Vakantiehuis in Starigrad

Starigrad in Zadar is een ongelooflijk mooie plaats dat druk bezocht wordt door bergbeklimmers en zwemmers. Families met kinderen zijn hier op de juiste plek. De lange zandstranden zijn kindvriendelijk en nodigen uit tot lange dagen op het strand en in de zee. Maar natuurlijk is het Nationale Park Paklenica ook een bezoek waard. Hier kunt u wandelen, fietsen en berg beklimmen. In de zomeravonden is er een groot cultureel en recreatief programma. Je hoeft zich geen moment te vervelen wanneer je in een vakantiehuis in Starigrad verblijft .

Strand in Starigrad Paklenica

Populaire vakantiehuizen - Starigrad

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Starigrad

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Starigrad

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Starigrad

Loading...

Starigrad: een klein paradijsje

Starigrad Paklenica is een klein havendorp, gelegen in de buurt van Zadar aan de kust van het Velebit-kanaal. Het dorp ligt praktisch in het midden van Dalmatië. De Starigrad Paklenica-gemeente omvat Starigrad, Seline en Tribanj. Het is een echt paradijs voor liefhebbers van actieve openluchtrecreatie en liefhebbers van zonnebaden. Bezoekers kunnen genieten van de kilometers pittoreske stranden, charmante baaien en een prachtig uitzicht . Je kunt de indruk krijgen dat de bergen hier naar de zee gaan. Het is ook een uitstekende bestemming voor speleologen en liefhebbers van bergbeklimmen, waarbij je de unieke flora en fauna kunt bewonderen. In de buurt van Starigrad Paklenica ligt het Paklenica National Park, waar je een deel van het Velebit-gebergte kunt vinden. Er zijn ook twee kloven: Wielka en Mała Paklenica met een lengte van ongeveer 10 km en een diepte van ongeveer 400 m. NOVASOL biedt aantrekkelijke vakantie-appartementen. Een vakantiehuis in Starigrad biedt je veel privacy en vrijheid bij het plannen van je vrije tijd.

Geschiedenis van Starigrad

De eerste vermelding van Starigrad Paklenica stamt uit de tweede eeuw voor Christus. Toen werd de Romeinse nederzetting van Argyruntum hier gesticht. In de 4e eeuw na Christus werd de nederzetting aangevallen door barbaren. Kroaten kwamen hier pas in de middeleeuwen aan. Uit deze periode komt de kapel van St. George vanaf het begin van de 9e en 10e eeuw. In de gevechten met de Turken werd het dorp grotendeels ontvolkt en pas nadat het land door de Venetiaanse Republiek in de zeventiende en achttiende eeuw was overgenomen, keerde de bevolking daar terug. In het oude deel van de stad zijn er veel architecturale monumenten, bijvoorbeeld Villa Petar Haktorovic, de vroege Romaanse kerk van St. Peter en de overblijfselen van de Vecka-toren. Tijdens de zomervakantie in Starigrad Paklenica worden 'Fishing Evenings' georganiseerd, waarbij je kunt genieten van vis- en zeevruchtengerechten en uitstekende lokale wijn met livemuziek. Het is interessant dat in de buurt van Starigrad veel scènes voor films over de avonturen van Winnetou zijn genomen. Wij verzekeren je dat Starigrad Paklenica een geweldig idee is voor je vakantie in Noord-Dalmatië.

Bezienswaardigheden vanuit je vakantiehuis in Starigrad

Breng een vakantie door in Dalmatië en bezoek zeker Starigrad Paklenica met zijn geweldige attracties. Hieronder zijn enkele plaatsen die een bezoek waard zijn:

  • Paklenica National Park - opgericht in 1949. Er zijn drie soorten klimaat in het park: zee, continentaal en subalpien. Je zult canyons, grotten en hoge bergen vinden.

  • Krka National Park - enkele tientallen kilometers van Starigrad. De fenomenale watervallen zullen u hier behagen.

  • Kornati Park - het park van duizend eilanden genoemd. Zeer karakteristiek hier zijn rotsen steil snijden in de zee.

De kiezel- en kiezelstranden domineren in Starigrad Paklenice. Dankzij het gevarieerde type kustlijn, zal iedereen hier ideale stranden vinden. Kiezelstranden worden getransformeerd in betonnen zwemplatforms. Hier en daar, zachte afdaling in het water, op andere plaatsen leidt een trap naar het water met leuningen. De stranden zijn meestal vrij smal. Het mooiste strand aan de Paklenica Riviera is Kulina , gelegen tussen Starigrad en Seline. In Starigrad Paklenica zijn er kleine restaurants waar je heerlijke zelfgemaakte vis en zeevruchten kunt eten. Starigrad is een geweldig idee voor een vakantie in Kroatië .

Starigrad in Noord-Dalmatië is de ideale plek voor diegenen die helemaal opgaan in actieve vakantie. De lage bergen nodigen uit tot abseilen, beklimming en wandeltochten. In de middag kan men ontspannen op één van de heerlijke stranden die rondom de stad te vinden zijn. Of anders een verfrissende drank op één van de gezellige terrasjes.