search

Vakantiehuis Istrië - voor een onvergetelijke vakantie

Istrië is het gedeelte van Kroatië dat het meest ingespeeld is op het toerisme. Als grootste schiereiland aan de Adriatische kust beschikt Istrië over het met bos bedekte Ucka gebergte (de hoogste top is 1396m.), bergen, dalen en kleine stadjes en een prachtig landschap, vergelijkbaar met Toscane en de Provence. Bekijk wat we voor u hebben voorbereid in de catalogus 'vakantiehuis Istrië'

Vakantiehuis Istrië

 

 

Waar ligt Istrië?

Genesteld in de boezem van Kroatië ligt Istrië. Als grootste schiereiland van de Adriatische kust van Kroatië, is Istrië een belangrijke geografische verbinding tussen het dat ten noorden van de Alpen van Midden-Europa en de Dinarische-mediterrane gebied. Met de bosrijke Učka gebergte (hoogste piek op 1396 m), de bergen, valleien en kleine steden is dit deel van Kroatië echt prachtig. Het doet zeker niet onder aan het Italiaanse Toscane of de Provence in Zuid-Frankrijk. Kies vandaag nog uw accommodatie "vakantiehuis Istrie'.

 

Bewogen verleden en huidige invloeden

Door een zeer bewogen verleden is Istrië door velen bezocht en door sommige voor langere of kortere tijd veroverd, waardoor bij de bevolking een gevoel van culturele saamhorigheid is ontstaan. Hierdoor werden er nuttige sporen achtergelaten in alle segmenten met een mengsel van Slavische, Romaanse en Germaanse culturen, dat overal zichtbaar is. De afgelopen vijf decennia wordt het succesvol bezocht door moderne toeristische veroveraars. In de talrijke stadjes kan je de 2000 jarige geschiedenis aan den lijve ondervinden. Door de geografische ligging staat Istrië onder sterke culturele invloed van het land Italië. Dit blijkt in het bijzonder uit de architectuur en ook in het eten komt dit naar voren.

 

Wat kun je zien als je een accommodatie boekt uit het aanbod 'vakantiehuis Istrie'?

Kleine, romantische stadjes bieden een oase aan recreatie- en vrijetijdsaanbod voor jong en oud. Verken dit gebied en geniet van volle teugen van deze aparte wereld tijdens jouw verblijf in een vakantiehuis in Istrië.

De één na het andere Romeinse Amfitheater vind je schouder aan schouder in Istrië. Ze hebben prachtige triomfbogen, middeleeuwse basilieken en prachtige muurschilderingen.

In de nabij gelegen bergen zie je nog altijd de nalatingen van de bevolking die hier 7000 jaar geleden heeft gewoond. Het bergachtige gebied bestaat uit prachtige natuur met onder andere groene bossen, wijnvelden en diverse dorpjes.

Je vindt hier basilieken met gouden mozaïeken, middeleeuwse vestingen, kerken, kathedralen en prachtige gotische en barokke paleizen die gemakkelijk vanuit je vakantiewoning in Kroatië kunt bezoeken! 

Vakantiehuis Istrië

 

5 redenen waarom u de collectie "vakantiehuis Istrië" zou moeten gebruiken

  1. Romeinse Amfitheaters , middeleeuwse basilieken en prachtige muurschilderingen;
  2. Geniet van wijn en witte truffels;
  3. Bezoek Vrsar met een heerlijke kust;
  4. Heerlijk warme zomers en aangename lente en herfst;
  5. Vlakbij het Ucka gebergte, romantische watervallen, bruggen en heuvels.
Vakantiehuis Istrië

 

Culinair Istrië

In Istrië vind je een overvloed aan olijfbomen, vijgen, amandelen en druiven. In de knusse dorpjes vind je wijnkelders waar je geniet van de heerlijke wijnsoorten uit de streek. Daarnaast mag je ook de culinaire hoogstandjes van dit gebied niet missen tijdens jouw verblijf in een vakantiehuis in Istrië. Een wereldberoemd product uit deze streek is de witte truffel. Deze wordt gebruikt in tal van gerechten.

 

Talrijke baaien en stranden

Istrië ligt aan de noordkust van de Adriatische kust. De prachtige kustlijn bestaat uit een groot aantal talrijke baaien met rots- en kiezelstranden. Eén van de kenmerkendste toeristische centra van dit gebied is Vrsar, met een heerlijke groene kust tussen Funtana en de Urn Fjord. Het Middellandse zeeklimaat biedt garantie voor heerlijk warme zomers en aangename voor- en na seizoenen. De winters zijn er zacht van aard, maar overwegend vochtig. Reden genoeg om in dit gebied een vakantiehuis in Kroatië te huren.

Vakantiehuis Istrië

 

Snorkelen bij een eiland in Istrië

De mooiste onderwater landschappen kun je aanschouwen op de kleinere eilanden van Istrië. Aan het vaste land is het water namelijk niet erg helder, aangezien dit water vrij ver van de open zee is gelegen.Tijdens je vakantie zijn er genoeg mogelijkheden om een snorkelduik te maken! Vergeet je waterschoenen niet mee te nemen, in verband met de rotstige kusten en zee egels.

Zo kun je op de Brijuni eilanden prachtige duiken maken. Grote kans dat je hier grote baarsen en zeepaardjes spot. Je bereikt deze eilanden met de boot vanaf het plaatsje Fažana. Vanuit je vakantiehuis in Pula is dit zo’n 15 minuten rijden.

Daarnaast is het eiland Isola di Levan een echte aanrader voor snorkelliefhebbers. Hier vind je namelijk een prachtig zandstrand, helder water en de lekkerste cocktails. Vanuit je vakantiehuis in Istrië kun je eenvoudig deze plek met de boot bereiken.

Ook het eiland Ceja kun je bezoeken vanuit je vakantiehuis in Istrië. Hier vind je een rotskust met een prachtig zandstrand en diverse restaurants en barretjes.

 

Gezinsvakantie in Istrië

Als je met het hele gezin een vakantie in Istrië plant , ben je op de juiste plek. De regio ideaal is voor een vakantie met kinderen in accomodiate uit de catalogus 'vakantiehuis Istrie'.

Vanwege de goede toeristische infrastructuur en de centrale ligging van onze vakantiewoningen in Istrië, kun je de belangrijkste attracties bereiken met het openbaar vervoer. Voor de meeste kleine ontdekkingsreizigers begint het avontuur hier. 

Daarnaast hebben veel huisjes en villa's een eigen zwembad waar je kinderen zich kunnen amuseren. Maak je gezinsvakantie veelzijdig en geniet vooral van de stranden, die je vaak gemakkelijk te voet kunt bereiken.