search

Huur een vakantiehuis aan de Costa Brava

 De meest bekende en populairste vakantiebestemming van Spanje is de Costa Brava. En dat is natuurlijk niet zonder reden! De Costa Brava beschikt over een 214 lange kust met zeer helder water en fijne zandstranden. Maar de regio kent ook een zeer interessant en niet te missen achterland. Costa Brava is Spaans voor ´Wilde kust´. Dit is – anders dan u zou vermoeden - niet zozeer gebaseerd op de zee, maar dit heeft te maken met de steile rotspartijen, ruige gebergtes en weelderige vegetatie die de kust rijk is. Een prachtige regio om uw vakantie door te brengen.

De provincie Gerona – waar de Costa Brava deel van uit maakt - ligt aan de Middellandse Zee en de Pyreneeën. Schilderachtige vissersdorpjes zoals L´Estartit en Tamariu liggen tussen de kapen die deze kust kent. Langs de kust liggen ook veel kleine baaien en stranden, waarvan enkele zelfs alleen met een bootje bereikbaar zijn. Plekken die vanuit uw vakantiehuis aan de Costa Brava eenvoudig te bezoeken zijn.

De vegetatie in het rotsachtige kustgebergte bestaat onder meer uit pijnbomen, acacia´s en kurkeiken. Ook wilde kruiden zoals rozemarijn en tijm zijn te vinden in het kustgebergte. Alhoewel de Costa Brava vaak als een steile en wilde kust beschreven wordt, wil dat niet zeggen dat de hele kustlijn zo is. Moerassige kusten en fijne, vlakke zandstranden vindt men in de golf van Rosa, waar het land ruimer wordt.

Volop strandplezier in uw vakantiehuis aan de Costa Brava

Bent u een echte strandliefhebber dan zult u zich in de Costa Brava helemaal thuis voelen, hier is het paradijs. Het water en de stranden zijn overal in de buurt van uw vakantiehuis schoon. Bent u op zoek naar een levendige badplaats, dan is de bekende badplaats Lloret de Mar zeker aan te raden. Hier kunt u een onbezorgde vakantie genieten; overdag aan het strand bruin bakken en ´s avonds genieten van een heerlijk diner of lekker drankje in één van de vele uitgaansgelegenheden. Vindt u deze plaats net iets te wild, dan zijn de badplaatsen Blanes en Malgrat de Mar aan te raden.

Als u vanuit uw vakantiehuis aan de Costa Brava het binnenland intrekt, ontdekt u wellicht wel één van de mooiste plekjes van Spanje. Vruchtbare, prachtige valleien wisselen zich hier af met schilderachtige bergketens. Houdt u van een mooie natuur dan raden wij ook zeker een bezoek aan de zuidelijke kant van de Pyreneeën aan. Houdt u van skiën dan kunt u in de winter hier ook terecht. Midden tussen de hoge bergketens van bijna 3000 meter hoog ligt de vallei van Nuria, een bekend skigebied.

Bijzondere schatten

U kunt uw hart ophalen als u van cultuur houdt, de Costa Brava is rijk aan cultuur. In de oude wijken van de meeste badplaatsen is goed terug te zien dat deze plaatsen voorheen kleine vissersdorpjes waren. Zo kunt u in Tossa de Mar en Lloret de Mar nog overblijfselen bewonderen van de pre-Romeinse tijd. Als excursiemogelijkheid raden wij u aan een bezoekje te brengen aan het indrukwekkende klooster Monestir de Montserrat. Maar ook een bezoekje aan één van de vele oude kastelen is zeer waardevol.

Vanuit uw vakantiehuis of appartement aan de Costa Brava heeft u goede mogelijkheden om deze plaatsen te bezoeken. In Figueres ligt het museum van de beroemde Catalaanse kunstschilder Salvador Dalí, een niet te missen bezienswaardigheid. In het Museu d´Art in Gironam zijn Gotische en Romaanse schilder- en beeldhouwkunstwerken te bewonderen. En uiteraard, wanneer u in Catalonië in één van onze vakantiehuizen in Spanje verblijft, kunt u een bezoek aan de hoofdstad Barcelona niet overslaan.