Vakantiehuizen op het eiland Pasman

Probeer Pasman voor een zeer ontspannende strandvakantie met het gezin in een van vakantievilla's in Dalmatië. Pasman is een Kroatisch eiland, gelegen aan de Adriatische Zee. Dit is een van de rustigere bestemmingen in Kroatië. In deze regio vind je talrijke zand-, kiezel- en kiezelstranden, evenals dichte dennenbossen, olijfboomgaarden en druivenplantages.

vakantiehuis op het eiland Pasman

Populaire vakantiehuizen - Pasman

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Pasman

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Pasman

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Pasman

Loading...

Het verdeelde Pasman eiland

Pasman is verdeeld in twee zones. Het noordelijke deel is het dichtst bevolkt en hier bevinden zich de meeste nederzettingen en vissersdorpen. Het zuidelijke deel is op zijn beurt vrijwel onbewoond en meer natuurlijk. Daar vind je romantische baaien met kristalhelder water en verlaten stenen huizen in olijfgaarden. Het centrale deel van het eiland wordt bezet door dichte dennen en dennenbossen, die tal van heuvels bedekken. De hoogste daarvan is Bokolj (272 meter boven zeeniveau), vanwaar je talloze eilanden van nabijgelegen archipels kunt zien. De vakantiehuizen in Pasman zijn verdeeld over het hele eiland.

Ontdek bijzondere steden op het Pasman eiland vanuit je vakantiewoning

  • Tkon - in deze stad staat een klooster uit de elfde eeuw. 

  • Land - een stad met een gotische Franciscaner Monastir, waar je ook kunt zien dat de barokke inrichting.

  • Pasman - de grootste stad op het eiland, waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht op de nabijgelegen eilanden. Je moet ook proberen een van de lokale tavernes, vers gevangen vis en zeevruchten.

In andere steden kun je zien hoe het leven op het eiland is en de details van het leven van de boeren en vissers. Koop bij die bezoeken vanuit je vakantiehuisje in Dalmatië bij lokale producenten. Olijven en druiven worden hier geteeld door middel van natuurlijke middelen.

Wat is er te doen op eiland Pasman?

Een vakantie in een vakantiehuis op het eiland Pasman geeft je de mogelijkheid om deel te nemen aan een van de vele cruises die eilandbewoners te bieden hebben. Zeilcruises, motorboten of schepen met glazen bodem zijn hier beschikbaar. Vakantie houden in Dalmatië is ook een gelegenheid om de omliggende eilanden, zowel bewoond als onbewoond, te leren kennen. Het is de moeite waard om naar de Tweede Otok, toż of Kornati te gaan. Je kunt op een dag veel interessante bezienswaardigheden en attracties zien. Tussen de eilanden (en tussen Pasman en het vasteland) zijn veerverbindingen beschikbaar, zodat vakanties in Kroatië niet betekenen dat ze op één plaats moeten worden uitgegeven. Het plaatsje Pasman zelf werd reeds in 1067 genoemd, en niet veel later werd de mooie kerk gebouwd die vandaag de dag als één van de grootste bezienswaardigheden geldt. Hier kan men onder meer enkele werken van de bekende Kroatische kerkschilder Medovic bewonderen.

Jouw vakantiehuis op het eiland Pasman

Geniet van een geweldige vakantie op het zoneiland Pasman terwijl je verblijft in één van de mooie en exclusieve vakantiehuizen van NOVASOL. We beschikken over de beste vakantiewoningen in Noord-Dalmatië. Breng het hele gezin naar Pasman in Kroatië, voor een zonnige, eenvoudige sfeer. Het eiland Pasman in Noord-Dalmatië is een charmante bestemming die je altijd zult herinneren. Kies voor een vakantiehuis op het eiland Pasman en maak van je vakantie pas echt een rustmomentje!