Vakantiehuis op het eiland Vir

Kroatië, met zijn fascinerende landschappen, prachtige stranden van de Adriatische Zee, pittoreske kustplaatsen en zijn meer dan 1000 eilanden, een ideale vakantiebestemming wanneer je wilt ontspannen en iets unieks wilt ervaren tijdens je volgende vakantie in Dalmatië. Op het eiland Vir kun je alles beleven, van prachtige natuur tot pittoreske havenstadjes, waardoor het een ideale bestemming is wanneer je droomt van een vakantie op het eiland Vir.

vakantiehuis op het eiland vir

Populaire vakantiehuizen - Vir Eiland

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Vir Eiland

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Vir Eiland

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Vir Eiland

Loading...

Dalmatië en het eiland Vir

Dalmatië is een van de meest bekende en populaire regio's van Kroatië - en dat is niet voor niets. Het eiland Vir in Dalmatië is een zeer populaire bestemming om een ​​vakantie door te brengen. Het eiland is verbonden met het vasteland door een brug, en het milde mediterrane klimaat, de prachtige lange stranden en het kristalheldere water van de Adriatische Zee dragen allemaal bij aan de ideale omstandigheden voor een heerlijke vakantie in Vir.

Het eiland wordt gekenmerkt door vakantiehuizen, pensions en rustige dorpjes. Je zult hier geen grote hotelcomplexen vinden, maar een zeer divers landschap met bossen, wijngaarden en boomgaarden, evenals kalkrotsen. De Adriatische kust is omzoomd met kleine en idyllische baaien die je kunt verkennen tijdens het huren van een vakantiehuis op het eiland Vir. Ervaar de veelzijdige onderwaterwereld wanneer je duikt of de frisse zeebries voelt tijdens het zeilen.

Daguitstapjes naar omliggende steden

Naast de dorpen Torovi en Lozice is er ook de haven van Vir, die het centrum van het eiland vormt. Maak uitstapjes naar Zadar, een van de oudste steden van Europa, of bezoek het Krka National Park, waar je een veelvoud aan flora en fauna, spectaculaire watervallen en mysterieuze canyons kunt verwachten. Je vakantie in Kroatië is nog mooier als je ze op het eiland Vir start. Aarzel daarom niet en plan vandaag nog je vakantie op het prachtige eiland Vir!

Pittoreske stranden

Er zijn slechts drie nederzettingen op het Vir-eiland: Vir, Torovi en Lozice. Ze bevinden zich allemaal aan zee, niet ver van de charmante baaien en stranden. Het mooiste strand van het eiland ligt echter in de baai van Duboga, weg van de bewoonde wereld in het noordwestelijke deel van het eiland. Een vakantie doorbrengen in Dalmatië zal je betoveren met een prachtige natuur en een kristalheldere zee, omringd door rode rotsen. Andere beroemde stranden hier zijn Miljkovica en Donja Prezida. In de buurt van het fort van Kastelina, in de baai van Sapavac, vind je een strand met peloid-modder, dat bekend staat om zijn helende eigenschappen. Breng een dag door op het strand van zandbaai Sapavac. Deze is ondiep, wat ideaal is voor kinderen die willen spetteren en spelen.

  • Lucica-strand - gelegen in het noordelijke deel van het eiland. De bodem van de zee is deels rotsachtig en deels zanderig. Het strand is geplaveid. Er zijn stegen en mogelijkheden voor het beoefenen van fysieke activiteiten in de buurt. Dichtbij het strand is er een disco, een supermarkt, een café en restaurants. Er is een kleine jachthaven op het strand.

  • Jadro strand - ligt aan de zuidkant van het eiland, direct aan de stad Vir. Hier bevindt zich de belangrijkste jachthaven van het eiland. De oever van het strand is bedekt met grind, terwijl de bodem zandig is. Er zijn winkels en restaurants in de buurt van het strand.

Bezienswaardigheden

Ondanks het kleine formaat op het eiland Vir, vind je veel interessante plaatsen. 

  • Kastelina - Het is een fort gebouwd in de 16e eeuw door de Venetianen om te verdedigen tegen de Turken. Op de heuvels van Sv. Juraj en Gradina staan er ruïnes van oude nederzettingen.

  • Vuurtoren - Deze is gebouwd in 1881 is een goed voorbeeld van de bouw van vuurtorens aan de oostkust van de Adriatische Zee. De vuurtoren op het eiland Vir is een van de 50 identieke vuurtorens, gebouwd in de negentiende eeuw. Vóór de automatisering van de vuurtoren woonde er een permanente aansteker met zijn gezin. Tijdens de Tweede Wereldoorlog huisvestte de vuurtoren als basis van antifascistische milities die de link hielden tussen de partizanen op het vasteland en het eiland Molat. De vuurtoren werd in 1944 verwoest, maar na de oorlog herbouwd en in 1950 opnieuw in gebruik genomen.

  • De Bandira-heuvel - je vindt hier de overblijfselen van het illyrische fort en de kerk van Sint. George uit de 12e eeuw.