen en heeft een oppervlakte van zo’n 52 km2. De economie komt voornamelijk tot stand uit de landbouw, dankzij de vruchtbare grond. Naast landbouw is het toerisme tegenwoordig ook erg belangrijk geworden voor het eiland. Van oudsher is wordt het eiland als een waar vakantieoord beschouwd. Voor de Romeinen was het in zeer vroege tijden namelijk al een vakantieoord bestemd voor de edelen. Zij noemden het eiland; Soletta. Hierdoor zijn er op vele verschillende plaatsen op het eiland indrukwekkende ruïnes van oude villa's te vinden en staan er een aantal kleine kerken die uit de middeleeuwen stammen. Dit eiland is het ideale recept wanneer je tot rust wilt komen met een vakantiehuis op het eiland Solta.

Het eiland Solta heeft meer dan 200 historische locaties, waarvan meer dan 16% van oorsprong is uit de prehistorie. Overblijfselen uit de Bronstijd, met sarcofagen te wijzen op de oude ruïnes van het achterland. De geschiedenis van het eiland Solta is de meest turbulente sinds zoals elke mediterrane eiland, is het zeer kwetsbaar voor indringers. Zo hebben de Britse, Oostenrijkse, Joegoslavische en Kroatische volkeren het gekoloniseerd. Huur een vakantiehuis op het eiland Solta is de mogelijkheid om de vele parochies die het gebied stip te bezoeken, kliffen van de zuidkust aan de groeiende toeristische gebieden van de kust (Rogac, Necujam).

Bezienswaardigheden bij je vakantiehuis

Het eiland Solta nodigt je  uit om met je vakantiehuis aan de Adriatische Zee het Dalmatische eiland in oorspronkelijke sferen door te brengen. De oorspronkelijke sfeer waar de ongerepte natuur, de heldere blauwe zee, rust en stilte garant staan voor je droomvakantie in Dalmatië. De populaire trekpleisters op het eiland Solta zijn Necujam en Stomorska. In Necujam kun je het grootste strand van het eiland vinden, waar het fijne zand en de bijkomende voorzieningen je vakantie tot een compleet geheel maken. Wanneer je liever van de afgelegen kliffen wilt genieten, maak je een wandeling langs het rotsachtige strand in Stomorska. Met een rijk gastronomisch aanbod en verrukkelijke wijnen heb je de mogelijkheid afstand te nemen van het alledaagse leven, zodat je in alle rust van je vakantiehuis op Solta kunt genieten.

Ideaal voor een rustige gezinsvakantie

Een vakantieappartement op Solta is een ideale accommodatie voor gezinnen die hun vakantie in Midden-Dalmatië op een niet al te chaotisch eiland willen doorbrengen. De ligging van het eiland maakt Solta tot een ideaal vakantieparadijs, Vanwege de natuurlijk beschermde ligging heeft het eiland een mild klimaat, warm water en zijn de temperatuurschommelingen gedurende het seizoen minimaal . Een gemiddelde temperatuur van 24 graden zorgt voor aangenaam warme dagen om te zonnebaden en zomeravonden, waar je kunt genieten van koele witte wijn op het terras.