Vakantiehuis in Ermelo

Op zoek naar een vakantiehuis in Nederland? Wat denk je van het prachtige Ermelo? Met een vakantiehuis in Ermelo kom je tot rust en geniet je van een heerlijke vakantie. Ontdek de omgeving per fiets en maak een verrassende fietsroute. Wil je een dagje weg met je gezin of kinderen breng dan een bezoek aan de Aalbertshoeven. Hier is van alles te beleven voor jong en oud. Ook voor de waterliefhebbers is er genoeg te doen, ga kanoën in de kanovijver of vaar met de boot richting het Veluwe meer.

Vakantiehuis in Ermelo

Ontdek de prachtige bezienswaardigheden in Ermelo per fiets

Ermelo ligt in de buurt van de Veluwe, om precies te zijn aan de rand hiervan, aan het Veluwemeer. In de regio zijn een hele hoop fietsroutes te maken. Vanuit je vakantiewoning in Gelderland kun je de bijzondere plekjes ontdekken tijdens een actieve tocht. Hieronder een aantal aanraders:

vakantiehuis Ermelo

Hanzestad & Zandroute

Fiets via Levenum en het beekhuizerzand. Via Harderwijk over de boulevard kom je weer terug in Ermelo. Het is een route van 38 km, wanneer je iets eerder thuis zijn in je vakantiehuis in Ermelo, dan kan er 7 km minder gefietst worden.

Begraafplaatsen fietsroute

Deze fietstocht van 40 km brengt je langs verschillende begraafplaatsen. Hier kom je meer te weten over de geschiedenis van Ermelo, bijzonder personen of graven. De fietsroute brengt je ook in het buitengebied van Ermelo.

Kerkenfietsroute

In Ermelo zijn maar liefst 17 kerken te vinden, met daarnaast nog veel meer genootschappen. De tocht neemt je mee naar de historie van Ermelo, geeft je meer uitleg over de gebouw, interieurs, orgels en verteld leuke anekdotes. De basisroute is 12 km en de route is uit te breiden naar 20 km.

Dansende bomenroute

Fiets via Garderen door het Speulder- en Sprielderbos naar Drie en fiets dan weer terug richting je vakantiehuis in Ermelo. Je fiets deze route via Knooppunten. Duur van de tocht is ongeveer 26 km, in te korten tot 16 km.

Actieve uitjes vanuit je vakantiewoning in Ermelo

Ermelo is gelegen op de prachtige Veluwe. Middenin de bossen van de Veluwe vind je klimbos Ermelo waar kinderen zich uitstekend kunnen vermaken. Met ruim 60 hindernissen verdeeld over vier spectaculaire routes is hier voor iedereen uitdaging en spanning te vinden. Liever verfkogels ontwijken, ga dan paintballen op het paintball strand. Je hebt een beschermend masker op en een beschermend pak aan zodat je vol adrenaline iedereen kunt beschieten. Kijk aan het eind wie er het meeste verf op zijn pak heeft zitten. De verliezer trakteert! Meer op zoek naar rustigere activiteiten? Ga dan naar de Aalbertshoeven. Hier kan je boerengolf, voetgolf, zeskamp, klootschieten en verschillende oude Hollandse spelletjes spelen. Wil je rondgereden worden in een huifkar? Boek dan een mooie tocht door de prachtige Veluwe. Vanuit uw vakantiehuis in Ermelo genoeg actieve uitjes mogelijk.

Watersporten in Ermelo

In de zomer is een bezoek aan strand Horst zeker aan te raden. Het strand is gunstig gelegen en samen met het ondiepe water van het Wolderwijd (Randmeren) geeft dit de ideale combinatie om te kite surfen. Strand Horst beschikt over een aantal zandstranden en een jachthaven. Vaar met een eigen of gehuurde boot richting onbewoonde natuureilanden, recreatie eiland de Zegge, Harderwijk, Elburg of Spakenburg. Geniet tijdens de route van de veranderende uitzichten en heerlijke versnaperingen. Ben je liever actief bezig op het water, bezoek dan de kanovijver. Gelegen midden in het dorp is er een grote vijver waar je kan kanoën. Er is ook mogelijkheid tot waterfietsen en surfen. Daarnaast zijn er 4 grote trampolines, verschillende soorten klimrekken, tafeltennistafel en een kabelbaan aanwezig. Genoeg te beleven vanuit je vakantiehuis in Ermelo.

Ontspannen in een vakantiehuis in Ermelo

Kortom vanuit je vakantiehuis in Gelderland kan je genoeg beleven. De rust en ontspanning vind je in je vakantiehuis in Ermelo. Wil je op vakantie met de hond, er zijn genoeg wandelroutes beschikbaar in de omgeving. Na je vakantie zal je vaker terug willen komen naar deze prachtige regio. Een ding is zeker, je bent nooit klaar met ontdekken van de natuur op de Veluwe!