Vakantiehuis op eiland Mljet

Kristalhelder water, afgelegen stranden, weelderige vegetatie en betoverend onderwaterleven. De gemakkelijkste manier om van de stranden en de natuur van Mljet te genieten, is om te verblijven in een vakantiewoning in Dalmatië. Liefst vlakbij Dubrovnik en Korčula. De beste manier om het mythische eiland te leren kennen is om een vakantiehuis te huren bij Mljet. Mljet is het achtste grootste eiland van Kroatië en ligt midden in de turkooisblauwe Adriatische Zee. Sinds 1960 is het westelijke deel van het eiland een nationaal park om de rijke natuur te beschermen. Het eiland is sinds de prehistorie bewoond en er zijn veel historische overblijfselen die over de Mljet stromen.

vakantiehuis op het eiland Mljet

Populaire vakantiehuizen - Mljet

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Mljet

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Mljet

Loading...

Ervaar een geweldig landschap

Als je geweldige natuurlijke ervaringen bij Mljet wilt, moet je naar het nationale park van het eiland gaan. De grond van Mljet bestaat voornamelijk uit weelderige vegetatie en rotsachtige rotsen. In het meer dan 30 vierkante meter grote nationale park kun je wandelen of fietsen in het adembenemende landschap van Mljet, zwemmen in de zoutwatermeren of snorkelen in de onderwaterregens om zeldzame vissen te kijken. Op het zuidelijkste puntje van het eiland ligt het natuurreservaat Saplunara, waar u ook kunt genieten van prachtige natuurbelevenissen bij Mljet. Hier kun je dwalen door de rijke natuur op de Mljet en genieten van het uitzicht op de kristalheldere zee.

Uitzicht op een eiland

Fantastische stranden en meren

Hoewel velen naar het eiland komen voor het adembenemende landschap, zijn er ook fantastische stranden bij Mljet. De beroemdste stranden van Mljets zijn de zandstranden van het natuurreservaat Saplunara. Een half uur lopen van Saplunara is er nog een zandstrand, Blace strand dat populair is bij nudisten. Neem ook een duik in het grote en kleine meer tijdens een bezoek aan het nationale park.

Polace

Er zijn veel kleine stadjes op Mljet. Als je tijdens jouw vakantie in Dalmatië het nationale park van het eiland wilt bezoeken, is Polace de eerste stad waar je langs komt. Polace is een haven op het noordwestelijke deel van het eiland. De stad is populair bij vissers en zeilers die graag aan de beschutte haven willen toevoegen. Maar velen komen ook naar het stadje om de ruïnes te bewonderen van het Romeinse paleis.

Pomena en Govedari

Andere steden bij het nationale park zijn Pomena en Govedari. Pomena is een klein stadje dat is ontstaan ​​na de Tweede Wereldoorlog en bewoners zijn voornamelijk boeren en vissers. Govedari is een bergdorp uit het begin van de 20e eeuw, waar je vooral gaat wandelen en genieten van het uitzicht op de wijngaarden.

Babino Polje

De grootste stad van het eiland is Babino Polje, dat ook het administratieve centrum van het eiland is. De naam betekent 'het veld van Farmor'. De "grootmoeder" van het eiland zou Nymph Kalypso zijn die Odysseus zeven jaar gevangen hield. Volgens deze legende is de grot van Kalypso (of Odysseus-grot) een klein eindje rijden. Ben je op zoek naar cultuur, dan kun je ook Medeltidsbyn Prozura bekijken. Er is een uitkijktoren uit de 17e eeuw, de drie kerken van de Heilige Drie-eenheid, St. Martin en St. Rocco.