Vakantiehuis op Rügen

Rügen is met 976 km² het grootste eiland van Duitsland. Het ligt in de Oostzee aan de kust van Mecklenburg-Vorpommern en is eigenlijk een archipel bestaande uit ongeveer 30 (schier)eilanden. Wandel vanaf je vakantiehuis op Rügen door de mooie badplaatsen. Hierbij kom je langs bescheiden vissersdorpjes, kilometers lange stranden, oude hunebedden en honderd jaar oude vuurtorens, beukenbossen. Ook het kleinste nationale park van Duitsland, Jasmund, moet je echt bezoeken op dit veelzijdige eiland tijdens je verblijf in Mecklenburg-Vorpommern.

Vakantiehuis op Rügen

Populaire vakantiehuizen - Rügen

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Rügen

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Rügen

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Rügen

Loading...

De start van schilder Caspar David Friedrich

De indrukwekkende steile, sneeuwwitte krijtkusten, die uit de blauwgroene zee rijzen, hielpen de romantische en in Greifswald geboren schilder Caspar David Friedrich aan zijn wereldfaam. De beroemdste krijtrots is de 118 m. hoge “Königsstuhl” op het schiereiland Jasmund. Naast watersport kan men op de fiets- en wandelpaden de vuursteenvelden bij Mukran, het schilderachtige Jachtslot Granitz of het vorstelijke plaatsje Putbus ontdekken. Van Lauterbach via Putbus en Binz naar Gören puft de “Razende Roland” over het eiland. De sprookjesachtige spoorbaan verbindt alle belangrijke badplaatsen en vele bezienswaardigheden.

Het kleine autovrije eiland Hiddensee

Het 19 km² kleine autovrije eiland Hiddensee ligt voor het eiland Rügen en is deel van het nationale park Vorpommersche Boddenlandschaft. Als een zeepaardje schrukt het tegen het grote eiland aan. Hiddensee is een overblijfsel van de ijstijd en zeestromingen. Van de vuurtoren aan de steile kust van Dornbusch kijkt men over het schilderachtige dorp Kloster en de haven van Vitte tot aan de bloeiende heide in het zuiden.

Prachtige natuur op het eiland Jasmund

Sneeuwwitte Caribische zandstranden, steile en ruige klippen, beukenbosjes, dennenbossen en weidse zoutvelden kenmerken het landschap van dit eiland. Omgeven door een soms rustige en dan weer wilde zee. Grote delen van het eiland zijn beschermd gebied.