Vakantiehuis op het eiland Vis

Op het eiland Vis kun je je vakantie doorbrengen weg van de drukte van de grote wereld, in het gezelschap van wijngaarden, verschillende kruiden en oude, wilde bomen. Het milde mediterrane klimaat, trektochten naar de hoogste regio's, vis bereid op een speciale manier en goede wijn zullen hun unieke bijdrage leveren aan je vakantie in Dalmatië. Een vakantiehuis op het eiland Vis belooft een unieke ervaring. Breng ook een bezoek aan de kleine eilandjes, zoals bijvoorbeeld het eiland Ravnik met zijn groene grotten of het eiland Bisevo met zijn bekende blauwe grotten.

vakantiehuis op het eiland Vis in Kroatië

Populaire vakantiehuizen - Vis Eiland

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Vis Eiland

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Vis Eiland

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Vis Eiland

Loading...

Natuurlijke schoonheid van Vis ontdekken

De hoofdstad van het eiland is genoemd naar het gelijknamige eiland Vis. Het is pas sinds kort mogelijk om het eiland als toerist te bezoeken. Tot 1989 was het eiland namelijk verboden terrein voor toeristen uit het buitenland. Dit heeft ervoor gezorgd dat het ecologisch systeem op het eiland in perfecte conditie bewaard bleef.

Het stadscentrum van Vis bestaat uit historische kerken omringd door oude stenen huisjes die gebouwd zijn in de typisch mediterrane bouwstijl. Ook vindt u er een fort uit de 19e eeuw dat ten tijde van de Oostenrijks-Hongaarse overheersing gebouwd werd. Door te overnachten in een vakantiehuis op Vis proeft u de authentieke historie van de stad en het eiland. Vlakbij het oude stadcentrum is ligt een adembenemend kiezelstrand.

5 populairste bezienswaardigheden op het eiland Vis in Kroatië

  • Blauwe grot op het eiland Bisevo

  • Het Vis City Museum, gevestigd in het Oostenrijkse fort Batarija

  • Overblijfselen van Romeinse baden (poolcomplex) uit de 1e en 2e eeuw

  • Groene grot op het eiland Ravnik naast Milne

  • Een natuurlijk kiezelstrand bij Rukavac, dat terecht behoort tot de mooiste stranden van Dalmatië

Oudste stad van Dalmatië

De stad Vis heeft een hele rijke geschiedenis. Vis is de oudste stad van Dalmatië en werd door de Grieken al in 397 voor Christus gesticht. Dit was de eerste Griekse kolonie in het oosten van de Adriatische Zee. Daarna namen de Romeinen het over van de Grieken die er een forum, een theater, een tempel en thermen bouwden. Helaas is er uit die periode weinig van over gebleven. Alleen bij het Franciscanenklooster Gradina kun je de overblijfselen van het Romeinse theater bekijken.

Sporten en recreatie

Momenteel is het eiland Vis een belangrijk duikcentrum in de regio. Tijdens een bezoek aan de onderwaterwereld rond het eiland Vis, kun je worden vergezeld door een ervaren duikinstructeur, waardoor je gezonken schepen kunt bezoeken, kunt zwemmen tussen rode en gele gorgonias en de geheimen van onderwatergrotten kunt ontdekken. In de lokale wateren zijn veel schepen tot zinken gebracht uit zes verschillende tijdperken, van de oudheid tot de Tweede Wereldoorlog. In de omgeving van Vis zijn minigolf en tafeltennis populair en het plaatselijke recreatiecentrum is uitgerust met tennisbanen en 6 multifunctionele sportvelden, waar je onder andere basketbal en voetbal kunt beoefenen. Het is de moeite waard om een ​​vakantie door te brengen in Dalmatië!

Ideaal voor wijnliefhebbers

Het eiland Vis heeft een wijngebied van 700 ha. Tijdens de Griekse periode was de wijn van Vis al erg in trek. De bekendste wijnsoorten van het wijngebied zijn de rode Plavac en de goudgele Vugava. De Vugava is een wijn voor de echte liefhebbers en heeft een honingachtige aroma met een zoete afdronk.

Geniet van het strand vanuit je vakantiehuis op het eiland Vis

Dichtbij de stad Vis zijn er kiezel- en zandstranden (Mala Svitnja, Vela Svitnja, Rogacic Parja). Hier vind je voor elk wat wils, zowel voor actieve recreatie als voor gezinnen met kleine kinderen. Op het strand in Komiza zijn echter veel sport- en recreatievoorzieningen. Er zijn verschillende zandstranden in de omgeving van Komiza, maar de kiezelstranden zoals Gusarica, Nova Posta en Velo Zalo zijn kenmerkend voor de gehele oostkust van de baai. Op rustigere plaatsen op het eiland, Milna en Rukavac kun je genieten van de unieke natuur en ontspannen op de prachtige kiezel- en zandstranden. Het is ook de moeite waard om te kijken naar de omheinde hoge kliffen en kleine baaien verborgen uit het zicht.

Toegankelijkheid

Vis ligt het verste van de kust verwijderd dan de andere Dalmatische eilanden. Dit maakt het eiland Vis minder toegankelijk, maar is de ervaring van een vakantiehuis op het eiland Vis des te unieker. In de zomer gaat er gelukkig regelmatig een veerboot van en naar Vis vanaf Split en Hvar. Ontsnap even aan de toeristische gebieden tijdens je vakantie in Dalmatië en geniet van het eiland Vis.