Vakantiehuizen in Pelješac

Een vakantiehuis in Kroatië trekt elk jaar toeristen van over de hele wereld een, want met zijn fantastische 6000 km van de kust, meer dan 1000 tropische eilanden en vele culturele en bezienswaardige hoogtepunten, het is een van de mooiste landen in Zuidoost-Europa en biedt de top van dat de ideale omstandigheden voor de watersport, maar ook natuur- en cultuurliefhebbers vakantiegangers. Leef je uit in Pelješac! Vanuit een vakantiehuis in Pelješac kun je gemakkelijk heel het gebied ontdekken!

vakantiehuis in Pelješac

Populaire vakantiehuizen - Peljesac

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Peljesac

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Peljesac

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Peljesac

Loading...

De populaire kust van Pelješac

Populair bij strandliefhebbers en vakantiegangers: de Pelješac kust is het op een na grootste schiereiland in de Adriatische Zee en de perfecte plek voor een Kroatië vakantie. De kustlijn strekt zich ongeveer 65 kilometer lang uit, van Ston tot aan het dorp Lovište, en onderweg zijn veel vakantiehuizen te vinden. Als je door Kroatië rijdt, kun je vanuit de Adriatische snelweg het zuiden van Dalmatië bereiken.

Culinair Pelješac

Pelješac ook beroemd om zijn kwaliteitswijnen, die afkomstig zijn uit de regio's Dingaè en Postup, evenals de fantastische olijven in de regio. Waarom proef je niet zulke lekkernijen uit de Dalmatische keuken terwijl je geniet van een van de vele Kroatische vakantiehuizen in Dalmatië.

Ook algemeen bekend zijn zowel de mosselen als de oesters uit de baai van Mali Ston. Het gebied is een van de weinige plaatsen in Europa met de juiste bodemgesteldheid voor de teelt van Europese oesters Ostrea edulis, die over de hele wereld worden genuttigd.

Bezienswaardigheden

Een echt leuke bestemming voor een vakantie in een vakantiehuis in Dalmatië is het schiereiland Pelješac met zijn ongerepte en mediterrane natuur. Vanaf de bergen van het eiland, kun je een uniek uitzicht verwachten. In de valleien groeien olijfbomen, dennen, beuken, eiken en vijgenbomen. Op het op één na grootste schiereiland van Kroatië, met een lengte van ongeveer 70 kilometer, zie je vele kleine vissers- en wijndorpen die je uitnodigen om te wandelen en te ontspannen. Tijdens je vakantie in een vakantiehuis op het schiereiland Peljesac is er ook cultureel veel te ontdekken. Bijzonder bezienswaardig is het kartel met muren en torens tussen Veliki Ston en Mali Ston, dat werd gebouwd in de 14e eeuw, evenals het paleis van de rector, het bisschoppelijk paleis en de kerken van Veliki Ston zijn zeer indrukwekkend.  Veliki Ston en Mali Ston staan ​​ook bekend om de langste muur van Europa, die zeker een bezoek waard is tijdens je verblijf in een van onze vele zelfstandige accommodaties in Kroatië.

Hoewel er rondom het schiereiland geen gebrek aan water is, zijn de zwemmogelijkheden op het eiland zeer beperkt. Het mooiste strand van je vakantie op het schiereiland Pelješac, is te vinden aan de rand van Orebic. Net als Bol op het eiland Brac, is Viganj één van de meest aantrekkelijke plaatsen aan de Adriatische kust om te surfen of kite surfen, het is dan ook zeer populair voor een actieve vakantie. Voor surfers is het schiereiland Pelješac een paradijs, want de kust rond de wijk Viganj is een fantastisch gebied voor deze watersporten. Verblijf in een vakantiehuis hier op het schiereiland Pelješac en breng een fantastische vakantie door in Kroatië.

De vredige vissersdorpen, rustige kiezelstrandjes, vele romantische baaien, een groot aanbod in recreatie mogelijkheden in de natuur en op zee, de beroemde oester specialiteiten en de oude architectuur die karakteristiek is voor heel zuid-Dalmatië, maken je vakantie op Pelješac echt onvergetelijk! Wanneer je op zoek bent naar een rustige vakantie in een kleine plaats, kies dan voor een privé vakantiehuis met zwembad in een van de plaatsen op Pelješac, zoals Zuljana, Drace, Potomje of Lovisce.

Jouw vakantiehuis in Pelješac

Of het nu gaat om de unieke natuur, de vele culturele en historische schatten en bezienswaardigheden in de vele fantastische steden of de prachtige zandstranden, baaien en het kristalheldere water van de Adriatische Zee. Tijdens je vakantie in Kroatië vind je alles wat het hart sneller doet kloppen. Om hier volledig zorgeloze vakanties door te brengen, is een privévakantiehuis of een vakantieappartement in Dalmatië een fantastisch en vaak ook goedkoper alternatief voor de hotelkamer. In onze privé vakantiewoningen in Kroatië kunt je je dagelijkse routine kiezen en je vakantie in Kroatië zelf indelen!