search

Vakantie in een vakantiehuis in Istrië

Istrië is het gedeelte van Kroatië dat het meest ingespeeld is op het toerisme. Als grootste schiereiland aan de Adriatische kust beschikt Istrië over het met bos bedekte Ucka gebergte (de hoogste top is 1396m.), bergen, dalen en kleine stadjes en een prachtig landschap, vergelijkbaar met Toscane en de Provence.

 

Wat te zien in Istrië

De één na de ander Romeinse Amfitheater vind je schouder aan schouder met prachtige triomfbogen, middeleeuwse basilieken en prachtige muurschilderingen in Istrië. Kleine, romantische stadjes bieden een oase aan recreatie- en vrijetijdsaanbod voor jong en oud. Dat is Istrië, ook wel de navel van Europa genoemd. Verken dit gebied en geniet van volle teugen van deze aparte wereld tijdens jouw verblijf in een vakantiehuis in Istrië met zwembad. In de nabij gelegen bergen zie je nog altijd de nalatingen van de bevolking die hier 7000 jaar geleden heeft gewoond. In de talrijke stadjes kan je de 2000 jarige geschiedenis aan den lijve ondervinden; je vindt hier beeldschone basilieken met gouden mozaïeken, middeleeuwse vestingen, kerken, kathedralen en prachtige gotische en barokke paleizen.

   

  Culinair Istrië

  In Istrië vind je een overvloed aan olijfbomen, vijgen, amandelen en druiven in de talloze vruchtbare dalen. Daarnaast beheerst het gebied het immense Ucka gebergte, kleine beekjes met romantische watervallen, bruggen en heuvels. In de kleine knusse dorpjes vind je wijnkelders waar je kan genieten van de heerlijke wijnsoorten uit de streek. Daarnaast mag je ook de culinaire hoogstandjes van dit gebied niet missen tijdens jouw verblijf in een vakantiehuis in Istrië. Een wereldberoemd culinair hoogstandje uit deze streek is de witte truffel. Dans de ‘Balun’, een echte traditionele dans op de volks- en kerkfeesten. Tijdens deze feesten worden de oeroude instrumenten Rozenice, Mih en Dupilce nog gebruikt.

   

  Vrsar - Toeristische kustlijn

  Eén van de kenmerkendste toeristische centra van dit gebied is Vrsar, met een heerlijke groene kust tussen Funtana en de Urn Fjord. Istrië is een tijdloze toeristische uitdaging, dat ligt aan de noordkust van de Adriatische kust. De prachtige kustlijn bestaat uit een groot aantal talrijke baaien met rots- en kiezelstranden. Door de geografische ligging staat Istrië onder sterke culturele invloed van het land Italië. Dit blijkt in het bijzonder uit de architectuur en ook in het eten komt dit naar voren. Het bergachtige gebied bestaat uit prachtige natuur met onder andere groene bossen, wijnvelden en diverse pittoreske dorpjes. Het Middellandse zeeklimaat biedt garantie voor heerlijk warme zomers en aangename voor- en na seizoenen. De winters zijn er zacht van aard, maar overwegend vochtig. Reden genoeg om in dit gebied een vakantiehuis in Kroatië te huren.

   

  4 redenen om een vakantiehuis in Istrië te huren

  • Romeinse Amfitheaters , middeleeuwse basilieken en prachtige muurschilderingen
  • Geniet van wijn en witte truffels
  • Bezoek Vrsar met een heerlijke kust
  • Heerlijk warme zomers en aangename lente en herfst

   

  Vind jouw vakantiehuis in Istrië

  Door een zeer bewogen verleden is Istrië door velen bezocht en door sommige voor langere of kortere tijd veroverd, waardoor bij de bevolking een gevoel van culturele saamhorigheid is ontstaan. Hierdoor werden er nuttige sporen achtergelaten in alle segmenten met een mengsel van Slavische, Romaanse en Germaanse culturen, dat overal zichtbaar is. De afgelopen vijf decennia wordt het succesvol bezocht door moderne toeristische veroveraars. Ontdek Istrië met een vakantiewoning in Kroatië op het eiland.