search

Vakantiehuis in Giethoorn

Giethoorn is een waterstreekdorp in het noorden van Overijssel. Dit kleine dorp staat bekend om zijn waterwegen en bruggetjes. Daarom wordt het ook wel het "Hollandse Venetië" genoemd. Het voornaamste verkeer vindt namelijk plaats over het water. Hoewel Giethoorn een klein dorpje is, trekt deze vakantiebestemming elk jaar meer en meer toeristen aan. Duitsers, Engelsen en Chinezen vullen de straten. Met een vakantiehuis in Giethoorn heb je de kans om de omgeving te verkennen zonder die grote drukte.

Waterwegen in Giethoorn

 

Voorkom de drukte met een vakantiehuis in Giethoorn

Veel toeristen denken dat Giethoorn een attractiepark of een museum is. Velen vragen dan ook aan de bewoners van het dorp om hoe laat het sluit. Niet alleen het dorp zelf is druk, ook de paden en op het water zie je overal toeristen. Voor een bijzondere overnachting in Giethoorn is een vakantiewoning in Overijssel dus een goed plan.


Ontdek Giethoorn met een boottocht 

Naast de doorgaande verbinding over het land die dwars door het dorp loop, verloopt het verkeer grotendeels over het water. De kleine dorpskern, de grachten en de natuurlijke omgeving zijn een verkenningstocht waard. In nationaal park De Wieden, een belangrijk moerasgebied in Europa, spot je al snel vogels zoals een velduil of aalscholver. In de zomer varen er meer bootjes over het water dan in de winter, mede door de grote toeristenmassa. Als je verblijft in Giethoorn tijdens je vakantie, dan moet je het waterrijke dorpje per boot verkennen. Let op: het is eenrichtingsverkeer. Probeer vroeg in de ochtend een boot te huren, want het kan best lastig zijn om een boot te bemachtigen met de drukte. Een overnachting in een vakantiehuis in Giethoorn maakt het je gemakkelijker om een bootje te huren.


Wat te doen in Giethoorn?

Hoewel Giethoorn een kleine plaats is in Overrijssel, is er genoeg te doen. Op het water varen moet je sowieso doen, anders kun je je niet door het dorp verplaatsen. Ook buiten Giethoorn zijn er genoeg meren en natuurgebieden waar je een dagdeel kunt doorbrengen vanuit je vakantiehuis in Giethoorn.

  • Huur een boot en vaar over het water
  • Verken nationaal park De Wieden
  • Bezoek meren in de buurt: Bovenwijde en Zuideindigerwijde