search

Vakantiehuizen in het mooie Istrië

Istrië is het gedeelte van Kroatië dat het meest ingespeeld is op het toerisme. Als grootste schiereiland aan de Adriatische kust beschikt Istrië over het met bos bedekte Ucka gebergte (de hoogste top is 1396m.), bergen, dalen en kleine stadjes en een prachtig landschap, vergelijkbaar met Toscane en de Provence. Vanuit een vakantiehuis in Istrië kunt je Kroatië op je eigen tempo ontdekken!

vakantiehuis in Istrië

 

Waar ligt Istrië?

Genesteld in de boezem van Kroatië ligt Istrië. Als grootste schiereiland van de Adriatische kust van Kroatië, is Istrië een belangrijke geografische verbinding tussen het dat ten noorden van de Alpen van Midden-Europa en de Dinarische-mediterrane gebied. Met de bosrijke Učka gebergte (hoogste piek op 1396 m), de bergen, valleien en kleine steden is dit deel van Kroatië echt prachtig. Het doet zeker niet onder aan het Italiaanse Toscane of de Provence in Zuid-Frankrijk. Ontdek Kroatië en vind een vakantiehuis in het unieke karakter van Istrië!

Door een zeer bewogen verleden is Istrië door velen bezocht en door sommige voor langere of kortere tijd veroverd, waardoor bij de bevolking een gevoel van culturele saamhorigheid is ontstaan. Hierdoor werden er nuttige sporen achtergelaten in alle segmenten met een mengsel van Slavische, Romaanse en Germaanse culturen, dat overal zichtbaar is. De afgelopen vijf decennia wordt het succesvol bezocht door moderne toeristische veroveraars.

 

Wat te zien in Istrië

De één na de ander Romeinse Amfitheater vind je schouder aan schouder met prachtige triomfbogen, middeleeuwse basilieken en prachtige muurschilderingen in Istrië. Kleine, romantische stadjes bieden een oase aan recreatie- en vrijetijdsaanbod voor jong en oud. Dat is Istrië, ook wel de navel van Europa genoemd. Verken dit gebied en geniet van volle teugen van deze aparte wereld tijdens jouw verblijf in een vakantiehuis in Istrië met zwembad. In de nabij gelegen bergen zie je nog altijd de nalatingen van de bevolking die hier 7000 jaar geleden heeft gewoond. In de talrijke stadjes kan je de 2000 jarige geschiedenis aan den lijve ondervinden. Je vindt hier beeldschone basilieken met gouden mozaïeken, middeleeuwse vestingen, kerken, kathedralen en prachtige gotische en barokke paleizen die gemakkelijk vanuit je vakantiewoning in Kroatië kunt bezoeken!

 

4 redenen om een vakantiehuis in Istrië te huren

  • Romeinse Amfitheaters , middeleeuwse basilieken en prachtige muurschilderingen
  • Geniet van wijn en witte truffels
  • Bezoek Vrsar met een heerlijke kust
  • Heerlijk warme zomers en aangename lente en herfst

 

Culinair Istrië

In Istrië vind je een overvloed aan olijfbomen, vijgen, amandelen en druiven in de talloze vruchtbare dalen. Daarnaast beheerst het gebied het immense Ucka gebergte, kleine beekjes met romantische watervallen, bruggen en heuvels. In de kleine knusse dorpjes vind je wijnkelders waar je kan genieten van de heerlijke wijnsoorten uit de streek. Daarnaast mag je ook de culinaire hoogstandjes van dit gebied niet missen tijdens jouw verblijf in een vakantiehuis in Istrië. Een wereldberoemd culinair hoogstandje uit deze streek is de witte truffel. Dans de ‘Balun’, een echte traditionele dans op de volks- en kerkfeesten. Tijdens deze feesten worden de oeroude instrumenten Rozenice, Mih en Dupilce nog gebruikt.

 

Vrsar - Toeristische kustlijn

Eén van de kenmerkendste toeristische centra van dit gebied is Vrsar, met een heerlijke groene kust tussen Funtana en de Urn Fjord. Istrië is een tijdloze toeristische uitdaging, dat ligt aan de noordkust van de Adriatische kust. De prachtige kustlijn bestaat uit een groot aantal talrijke baaien met rots- en kiezelstranden. Door de geografische ligging staat Istrië onder sterke culturele invloed van het land Italië. Dit blijkt in het bijzonder uit de architectuur en ook in het eten komt dit naar voren. Het bergachtige gebied bestaat uit prachtige natuur met onder andere groene bossen, wijnvelden en diverse pittoreske dorpjes. Het Middellandse zeeklimaat biedt garantie voor heerlijk warme zomers en aangename voor- en na seizoenen. De winters zijn er zacht van aard, maar overwegend vochtig. Reden genoeg om in dit gebied een vakantiehuis in Kroatië te huren.

 

Waar kun je snorkelen in Istrië?

De mooiste onderwater landschappen kun je aanschouwen op de kleinere eilanden van Istrië. Aan het vaste land is het water namelijk niet erg helder, aangezien dit water vrij ver van de open zee is gelegen. Zo kun je op de Brijuni eilanden prachtige duiken maken. Grote kans dat je hier grote baarsen en zeepaardjes spot. Je bereikt deze eilanden met de boot vanaf het plaatsje Fažana. Vanuit je vakantiehuis in Pula is dit zo’n 15 minuten rijden. Daarnaast is het eiland Isola di Levan een echte aanrader voor snorkelliefhebbers. Hier vind je namelijk een prachtig zandstrand, helder water en de lekkerste coctails. Vanuit je vakantiehuis in Medulin kun je eenvoudig deze plek met de boot bereiken. Ook Ceja Island, kun je bezoeken vanuit je vakantiehuis in Istrië. Hier vind je een rotskust met een prachtig zandstrand en diverse restaurants en barretjes. Kortom: tijdens je vakantie in Istrië zijn er genoeg mogelijkheden om een snorkelduik te maken! Nog een laatste tip: vergeet je waterschoenen niet mee te nemen, in verband met de rotstige kusten en zee egels.

 

Gezinsvakantie in Istrië

Als je met het hele gezin een vakantie in Istrië plant , ben je op de juiste plek. Veel attracties en bezienswaardigheden wachten op jou en je kinderen ! Vanwege de goede toeristische infrastructuur en de centrale ligging van onze appartementen en vakantiewoningen in Istrië, kun je de belangrijkste attracties bereiken met het openbaar vervoer. Voor de meeste kleine ontdekkingsreizigers begint het avontuur hier. Daarnaast hebben veel huisjes en villa's een eigen zwembad waar je kinderen zich kunnen amuseren. Maak jegezinsvakantie veelzijdig en geniet vooral van de stranden, die je vaak gemakkelijk te voet kunt bereiken vanuit je privé accommodatie. Je kinderen zullen altijd willen terugkeren naar het vakantiehuis in Istrië - omdat de regio ideaal is voor een vakantie met kinderen in een vakantiehuis of in een vakantieappartement.

 

Vind jouw vakantiehuis in Istrië

Huur een van de appartementen of vakantiehuizen aan de oostkust van Istrië en ontdek de diversiteit van de regio. Langs de kust zijn er historische steden en wijngaarden in het binnenland, middeleeuwse dorpjes en grandioze natuur wachten op jouw bezoek. het centrum van Istrië leert je de natuur van Kroatië kennen en ben je altijd in de buurt van de oostelijke en westelijke kusten van het schiereiland.  Ontdek het prachtige Istrië met een vakantiewoning in Kroatië.