search

Vakantiehuis aan de Costa Brava

De meest bekende en populairste vakantiebestemming van Spanje is de Costa Brava. En dat is natuurlijk niet zonder reden! Een van de wonderen van de Costa Brava is de kust. Het wordt van nature begrensd door de Middellandse Zee in het oosten en zuiden en de Pyreneeën in het noorden.Maar de regio kent ook een zeer interessant en niet te missen binnenland. Costa Brava is Spaans voor ´Wilde kust´. Dit is – anders dan je zou vermoeden - niet zozeer gebaseerd op de zee, maar heeft te maken met de steile rotspartijen, ruige gebergtes en weelderige vegetatie die de kust rijk is. Langs de kust liggen ook veel kleine baaien en stranden, waarvan enkele zelfs alleen met een bootje bereikbaar zijn. Plekken die vanuit je vakantiehuis aan de Costa Brava eenvoudig te bezoeken zijn of in een ander vakantiehuis in Catalonië.

Bezoek het strand vanaf je vakantiehuis aan de Costa Brava


3 redenen om een vakantiehuis aan de Costa Brava te huren

  1. Vakantiehuis dicht bij de Spaanse kust en het strand
  2. Altijd in de buurt van fascinerende steden
  3. Luxe villa's voor een onbezorgde vakantie
Vakantiehuis aan de Costa Brava

 

De mooiste stranden aan de Costa Brava

Ben je een echte strandliefhebber dan zul je je in de Costa Brava helemaal thuis voelen. Op de stranden kun je je volledig ontspannen en genieten van je vakantie in Spanje.  De Costa Brava beschikt over een 214 lange kust met zeer helder water en fijne zandstranden. 

Riells in L'Escala

Dit strand is ongeveer 750 meter lang en ongeveer 30 meter breed. Het is het grootste strand van L'Escala, goed uitgerust en toegankelijk voor gehandicapten. Er zijn veel restaurants, winkels en een zeilschool. 

Playa de Lloret 

Ben je op zoek naar een levendige badplaats, dan is de bekende badplaats Lloret de Mar zeker aan te raden. Hier geniet je van een onbezorgde vakantie. Bak overdag aan het strand bruin en geniet ´s avonds van een heerlijk diner of lekker drankje in een van de vele uitgaansgelegenheden. Vind je deze plaats net iets te wild, dan zijn de badplaatsen Blanes en Malgrat de Mar aan te raden.

Moll Grec

Moll Grec in Sant Martí d'Empuries is 600 meter lang en 40 meter breed. Het strand biedt zachte golven, een ongerept landschap en fijn geel zand. Er is een goede infrastructuur, omringd door duinen en pijnbomen. 

Les Muscleres in L'Escala

Dit strand is ongeveer 300 meter lang. Het strand is relatief smal en is goed voor gezinnen. Het zand is fijn en geel en het strand is omgeven door hoge kliffen waar je kunt vissen. 

stranden aan de Costa Brava

 

Populaire badplaatsen 

Vanuit je vakantiehuis aan de Costa Brava verken je het best de omgeving en de verschillende badplaatsen. Tussen de steden van het gebied liggen pittoreske vissersdorpjes, zoals L'Escala , kleinere baaien en paradijselijke stranden en de fascinerende stad Barcelona. Wanneer je in Catalonië in één van onze vakantiehuizen in Spanje ver lijft, kun je een bezoek aan de hoofdstad Barcelona niet overslaan. Echter zijn nog meer paradijselijke badplaatsen in de omgeving: Pals, Tossa de Mar, Cadaques, Calella de Palagrugell, Blanes, Roses, L'Escale, L'Estartit, Girona en Lloret de Mar.

 

Wat te doen tijdens de vakantie?

Met een vakantiehuis aan de Costa Brava haal je je hart op als je van cultuur houdt, want het gebied is rijk aan cultuur. In de oude wijken van de meeste badplaatsen is goed terug te zien dat deze plaatsen voorheen kleine vissersdorpjes waren. Zo kun je in Tossa de Mar en Lloret de Mar nog overblijfselen bewonderen van de pre-Romeinse tijd. Als excursiemogelijkheid raden wij je aan een bezoekje te brengen aan het indrukwekkende klooster Monestir de Montserrat. Maar ook een bezoekje aan één van de vele oude kastelen is zeer waardevol. 

In het Museu d´Art in Gironam zijn Gotische en Romaanse schilder- en beeldhouwkunstwerken te bewonderen. In Figueres ligt het museum van de beroemde Catalaanse kunstschilder Salvador Dalí, een niet te missen bezienswaardigheid.

 

Verrassende natuur bij Costa Brava

De vegetatie in het rotsachtige kustgebergte bestaat onder meer uit pijnbomen, acacia´s en kurkeiken. Ook wilde kruiden zoals rozemarijn en tijm zijn te vinden in het kustgebergte. Alhoewel de Costa Brava vaak als een steile en wilde kust beschreven wordt, wil dat niet zeggen dat de hele kustlijn zo is. Moerassige kusten en fijne, vlakke zandstranden vindt men in de golf van Rosa, waar het land ruimer wordt. Vanuit je vakantiehuis aan de Costa Brava kun je dit beroemde natuurpad verkennen. Ook bekend als de Camino de Ronda, het is een wandelpad langs de kust van ongeveer 5 km lang. Onderweg vind je spectaculaire uitzichten.

 

Vakantiehuis aan de Costa Brava huren

De Costa Brava is ideaal voor een strandvakantie, waarbij een gezellig uitgaansleven centraal staat. Maar ook liefhebbers van het binnenland zitten met een vakantiehuis aan de Costa Brava goed op hun plek. Zo vind je onze vakantiewoning bijna overal aan de kust, ook voor langdurige vakanties. Door de unieke locatie tussen de lokale bevolking geniet je pas echt van Spanje. Met een vakantiehuis aan de Costa Brava heb je maximaal comfort zodat je met de kleinste van het gezin en zelfs met je huisdier op vakantie kunt. In je vakantiewoning geniet je van de rust die je altijd al wilde hebben met je eigen tuin, terras of zwembad.

vakantiehuis aan de Costa Brava