Vakantiehuis in Wageningen

Wageningen is een gemeente in het midden van Nederland en Gelderland. De stad heeft een lange historie die in ieder geval teruggaat tot de romeinen. In de twaalfde eeuw is het toenmalige dorp verhuisd van onder de Holleweg naar boven op de Wageningse Berg. Aan het einde van de negentiende eeuw werden een deel van de wallen bebouwd. Die werden echter in 1940 weer verwoest. Daarna werden er vooral studentenflats gebouwd die er nog altijd staan. Ook is Wageningen vandaag de dag vooral bekend om haar universiteit en het Maritiem Research Instituut Nederland. Een vakantiehuis in Wageningen betekent dat u aan de rand van de Veluwe zit. De Wageningse Berg is onderdeel van de Veluwe en dit is  een prachtige plek om in rond te lopen of een picknick te houden. De vele rijksmonumenten die Wageningen rijk is zijn de moeite waard om te bezoeken.

vakantiehuis Wageningen

De Veluwe verkennen met een vakantiehuis in Wageningen

Als u in Wageningen bent dan is het Nationale Park de Hoge Veluwe een must see. In dit park vindt u 5400 hectare aan bos en grasvlakten. Lange tijd werd hier landbouw gedreven. Doordat de schapen vrij konden grazen en de akkers werden geplagd ontstond er een nieuw landschap: De heidevelden. Hier komt u oog in oog te staan met edelherten, moeflons, vossen, wilde zwijnen en uiteraard reeën. In het bezoekerscentrum vindt u verschillende wandel- en fietstochten die hier worden aangeboden. Met de Witte fietsen kunt u het park vrijelijk bewonderen en net iets meer te zien dan wanneer u hier te voet zou zijn. Ook is het mogelijk een van de vele activiteiten bij te wonen die maandelijks in het park georganiseerd worden. Als u een vakantiehuis in Gelderland boekt, is het ook zeker de moeite waard om het Kröller-Müller museum te bezoeken. Hier vindt u de op één na grootste Van Gogh verzameling ter wereld. Ook vindt u stukken van grote meesters als Monet, Mondriaan en Picasso. En dan is daar nog de beeldentuin: meer dan 160 sculpturen van verschillende kunstenaars die u daar kunt bewonderen.

Heerlijk genieten van divers eten en drinken

Wageningen heeft heel veel verschillende restaurants. Of u fan bent van echt Frans dineren of gewoon een lekkere hap wilt, Wageningen heeft het allemaal. Een vakantiehuis in Nederland staat bijna altijd wel garant voor divers en lekker eten. Bij wijnbar Petit Louis kunt u bijvoorbeeld allerlei heerlijke wijnen drinken met echte Franse gerechten om van te genieten. Of u gaat wat verder en geniet van een heerlijk vijf gangen dineer bij Drinks & Bites. Een combinatie van goed eten en heerlijk drinken om nooit meer te vergeten. Als u een vakantiehuis in Wageningen in de zomer boekt, kunt u langs bij Ijssalon Cicuto. Hier kunt u kiezen uit veel verschillende smaken, maar allemaal erg lekker. Al het ijs wordt zelf gemaakt en wordt vers bereid. Zo zijn er nog heel veel andere plekken in Wageningen waar u helemaal tot rust kunt komen en kunt genieten van heerlijk eten en drinken.