Vakantiehuien op het eiland Lastovo

Als je wilt ontsnappen aan het massatoerisme, profiteer dan van dit knusse en afgelegen paradijs als vakantiebestemming. Breng je eigen vakantie door in een vakantiehuis op het eiland Lastovo in hartje Kroatië. Dit eiland ligt ver weg in de zee en is nog grotendeels onaangetast door het toerisme  Het mooie eiland is gevormd rondom de grote berg, precies in het midden van het eiland. De stad zelf is een interessante ervaring en biedt gezellige eetgelegenheden, mooie kerken en verscheidene historische bezienswaardigheden.

Zee bij je vakantiehuis op het eiland Lastovo

Populaire vakantiehuizen - Lastovo

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Lastovo

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Lastovo

Loading...

Ontdek vanuit je vakantiehuis het natuurpark Lastovo

Bijna vier uur varen, het beschermde natuurpark Lastovo van Lastovo vanaf het vasteland van Dubrovnik . Toch is een vakantie in Dalmatië de reis naar de archipel met zijn 44 eilanden, eilandjes en rotsen de moeite waard. De grootste eilanden van het ongeveer 196 vierkante kilometer grote natuurpark zijn Lastova, Prežba en Sušac. Het totale landoppervlak bedraagt ​​slechts 53 km2, de rest is zeegebied.

Schaaldieren, zoals kreeften, kreeften, berenkrabben, sponzen en koralen, zoals de struik, edele en stervormige koralen, ontelbare vissoorten, evenals dolfijnen en schildpadden kunnen hier worden waargenomen door de gast in Dalmatië in Kroatië. Tot nu toe zijn 175 soorten gewervelde dieren geteld in het park - de meest zelfs bedreigde soorten en zeldzame vogels zoals pijlstormvogel, koraalmeeuw. Er zijn geen giftige en gevaarlijke soorten op de eilanden.

Maak een boottocht

Het eiland Lastovo met de 417 meter hoge berg Hum was een beperkt militair gebied in het socialistische tijdperk, tegenwoordig is het ook een populair stopplaats voor zeiltochten onder gasten in het vakantiehuis Dalmatië. Naast de veerboothaven in Ubli zijn er ook boothavens in Ubli, Pasadur en Zaklopatica, evenals in het westen van het eiland tal van, geschikt om baaien te creëren. Een heel bijzondere ervaring is een boottocht tussen de vele eilanden die rondom Lastovo liggen.

Maak met je boottocht ook even gebruik en bezoek het eiland Saplun, waarvan beweerd wordt dat het de mooiste zandstranden van de Middellandse Zee bevat. Dertien mijl naar het westen, het eiland Sušac ligt met zijn goed zichtbaar vuurtoren uit 1878. De vuurtorenwachters zijn de enige bewoners van dit eiland, maar ontvang de zomer een bezoek aan zeilers, imkers en herders. Sušac heeft ook een rijke inheemse flora. Dit, evenals Romeinse ruïnes en een kleine kerk uit de 15e eeuw, trekken ook toeristen aan.

Sport en recreatie

Lastovo is een klein eiland ideaal om haar te voet, per fiets of scooter te verkennen, die gemakkelijk ter plaatse te huur is. Liefhebbers van de zee en vissen kunnen een boot huren. Er zijn ook twee duikscholen op het eiland . Liefhebbers van actieve recreatie kunnen wandelen en wandelen zonder zich zorgen te hoeven maken over hun gezondheid. Het is een van de weinige bewoonde eilanden in de Adriatische Zee, waar geen giftige spinnen of slangen zijn. De open zee maakt zeilen en surfen mogelijk.

Andere bezienswaardigheden

  • Lastovnjaci - eilanden slechts een paar mijl van Lastovo, vooral met zijn schoonheid, dennen en zandige baai staat Saplun

  • Kerk van Sv. Kuzme en Damjana - de kerk van de beschermheilige van de stad Lastovo, waarin het werk van Giovanni Lanfranc een van de beste Romeinse meesters van de XVIIe eeuw is

  • Račja-grot - een site die wijst op de constante aanwezigheid van de mens op Lastovo sinds het stenen tijdperk (8500 voor Christus)

Strandvakantie in Lastovo

Het grootste deel van de kust bestaat uit kiezelstranden, die op sommige plaatsen met elkaar verweven zijn met betonnen stranden, waar duikers scholen vis en octopussen kunnen observeren. De hoofdstad van het eiland heeft een prachtige baai die wordt gemarkeerd door aantrekkelijke stranden. Als je een privévakantie in Kroatië wilt doorbrengen, is het eiland Lastovo zeker een aanrader.