Vakantiehuis op het eiland Kaprije

Het eiland Kaprije behoort tot de Sibenik-eilanden gelegen aan de Adriatische Zee voor de kust van Kroatië en is maar 7 km² groot! Het eiland Kaprije is te bereiken met de veerboot vanuit Sibenik (40 minuten varen) en eiland Zirje (20 minuten varen). De veerverbinding is erg handig en geeft je meteen de mogelijkheid om Sibenik te bezoeken tijdens je verblijf in Kaprije. Er mogen geen auto's rijden op het eiland. Laat je auto daarom achter op de parkeerplaats in Sibenik in de buurt van de veerhaven. 

De belangrijkste plaats op het eiland is de stad Kaprije. Het is een perfecte plek voor degenen die rust waarderen en proberen te ontsnappen aan het lawaai van de stad. Op het eiland lijkt de tijd stil te staan. Om deze reden is het een geweldige plek om te ontspannen!

Vakantiehuis op het eiland Kaprije - zwemmen in de zee

Populaire vakantiehuizen - Kaprije

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Kaprije

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Kaprije

Loading...

De geschiedenis van het eiland Kaprije

Kaprije ligt tussen de eilanden Zmajan en Kakan. Het is een geweldige plek om vakantie in Dalmatië. Het eiland dankt zijn naam aan de mediterrane kapperplant, die net als andere aromatische planten zoals rozemarijn op het eiland groeit. Het is een plan die voor de veel gebruikte kappertjes in de Kroatische keuken zorgt. Kaprije werd ongeveer 400 jaar geleden gevestigd. Op het eiland zijn overblijfselen van huizen en een kerk te vinden uit deze periode. Tussen de veertiende en vijftiende eeuw was het eiland Kaprije eigendom van een rijke familie uit Sibenik. We moedigen je aan om de kerk van Sint Peter te bezoeken. Deze is gebouwd aan het begin van de zestiende en zeventiende eeuw.

Wat te doen op het eiland?

In dit paradijs kun je genieten van je vakantie in het mediterrane klimaat, veel zon en strand. Veel bezienswaardigheden zijn er niet, dus echt cultuur snuiven zit er niet in. Net een vakantiehuis op het eiland Kaprije kom je helemaal tot rust: in je vakantiewoning zelf of in de omgeving.

Actieve vakantie op het water of in de natuur

Voor actieve vakantiegangers zijn watersporten een populair programma tijdens een vakantie in Kaprije. Je kunt zeilen, surfen en duiken, maar ook lange wandelingen en trektochten maken over het eiland.

Strandliefhebbers opgelet!

Kiezeltje, kiezeltje aan de wand wie heeft er het rustigste strand van heel het land? Tijdens een vakantie in Dalmatië zullen vooral waterliefhebbers, strandliefhebbers en snorkelliefhebbers het meest waard voor hun geld krijgen. De stranden op het eiland zijn voornamelijk kiezelstranden en zeker geschikt voor kinderen. Het eiland staat bekend om de ruige kustlijn met veel mooie baaien.

Jouw vakantiehuis op het eiland Kaprije

In Kroatië vind je alles wat een ontspannende en veelzijdige vakantie moet bevatten. Het land biedt vele culturele en historische schatten, unieke landschappen, prachtige natuurlijke wonderen en natuurlijk paradijsstranden aan de Adriatische Zee. Met zijn eindeloze zandstranden, prachtige baaien en kristalhelder water, wordt een vakantie in Dalmatië op dit rustige eiland een ervaring die je niet snel zult vergeten.