search

Vakantiehuis in Dordogne

De Dordogne kent prachtige gebouwen, mooie steden en een schilderachtige natuur. Laat je betoveren door de natuur van de Dordogne - bezoek bijvoorbeeld het Vézère-dal, waar je de beroemde grot Lascaux kunt bezichtigen. In het noordelijke deel van de regio ligt de stad Nantron, bekend vanwege de keukenmessen die hier al sinds de 16e eeuw worden gemaakt. Verder naar het zuiden ligt Brantône, waar het mooie Benedictine klooster een bezoek waard is tijdens je verblijf in Aquitaine

Vakantiehuis in Dordogne

 

Wat te doen in Dordogne?

In de Dordogne liggen diverse interessante steden. Bezoek bijvoorbeeld de middeleeuwse stad Bergerac, bekend vanwege zijn wijngaarden. Iets naar het oosten vind je het landgoed Eyrignac. Het prachtige huis is omringd door fabelachtig mooie tuinen - waaronder een unieke rozentuin.

Een langer verblijf in de Dordogne bied je vele mogelijkheden om de prehistorie van de vallei en van de Vézé te verkennen. Breng een bezoek aan het prehistorische nationale museum, waar je een idee krijgt van hoe onze voorouders leefden. Als je van plan bent om een ​​vakantiehuis in Dordogne te huren, kun je ook de kastelen van het gebied bezoeken. In Dordogne zijn er 1001 kastelen, zoals het prachtige Château Jumilhac en middeleeuwse dorpjes zoals Sarlat. 

 

Waterrijk Dordogne

De rivier de Dordogne loopt rustig door het mooiste landschap van Frankrijk. Tussen de rivier Souillac en Limeul vind je de mooiste plekjes. Het water in de Dordogne is schoon en nodigt uit tot zwemmen. Langs de rivier zijn er ontelbare stranden en kindvriendelijke badplaatsen voor de kleintjes.