Vakantiehuis op het eiland Brač

Brač is het grootste eiland in Midden-Dalmatië en het op twee na grootste eiland van de Adriatische kust. Het is een heuvelig eiland bedekt met verschillende bossen. Bij de olijvenbomen, wijnbouwgebieden en amandelbomen kun je mooie wandelingen maken. Op het eiland Brač komt het beroemde marmer vandaan wat over de gehele wereld bekend is. Het Golden Horn-strand bij Bol wordt vaak het mooiste strand van Dalmatië genoemd.

vakantiehuis op het eiland Brač

Populaire vakantiehuizen - Brač eiland

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Brač eiland

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Brač eiland

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Brač eiland

Loading...

Een stad met huizen van kalksteen

Brač is bekend om zijn witte kalksteen, de Romeinen waardering voor de kwaliteit van de stenen op Brač en gebruikte ze om de steden, tempels, villa's en tombes te bouwen in de provincie Dalmatië. Tijdens de Renaissance werden de oude steengroeven op het eiland Brač heropend. In het bijzonder ontwikkelde de plaats Pučišća zich in de reeks tot een gerenommeerde plek voor het opleiden van steenhouwers. Hier studeerde beroemdheden zoals George de Dalmatische, Andrija Alesi en Niccolò di Giovanni Fiorentino.  

De uitstekende stenen uit Brač sieren antieke huizen, paleizen uit de Renaissance en moderne gebouwen van het classicisme: het paleis van Diocletianus in Split, kathedralen in Trogir en Sibenik, het Witte Huis in Washington, het Parlement en de Hofburg in Wenen. Tegenwoordig worden verschillende natuurlijke stenen gedolven op Brač, de belangrijkste steengroeven bevinden zich in de buurt van de kust. Bewonder de huizen van kalksteen vanuit je vakantiewoning in Dalmatië!

Strand op het eiland Brač

Een zonvakantie in Kroatië met geweldig weer!

Brač behoort met meer dan 2700 uren zon per jaar, tot het zonrijkste gebied aan de Adriatische kust. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 24°C in de zomer en 8.6°C in de winter. Het zeewater prachtig helderblauw. Met het oog is de bodem van de zee nog zelf op 5 meter afstand te zien, ideaal dus wanneer je wil gaan snorkelen. Er heerst een zeer rustige en ontspannen branding in het water, waardoor je heerlijk op een luchtbed kunt dobberen. Een zacht briesje maakt ook mogelijk om er te gaan windsurfen wanneer je dat wenst. Op verschillende plaatsen zijn waterscooters, boten en waterfietsen te huren. Wanneer je graag wilt gaan duiken worden er op dit eiland op verschillende plaatsen duikcursussen aangeboden.

Bezienswaardigheden

Wij hebben drie must-see bezienswaardigheden voor jou geselecteerd die je zeker moet bezoeken, wanneer je een vakantiehuis op het eiland Brac huurt:

  • Bol Zlatni Rat: Een beroemd lang strand aan de zuidwest kust: Vanwege haar opvallende veranderende vorm is het een uniek strand om eens gezien te hebben.

  • Selca: Hier vind je verschillende Romeinse steengroeven

  • Skrip: Dit is de eerste nederzetting van Brač dat een museum bevat

Eten & Drinken

Op het eiland Brač vind je vanzelfsprekend veel vis op de menukaart, waarvan de duivelskop een echte delicatesse van het eiland is. De prijs van vis wordt vaak per kilogram aangegeven, waardoor dit veel lijkt, maar dit eigenlijk heel erg meevalt. Naast vis zijn er ook veel vleesgerechten zoals: cevapcici, pljeskavica, Mjesano meso, Raznjici, maar ook de bekendere vleesjes zijn te verkrijgen als bijvoorbeeld een heerlijke malse biefstuk. Op het eiland kun je ook niet om de kaas en de rauwe ham heen. Deze streekgerechten moet je tijdens jouw verblijf in een vakantiehuis in Dalmatië geproefd hebben. De wijnen zijn afkomstig uit de eigen streek en zijn erg lekker. Bier is er natuurlijk ook te verkrijgen en wordt ook wel Pivo genoemd. Als aperitief is er Prosek, dit is een wijn die wat lijkt op port.

Uitgaan

De straten langs de havens zijn voetgangersvriendelijk doordat de wegen zijn afgesloten voor al het overige verkeer. Op de kades van de verschillende stadjes op het eiland vind je verschillende uitgaansgelegenheden als: restaurants, cafe's, pizzeria's, discotheken, marktkraampjes met souvenirs,etc. Tijdens de schemering heerst er op het eiland een gezellige en romantische drukte. Voor een onvergetelijke vakantie moet je een vakantiehuis op het eiland Brač boeken.

Jouw vakantiehuis op het eiland Brač

Brač trekt aan met gevarieerde natuur, historische steden en paradijselijke stranden. Geniet van Brač in Kroatië in een vakantiehuis op het eiland Brač. Dit zijn niet alleen huizen met 4 muren, hout en metselwerk. Je vindt historische gebouwen die vaak een verhaal van enkele honderden jaren vertellen of state-of-the-art huizen klaar voor nieuwe verhalen. De vakantiewoningen op het eiland Brac staan voor hoge kwaliteit en goede service. Bij ons boekt je vakantiehuizen in Kroatië van de beste kwaliteit , en onze hardwerkende medewerkers zullen je altijd graag helpen!