Vakantiehuis in Apeldoorn

Apeldoorn komt al voor in de geschiedenis in het jaar 792 in een schenkingsakte. Gelegen aan de rand van de Veluwe en beschouwd als het midden van stedelijk Nederland, de stad is ongelooflijk rijk aan geschiedenis. De naam “Apeldoorn” is dan ook terug te herleiden tot “bij een water staande bomen”. Een vakantiehuis in Apeldoorn is dan ook een uitmuntende beginplek om heel veel verschillende activiteiten te ondernemen: U kunt uiteraard de Veluwe bezoeken, waar u prima kan wandelen door heide. Of u kunt naar het centrum van de stad en daar zult u een mix van oud en nieuwe architectuur vinden: De oude dorpskern kunt u herkennen, er staan dan ook ongeveer 450 gemeentelijke monumenten en 132 rijksmonumenten. De gemeente zelf typeert de stad als een “typisch 19de -eeuwse monumentenstad”. Vergis u echter niet, de oude winkelpanden zijn ingrijpend gemoderniseerd, wat uiteraard goed is voor de klandizie maar de oude allure kwam daarmee wel te vervallen. NOVASOL biedt u prachtige vakantiehuizen in Apeldoorn waar u uw comfort niet achter hoet te laten maar wel extra veel in eigen land kunt beleven.

vakantiehuis Apeldoorn

Populaire vakantiehuizen - Apeldoorn

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Apeldoorn

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Apeldoorn

Loading...

Zo veel te zien én genoeg tijd met een vakantiehuis in Apeldoorn

In Apeldoorn valt zoals gezegd veel te beleven. U kunt bijvoorbeeld langs gaan bij Radio Kootwijk, ook wel de “Kathedraal van de Veluwe” genoemd. Staatsbosbeheer Gederland organiseert hier verschillende rondleidingen zowel door de kathedraal zelf als door het naastgelegen gebied. Maar u kunt ook zelf de Veluwe intrekken. U kunt 1 van 1800 witte fietsen gebruiken of uw eigen fiets meenemen, of u kunt één van de 13 paaltjesroutes lopen! Ook vindt u er het Kröller-Müller Museum met meer dan 80 schilderijen en ruim 180 tekeningen van Van Gogh. Ook vindt u in de tuin 160 sculpturen van verscheidene kunstenaars. Toegang is niet gratis maar u krijgt wel waar voor uw geld. Dus met een vakantiehuis in Apeldoorn kunt u genoeg beleven wanneer u dat uitkomt!

Terug naar het verleden

U kunt bijvoorbeeld ook de stoomtrein tussen Apeldoorn en Dieren (Een andere mooi plek in Gelderland) kiezen voor een authentieke kijk in de Nederlandse geschiedenis. Dit rijdende museum gaat door de Veluwe en de IJssel vallei zoals wij alleen uit het verleden kennen. Ook organiseert de stoomtrein leuke acties zoals bijvoorbeeld paaseieren zoeken tijdens Pasen. Wellicht kunt u ook naar het Aardhuis: gebouwd in 1861 door Willem III oorspronkelijk om militaire besprekingen in te houden maar later ook gebruikt als jachtchalet, en hedendaags ook een educatief bezoekerscentrum en restaurant. Na een verbouwing van 2 jaar is het eindelijk weer open en absoluut de moeite waard, want mocht u daar heen willen, kun tu ook edelherten spotten, een 100% garantie kunnen ze niet geven maar de kans wordt omschreven als bijna 100%. Ook is de entree gratis, dus u hoeft alleen voor eten en drinken te betalen, mocht u daar zin in hebben! 

Door het boeken van een van onze vakantiehuizen in Apeldoorn zult u ervaren dat ook in eigen land er heel veel mooie vakantiedromen uit kunnen komen. Kijk wat bij u past en blader door onze catalogus van onze vakantiewoningen in Bergen om een goede keuze te maken. Met Nederland vakantiehuizen begint u met het plannen van de vakantie direct vanuit uw huis!