Vakantiehuis in Epe

Epe is een oud dorp en een oude gemeente in Gelderland. De regio wordt al bewoond sinds 4000 voor het begin van onze huidige jaartellingen. Dit is aangetoond met verschillende prehistorische vondsten in grafheuvels. Ook zijn hier prehistorische akkers te vinden. Deze heten “celtic fields” en deze akkers zijn vierkant. Deze akkers zijn uniek en alleen te vinden met een vakantiehuis in Nederland. Naast het prehistorische deel heeft Epe ook veel moderne kanten. Zo is het vandaag de dag een toeristische trekpleister vanwege haar ligging aan de Veluwe. Verschillende Heides, zoals de Renderklippen, en de bossen in de omgeving zijn een van de meest bezochte plekken. De bossen zijn vaak bezocht omdat u hier de kans krijgt om oog in oog te staan met wilde dieren! Met een vakantiehuis in Epe is het ook mogelijk om de prehistorische boerderijen te herbeleven. Het Veluws Museum Hagedoorns Plaatse biedt u de kans om alles te weten te komen over de oorsprong, omgeving en klederdracht van deze tijd. In de regio kunt u werk bewonderen van kunstenaars die hier hebben geleefd. De lokale producten uit de regio zijn uiteraard ook te koop en die zijn zeker de moeite waard!

vakantiehuis Epe

Populaire vakantiehuizen - Epe

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Epe

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Epe

Loading...

Wandelen door de Veluwe vanuit uw vakantiehuis in Epe

Iedereen in Nederland zal bekend zijn met de Veluwe. Het is dan ook niet zo gek dat de Veluwe een van de leukste wandelplekken in Nederland is! De vele heiden en bossen zorgen ervoor dat u heel veel verschillende natuur kunt bewandelen. Zoals eerder vermeld is het goed mogelijk om oog in oog te komen te staan met wilde dieren en zo’n ervaring mag niet ontbreken wanneer u een vakantiehuis op de Veluwe boekt. De VVV in Epe biedt u voor een klein bedrag een wandelkaart aan. Op deze kaart vindt u zowel lange als korte wandelingen. Dus zowel de doorwinterde wandelaars als de beginners kunnen hier hun liefde voor wandelen hier kwijt. Zo is het ook goed mogelijk om wat kleine wandelingen te maken wanneer u kinderen heeft. Een vakantiehuis in Epe biedt dan ook veel verschillende opties voor iedereen.

Een mooie regio met grote waarde

Epe is zoals gezegd een moderne plek met prehistorische trekjes. De regio heeft alle moderne gemakken die u gewend bent. Echter staat er ook Kasteel Cannenburch, in schel contrast met de moderne levens die wij leven. Dit kasteel ligt in een bos en kan bezocht worden met een vakantiehuis in Gelderland. In de omgeving wordt veel gewandeld en gefietst waardoor het goed te bereiken is. Dit kasteel staat al sinds 1365! In de 15e eeuw werd het opgekocht en verbouwd zodat het nu drie verdiepingen heeft. Het meubilair is echter gewoon blijven staan waardoor het goed mogelijk is om helemaal in de sfeer op te gaan. Door middel van een audio tour wordt u terug gebracht in de tijd. Zo kunt u even helemaal opgaan in het verleden om uitgerust terug te komen in het heden!