Vakantiehuis op eiland Poel

Een tijd zonder de drukte, maar met een ongelooflijke hoeveelheid rust en ontspanning wacht op je op het eiland Poel aan de Oostzee. De weelderige en prachtige natuur met zijn rijke flora en fauna, de lange zandstranden, veel mooie en rustige plekken en vooral de rust op het eiland Poel trekt elk jaar weer veel toeristen aan. Het is verbonden met het vasteland via een dijk, en het is eenvoudig om vanuit het nabijgelegen Wismar te rijden. Zo is een vakantie in Mecklenburg-Vorpommern pas echt helemaal geslaagd in een vakantiehuis op Poel.

Het eiland Poel

Populaire vakantiehuizen - Poel

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Poel

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Poel

Loading...

Strandplezier aan de Oostzee

Voor gezinnen biedt het eiland Poel alles wat belangrijk is voor kinderen tijdens een vakantie aan de Oostzee: plezier, zand en veiligheid. Er zijn talloze mogelijkheden om te graven, zandkastelen te bouwen aan het strand. Het eiland heeft tientallen lange zandstranden; in totaal zijn ze 11 kilometer lang. Er is zelfs een hondvriendelijk strand als u uw hond mee wilt nemen!

Vakantiehuis op Poel

Wat te doen op het eiland?

Op het eiland kun je  vele historische sporen najagen met een vakantiehuis op Poel, want dit eiland heeft zoveel verschillende en interessante overblijfselen waar je tijdens je vakantie naar kunt kijken. Dit omvat ook de gerestaureerde kasteelmuur in Kirchdorf, die doet denken aan een kasteel uit de Middeleeuwen. Daarnaast vind je er boerderijen, vuurtorens en schoolgebouwen uit vervlogen tijden.

De geïsoleerde natuur van Poel maken het mogelijk om zeldzame vogels te spotten. Er zijn begeleide wandelingen beschikbaar om je de beste kans te geven om een ​​van deze prachtige vogels te zien.

Voor een andere kijk op de natuur neem je een boottocht naar de Oostzee en ga je vissen. Het is een moment van rust dat maar weinig plaatsen in de moderne wereld kunnen bieden, en een glimp van de ongelooflijke manier van leven voor deze vissers.

Voor de actieve reiziger is er een overvloed aan sportmogelijkheden. Er zijn waterfietsen, en je kunt er windsurfen, zeilen, waterskiën. Als je eenmaal klaar bent op het water, is er strandvoetbal, tennis en zelfs paardrijden! 

Met zijn 37 vierkante kilometer, kan het eiland Poel heel goed worden verkend met de fiets of maak prachtige wandelingen. Wandelen is een van de beste dagactiviteiten die het eiland te bieden heeft, omdat het landschap zo zeldzaam en interessant is. Het verkennen van dit Baltische juweeltje geeft je echt het gevoel van een eigenzinnige avonturier.

De havenstad Kirchdorf

Dit is de grootste stad op Poel met een goede 2.000 inwoners. Hier geniet je van de sfeer in de kleine haven, baden of genieten van een spa-verblijf. Het eiland is daar bekend om geworden. De 700 jaar oude kerk met zijn 47 meter hoge toren, die een mijlpaal is voor de zeilers in de vaargeul van het eiland, kun je niet over het hoofd zien.

Strand van Timmendorf

Vergeet niet het strand en de haven van Timmendorf te bezoeken, waar de vuurtoren uit 1871 staat, die van ver te herkennen is. De vuurtoren toont nog steeds schepen de weg naar de haven.

Vakantiehuis op Poel huren

Voor een relatief klein eiland zijn er best een aantal accommodaties op het eiland te vinden. Zo zijn er ook vakantiehuizen, in alle vormen en maten, verspreid over het eiland. Het is een goed idee om een vakantiehuis op Poel aan het water te huren. Zo geniet je elke ochtend van een geweldige zonsopgang of -ondergang. Voor een volledige dag winkelen, kun je het beste een dagtocht maken naar de nabijgelegen stad Wismar. Het winkelaanbod van Poel is voor het grootste deel beperkt tot kleine supermarkten.