Vakantiehuis in Trogir

Trogir is een mooi en historisch stadje, waar de eeuwen in de oude straatjes nog merkbaar zijn. Trogir is een klein havenstadje in de provincie Dalmatië, het is een van de oudste steden in Dalmatië die zeker een bezoek waard is met een vakantiehuis in Trogir. De oude sfeer in het stadscentrum is bewaard gebleven en die zul je ervaren wanneer je hier doorheen wandelt. Er zijn hier vele kerken en gebouwen te bezichtigen die in Romaanse, Renaissance en Barok stijl zijn. Trogir heeft dankzij zijn grote culturele en historische erfgoed jaarlijks vele bezoekers: het hele oude centrum van Trogir staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO als een uitstekend voorbeeld van stedelijke continuïteit.

vakantiehuis in Trogir

Populaire vakantiehuizen - Trogir

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Trogir

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Trogir

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Trogir

Loading...

Historisch centrum van Trogir

Het historische centrum ligt op een eiland, vanaf de grote parkeerplaats op het vasteland loopt een brug over het kanaal naar Čiovo . De bijzondere charme van de stad die je kunt genieten op vakantie met een wandeling onder de palmbomen op de boulevard het beste. Het pad leidt van fort Kamerlengo langs prachtige oude herenhuizen en paleizen. Moderne, grote jachten en boten liggen verankerd voor dit mooie decor.

Trogir in Kroatië

De geschiedenis van de historische stad

De gebouwen vertellen de grote geschiedenis van de stad Trogir, gebouwd door de Grieken in ongeveer de 4e eeuw voor Christus. Het werd gesticht in het 3e millennium voor Christus. Lees meer over de ontwikkeling van de stad in het vakantiehuis. Trogir verloor zijn belang onder de Romeinen aan de naburige stad Salona, ​​het huidige Solin. Onder de Kroaten was Trogir in de elfde eeuw bisschopszetel, later verwoest en heropgebouwd door de Saracenen. In 1420 kwam de stad naar Venetië. De Venetianen bouwden het fort Kamerlengo, dat vandaag een romantische achtergrond is voor evenementen tijdens de zomermaanden. Na de val van Venetië ging Trogir in 1797 naar Oostenrijk en bleef tot 1918 in de monarchie. Sinds 1991 maakt Trogir deel uit van de Republiek Kroatië en is sindsdien een populaire bestemming geworden voor vakantiegasten uit de hele wereld.

historisch trogir met oude gebouwen in Kroatië

Top bezienswaardigheden in Trogir

Het oude centrum van Trogir heeft een aantal bijzondere bezienswaardigheden te bieden als UNESCO-werelderfgoed. Maak een tour door de smalle straatjes naar de mooiste plekjes tijdens je vakantie in dit stadje. Bezoekers die geïnteresseerd zijn in cultuurgeschiedenis zijn vooral nieuwsgierig naar Johannes Paulus II.  Het hoofdportaal van St. Lawrence kathedraal is een meesterwerk van Radovan en wordt beschouwd als het belangrijkste werk in de romaans-gotische stijl in Kroatië. In het Benedictijnse klooster is het Cairo-reliëf te zien een vondst ontdekt in 1928 in Trogir uit de grondleggende periode van de stad rond 300 voor Christus.

  • Laurentius de Heilige kathedraal uit de 13e eeuw

  • De klokkentoren van St. Sebastian

  • De stad loggia uit de 15e eeuw

  • Kerk van St. Barbara

  • Ćipiko paleizen 

  • Paleis van Justitie

  • Sacrale museum

Wat is er te doen in het fraaie Trogir?

De oude stad van Trogir wordt beschouwd als het best bewaarde mediterrane complex aan de Adriatische Zee. Het stadscentrum, dat gedeeltelijk wordt omringd door stadsmuren, herbergt een kasteel, kerken, woongebouwen en paleizen. Geniet van de avond met verschillende restaurants en konoba's met traditionele mediterrane gerechten en uitstekende wijnen. 

Het bruisende nachtleven en de zogenaamde culturele zomer van Trogir zorgen voor goed amusement en een fijne vakantiestemming. De stranden op het vasteland van Trogir en op het voor de kust gelegen eiland Ciovo zijn ideaal voor actieve strandvakanties. Aan de vele ankerplaatsen rond het oude stadseiland bieden boten excursies aan in de baai en naar verschillende eilanden.

In de omgeving van Trogir zijn boeiende plekjes om te bezoeken. Breng een bezoek aan de interessante stad Split en het Nationaal Park Krka.

Ontdek de stad met een vakantiehuis in Trogir!

Trogir is een historische stad waar je monumenten en artefacten kunt vinden uit periodes van de afgelopen duizend jaar. Trogir ligt binnen handbereik van Split en het is een goede uitvalsbasis voor het verkennen van Midden-Dalmatië en de eilanden vlak voor de kust. Door te kiezen voor een verblijf in een van onze vakantiehuizen in Dalmatië, heb je het best mogelijke startpunt voor het verkennen van de regio, waaronder historisch Trogir.

Tijdens je vakantie in een vakantiehuis in Trogir kun je ervoor kiezen om alle maaltijden zelf te bereiden in de goed uitgeruste keuken. Trogir heeft ook vele eetgelegenheden waar je heerlijk kunt smikkelen en smullen. Op de mooie boulevard op het schiereiland is de keuze ruim. Probeer eens de specialiteiten van het huis. Na het eten kun je op een terras nog genieten van de zwoele zomeravond of je kiest ervoor om dit te doen in de tuin van je vakantiehuis.