Vakantiehuis in Vorden

Vorden is een dorp in Bronckhorst, in het oosten van Gelderland. De naam komt van het woord “voorde” dat doorwaadbare plaats betekent. Vanaf 1235 was er al sprake van Vorden en sindsdien is het ook een zelfstandige gemeente. Vorden staat bekend als een van de kasteeldorpen van Nederland. Met acht kastelen valt er dan ook veel kasteel te vinden. Voor de architectuur- en geschiedenisliefhebbers is een verblijf in een vakantiehuis in Vorden dan ook een echte aanrader. Huis Vorden staat bijvoorbeeld al sinds 1315, wat het een van de oudste kastelen in Nederland maakt. In de Tachtigjarige Oorlog werd het helaas geplunderd, maar in 1610 werd het weer gerestaureerd. In 1976 werd het nogmaals gerestaureerd en sinds 2004 is het kasteel te gebruiken als huwelijkslocatie. Zo zijn er nog zeven andere, ontzettend leuke, kastelen te vinden en uiteraard biedt Vorden zelf nog veel meer!

vakantiehuis Vorden

Populaire vakantiehuizen - Vorden

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Vorden

Loading...

Genieten van de natuur met een vakantiehuis in Vorden

Voor de natuurliefhebbers is er ook meer dan genoeg te doen in Vorden. Vorden is namelijk een ontzettend aantrekkelijk wandelgebied. Het zogenoemde coulisselandschap biedt u bossen, weilanden, akkers en houtwallen die elkaar afwisselen. Het wordt een coulisse genoemd, omdat het net zo verschillend is als in een theater, waar u niet weet wat u kunt verwachten, maar wel elke keer verrast wordt. Hier komt u helemaal tot rust en kunt u bijvoorbeeld een leuke plek vinden om te picknicken wanneer het weer dat toelaat! Een vakantiehuis in Vorden biedt ook veel voor de fietsliefhebbers. De acht kastelen tocht bijvoorbeeld, die bestaat al sinds 1913 en is daarom de oudste bewegwijzerde fietsroute van Nederland. Zo fietst u door prachtige landschappen, kunt u genieten van een picknickplek, midden in het groen en sluit u de dag af in een van de vele restaurants die er te vinden zijn met een vakantiehuis in Vorden. Zoals gezegd, voor natuurliefhebbers is een vakantiehuis in Gelderland zeker de moeite waard!

Eten in Vorden

Dan, eten in Vorden. Omdat het een vakantiehuis in Nederland betreft, valt er van vele verschillende keukens te genieten. Zo zijn er verschillende restaurants die gespecialiseerd zijn in Vis en zeevruchten. Als u op zoek bent naar een heerlijke lunch, of een diner met een moderne twist, dan zit u in Grand Bistro De Rotonde helemaal goed. De carpaccio van rund, de eendenborst en uiteraard de vis- en zeevruchtgerechten zijn hier van topkwaliteit. De gastvrije bediening en de heerlijke maaltijden zorgen ervoor dat eten hier, en in het algemeen tijdens een verblijf in een vakantiehuis in Vorden, een hele fijne ervaring is. Voor eten met een uitzicht moet u naar de Keuken van Hackfort. Hier eet u heerlijke Nederlandse gerechten tussen de bloemen. De gerechten zijn modern, maar hebben wel het klassieke smaakprofiel, waardoor u kunt genieten van deze traditionele cuisine.  Uiteraard is er ook een pannenkoekenhuis, een ijssalon, enkele barretjes, cafés waar u van koffie kunt genieten en zelfs een Aziatisch en Marokkaans restaurant. Kortom: waar u ook zin in heeft, tijdens een verblijf in een vakantiehuis in Vorden kunt u het altijd vinden.