Vakantiehuis in Vorpommern

Vorpommern  in het oosten van de Duitse Baltische kust is een waar vakantieparadijs voor iedereen die op zoek is naar afwisselende en ontspannende dagen. Weg van het dagelijks leven wacht je hier op vakantie in Vorpommern een afwisselend landschap met eindeloze velden, heerlijke dorpjes en vissersdorpjes, traditionele stadjes en unieke natuurgebieden  Met een vakantiehuis in Mecklenburg-Vorpommern kun je ervaren dat het gebied vele gezichten heeft. Zo kun je genieten van de mooie kust of van het weelderige landschap in het binnenland.

Urlaub Vorpommern

Populaire vakantiehuizen - Vorpommern

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Vorpommern

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Vorpommern

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Vorpommern

Loading...

Mecklenburgische Seenplatte

In de Hanzesteden en badplaatsen zie je overblijfselen die vast indruk maken. Je kunt tal van uitstapjes maken en dat hoeft niet alleen in het zomerseizoen te zijn. De Mecklenburgische Seenplatte is een uniek district. Het landschap is hier zeer divers door de uitgestrekte bossen, mooie heuvels, moerassen, een groot aantal meren en rivieren. Müritz is één van de grootste meren van Duitsland en bevindt zich hier. Het is een waar pronkstuk. Het gelijknamige park is een beschermd natuurpark en zo zijn er nog meer grote delen landschap die behoren tot beschermde natuurparken. Een waar paradijs voor wandelaars, fietsers en zeker ook voor watersporters. Geniet van dit paradijs en van je vakantiehuis of appartement in Mecklenburg.

Steden in de omgeving

Kathedralen in de Hanzesteden Rostock, Wismar, Stralsund en Greifswald blinken uit door de prachtige muren van gebakken bakstenen en dat maakt de baksteengotiek goed zichtbaar. Wismar en Stralsund zijn van zo’n waarde dat ze op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. De provincieregering is gevestigd in het sprookjesachtige Schweriner Kasteel en is de trots van de regiohoofdstad. Slot Schwerin wordt ook wel 'Neuschwanstein van het noorden' genoemd en ligt in de Schweriner See. Het parlement van de deelstaat is hier gevestigd en tevens bevinden zich hier galerieën, pronkzalen en de oranjerie. In deze regio zijn tal van festiviteiten, zoals de Schweriner Kultursommer, het filmfestival, het Drachenbootfest op de Pfaffenteich, maar ook diverse tentoonstellingen en concerten zorgen ervoor dat er het hele jaar vertier is.

Rostock was altijd een erg belangrijke stad van de deelstaat, maar is nooit de hoofdstad geworden. De dicht op elkaar staande gevelhuizen, het klooster met het cultuurhistorische museum, oude pakhuizen, het scheepvaartmuseum en de marktplaats met het 7 torens tellende en barokke raadhuis zorgen ervoor dat deze 800 jaar oude Hanzestad zijn karakter behoudt. Beleef een unieke tijd in Neubrandenburg met zijn architectuur uit de middeleeuwen tot heden. Ook is er een scala aan theater, dans, muziek, galerieën, bioscopen en mediakunst.

Nationale parken

Mecklenburg-Vorpommern heeft een wateroppervlakte van 130.000 ha. Hierdoor is het de waterrijkste deelstaat van Duitsland. Dit blijkt uit de 1700 km. kust en 25.000 km. rivieren en beekjes. Wandelen en fietsen is hier zeer de moeite waard door de prachtige natuur. Er zijn een groot aantal fiets- en wandelpaden en ook ontelbare waterwegen en meren die met een kano, zeil- of motorboot ontdekt kunnen worden. De lucht in het Oost-Duitse kustgebied is zeer zuiver en staat bekend als de schoonste in heel Duitsland. Het nationale park Vorpommersche Boddenlandschaft is het grootste beschermde gebied aan de Ostsee. Wanneer je in een vakantiehuis in Meckelenburg verblijft kun je zowel van het strand als van bossen genieten.

Steile kusten en duinen, landtongen en strandmeren strekken zich uit van het schiereiland Darß-Zingst tot aan de westkust van Rügen. Gletsjers, moerassen en weiden kenmerken het landschap van het nationale park Jasmund. De schilder Caspar David was al zeer gecharmeerd van dit park en dit kwam mede door de wereldberoemde krijtrotsen die hij graag schilderde. Het national park Müritz ligt ten oosten van het Müritz-meer. Dit is één van de grootste meren van Duitsland. In dit park bevinden zich zo’n 130 meren en wandelaars en fietsers kunnen deze bewonderen op de vele paden. Dit natuurgebied is gevormd door de ijstijd. En vele bijna uitgestorven vogelsoorten kiezen dit gebied als broedgebied.