Vakantiehuis in Zadar

Zadar ligt in een aantrekkelijke omgeving en heeft een rijke, archeologische cultuur. De stad is een bron van de wetenschap en trekt met de mooie natuur vele bezoekers aan. De stad Zadar maakt nog steeds gebruik van het zeer oude netwerk bestaande uit smalle romantische straatjes en is een charmante stad om te verkennen vanaf je vakantiehuis in Zadar. De autovrije binnenstad met de hoofdstraat genaamd Kalerarga met vele terrassen, winkeltjes en boetiekjes ademt de oude sfeer en is zeer prettig om te ervaren. Het is niet voor niets de grote trots van de inwoners van de stad.

Ontdek de mooie binnenstad van Zadar

Populaire vakantiehuizen - Zadar

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Zadar

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Zadar

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Zadar

Loading...

Waarom een vakantiehuis in Zadar huren?

  1. Vakantiehuis in een charmante, romantische stad

  2. Je verblijft dicht bij de zee

  3. Andere steden zijn gemakkelijk te bereiken

  4. Beste vakantiebestemming in Europa in 2016

Vakantiehuis in Zadar

Zadar - een reis in de tijd

Zadar, met meer dan negentigduizend inwoners, is de centrale stad van Noord-Dalmatië. Een bezoek aan deze stad met een vakantiehuis in Zadar is als een reis in de tijd. De wortels van Zadar reiken tot 3000 jaar geleden, toen de stad werd gesticht als een Romeinse kolonie met een symmetrisch stratennetwerk. Net als veel andere Kroatische havensteden was Zadar aantrekkelijk voor de Romeinen en veel andere heersers als handelscentrum vanwege de gunstige ligging tussen Oost en West. Later veranderden de machthebbers die de stad regeerden veel, waaronder het Byzantijnse rijk, de Duitse Orde, Venetië, Oostenrijk en Napoleon, totdat uiteindelijk de prachtige havenstad onderdeel werd van Joegoslavië.

Tegenwoordig, na onafhankelijkheid door de Republiek Kroatië, staat de stad bekend voor deze verschillende tijden en culturen. Dit is zeker een van de redenen waarom Zadar werd uitgeroepen tot Beste Reisbestemming in Europa in 2016.

Sint Donatus kerk in Zadar

Verken de cultuur en bezienswaardigheden in Zadar

Zadar is een stad waarvan de rijke cultuur het beste wordt gedemonstreerd door bewaard gebleven verdedigingsmuren en talrijke sacrale gebouwen. Met een vakantiehuis in Zadar kan je al snel op verkenning gaan. Het symbool van de stad is de kerk van St. Donatus uit de negende eeuw. Dit is het meest monumentale Kroatische gebouw uit de vroege middeleeuwen. Bezoek ook de Basiliek van St. Chryzogona en de kathedraal van St. Anastazji uit de 12e eeuw. In het oude gedeelte van Zadar vind je overal monumenten: stadsmuren, torens en prachtige stadspoorten. Het is een geweldige plek als je een vakantie in Kroatië plant.

Op het bekendste plein in de stad bevindt zich een oud Romeins forum dat dateert uit de 1e eeuw na Christus; de pre-Romaanse kerk van St. Donat. De stad is verrijkt met middeleeuwse muren, doorbroken door indrukwekkende poorten. Deze ingangen tot oude de stad dateren uit de 16e eeuw. Nog uniek stuk moderne architectuur wat zeker de moeite waard is om te bezoeken, wanneer je een vakantiehuis in Zadar huurt, zijn het bekende Zee Orgel en de Zonnegroet van Zadar.

Vele winkeltjes, muziekavonden in de St. Donat-kerk, poppentheater en entertainmentshows fascineren niet alleen de plaatselijke bevolking. Hier vandaan kun je mooi excursies maken in de aantrekkelijke natuur naar o.a.: 3 Nationale Parken, het eiland Kornati, en de watervallen van Krka. Het landschap en de stranden nodigen je uit voor een bezoek.

Zadar heeft een bruisend nachtleven. De meeste uitgaansgelegenheden bevinden zich in het historische centrum van de stad. Zeker in de zomer bruist de stad van toeristen en studenten. Je vindt dan overal volle terrasjes en bars. Er zijn enkele super-hippe loungebars, maar ook nachtclubs waar je je tot in de late uurtjes kan vermaken. Dankzij de ideale centrale ligging is Zadar een uitstekende uitvalsbasis voor vele excursies en citytrips. Wanneer je een vakantiehuis in Zadar boekt zijn de plaatsen Kornati, Krka, Paklenica en Sjeverni Velebit meer dan de moeite waard om te bezoeken.

Mooiste stranden in de omgeving van je vakantiewoning

In en rondom de stad bevinden zich verschillende stranden met kristalhelder water. Met het Zadar-archipel, bestaande uit meer dan 300 eilanden, is het een populaire bestemming voor veel toeristen. Vanuit je vakantiehuis in Zadar bereik je gemakkelijk de stranden met de auto of te voet. Het noordelijke deel van de Riviera ligt vol zandstranden met een zachte afdaling naar het water, waardoor deze plek ideaal is voor een vakantie met kinderen. Het water is een waar paradijs voor watersporters. De stranden bieden daarnaast uitstekende faciliteiten. Ideaal wanneer je een vakantiehuis in Zadar aan zee besluit te huren. De verscheidenheid en diversiteit van deze kust maakt het elke bezoeker mogelijk om zijn eigen kleine paradijs te vinden.

3 leukste stranden in de buurt

In het bijzonder bevinden vele zandstranden zich op het eiland Pasman. Op de onbewoonde eilanden heb je de mogelijkheid om te ontspannen op een afgelegen plek. In Kozin vind je kristalheldere zee en stranden, omringd door fascinerende mediterrane vegetatie. De unieke charme wordt gekenmerkt door zand- en kiezelstranden in de omgeving van Sukosan.

Vergeet dat hotel! Verblijf in een vakantiehuis in Zadar

Geniet van een heerlijke vakantie in deze mooie en charmante stad. Na elke hoek wachten er prachtige gebouwen, pleinen, winkels en een uitzicht over de zee en de eilanden op je. Ontdek deze mooie stad als je in één van onze vakantiehuizen op Dalmatië verblijft! Geniet van je vrijheid, ontbijt wanneer jij wil en verblijf tussen de lokale bevolking!